Παράθεση από m@stermind: “Καλησπερα στην παρεα, μια ερωτηση θελω να κανω. Εχω παραγγειλει ενα mi5s απο banggood με απλο ταχυδρομειο και παρολο που ολες οι ενεργεις εγιναν πολυ σβελτα ,εδω και 3μιση βδομαδες (απο 27/7) το δεμα εχει κολλησει ελβετια.Ειναι λογικο αυτο; Αρκετές πιθανότητες για τελωνείο , έπρεπε να επιλέξεις το priority direct mail ,που δεν περνάει τελωνείο. ”
Δέματα από Ευρώπαικη Ένωση δεν μπαίνουν τελωνείο , Οπότε λογικά ή Αυστρία είναι ενδιάμεσος σταθμός,δεν έχει σημασία η κατάληξη και εμείς που αγοράζουμε από Κίνα με ολλανδικο ταχυδρομείο σε NL έχει καταλήξη, κάπου είδαν στο δέμα ότι έρχεται από χώρα εκτός ΕΕ . Μπορεί να έχει γίνει και λάθος , γιατί πολλά δέματα ειρθαν από Κίνα με αυστριακό ταχυδρομείο και εκεί να έγινε το λάθος να νόμισαν ότι ειρθε από Κίνα.
Παρέλαβα με priority line από gearbest ,χωρίς τελωνείο και το παρέδωσε η acs ,είχα βάλει 5 προϊόντα , αξίζει η συγκεκριμένη μέθοδο όσο αφορά τα μεταφορικά , όταν βάζεις αρκετά πράγματα .
Δυο δέματα με priority direct mail από banggood ειρθαν χωρίς τελωνείο , πουθενά δεν γράφει ότι είναι από Κίνα , αλλά μόνο μια θυρίδα από Ολλανδία φαίνεται.
Μέχρι τώρα δέματα χωρίς TN δικά μου και άλλα και φίλου δεν έχουν πέρασει τελωνείο ,στο μέλλον δεν ξέρω αν θα τα περνάνε τελωνείο ,την τριγωνικη συναλλαγή εννοώ για προϊόντα αξίας πχ κινητά και από ότι ξέρω οι περισσότεροι για προϊόντα μικρής αξίας προτιμούν την αποστολή χωρίς TN.
Έχουν δυσκολέψει τα πράγματα πλέον με συστημενο , πολλές οι πιθανότητες για τελωνείο , οποίος θέλει πλέον από Κίνα είτε με τριγωνικη συναλλαγή , είτε χωρίς tracking number .
Εχει ανοιχτεί ο σάκος που είναι το δέμα σού ,θα το δεις αναλυτικά στο σάιτ των ΕΛΤΑ . =============== Ιουλ 20th 2017, 1:29pm =============== Παράθεση από Giannis789: “Καλησπερα παιδια, εχω παραγγειλει το mi band 2, το οποιο συμφωνα με το tracking χθες ηρθε Ελλαδα και σημερα ηρθε μηνυμα "The item has been processed in the country of destination". Αυτο σημαινει οτι σκαναριστηκε και φευγει για ΚΔ ή υπαρχει ακομα μεγαλη διαδικασια? Έχει ανοιχτεί ο σάκος που είναι το δέμα σού , κοίτα στο σάιτ των ΕΛΤ…
Priority Line και μεθοδο αποστολής Europe Express, γλιτώνεις το τελωνείο γιατί φαίνεται ότι έρχεται ,από χωρά της ευρωπαϊκής ένωσης και στο φέρνει η ACS .
Να ξέρετε τα ολλανδικά ταχυδρομεία άλλαξαν πολιτική πλέον θα κάνουν ποιό συγκεντρωτικά τις αποστολές δηλαδή ποιό αργά . Πλέον είναι καθαρά θέμα τύχης πόσο θα κάνει να έρθει μπορεί σε 5 μήνες έως 2 μήνες Ακόμα φίλος από 11/12 σε μεταφορά.
Παράθεση από fotislab: “Εγώ έκανα παραγγελία εχτές και μου γράφει στο order μου Delivery ::Registered air mail Στο site (efoxshop) γραφει Shipping from China (post) Netherlands post, SF / German Express και dhl παραπανω για εξπρες αποστολή. Δεν μου έδωσε επιλογή κατά την παραγγελία να επιλέξω τροπο αποστολης. Τι να κανω? Εχω στειλει μειλ για να γινει gift αλλα δεν εχω παρει ακομα απαντηση. Ειναι καλύτερα να το ακυρώσω και να το πάρω απο αλλου? Εχω παραγγείλει ενα mi mix και φοβάμαι πως αν το πιά…