Διαφήμιση

Ξεκαθάρισμα με τις ROM - Απορίες

• Ξεκαθάρισμα με τις ROM - Απορίες

Καλησπέρα παιδιά, νέος χρήστης εδώ, καλώς σας βρήκα!

Ονομάζομαι Γιώργος και είμαι περήφανος κάτοχος ενός Xiaomi Redmi Note 2 Prime (FDD). Το έχω εδώ και 1 μήνα περίπου και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Δεν το έχω πειράξει καθόλου και του κάνω μόνο τις αναβαθμίσεις OTA που μου εμφανίζονται ως notifications στην statusbar...

Αυτή τη στιγμή το τηλέφωνο βρίσκεται υπό το ακόλουθο setup:
      • Android Version: 5.0.2 LRX22G
      • MIUI Version: MIUI 7 by xiaomi.eu 5.11.1 | Beta
      • Baseband version: MOLY.LR9.W1423.MD.LWTG.MP.V24.P37
      • Kernel Version: 3.10.61+9fe7f700-53d4e-56841ff4
      Ο πάροχος μου είναι η VodafoneGR 3G και ήρθα αρχικά στο forum γιατί χρειαζόμουν βοήθεια με το γεγονός ότι έχω λάβει ως τώρα το παράπονο από 3 διαφορετικούς συνομιλητές μου ότι με ακούνε πολύ βαθειά, ή μπουκωμένα, ή μακριά, ή σε μία περίπτωση καθόλου, ενώ εγώ τους ακούω πολύ δυνατά και καθαρά - κάτι που υποδηλώνει καλή ποιότητα σήματος - αν και παντού υπάρχουν εξαιρέσεις.
      Επειδή αυτό άρχισε να συμβαίνει ΚΥΡΙΩΣ μετά την πρόσφατη αναβάθμιση σε 5.11.1 σκέφτηκα πως ίσως φταίει το καινούριο baseband. Σε συνδυασμό με αυτό το "Beta" που βλέπω εκεί, παρακινήθηκα να ψάξω για κάτι πιο stable που να μην μου παρουσιάζει το προαναφερθέν ζήτημα. Έτσι είδα το φόρουμ σας. Μια εύκολη και προφανής λύση θα ήταν να κάνω flash την ελληνική ROM που προτείνετε και που τόσο γεναιόδωρα έχετε φτιάξει και παρέχετε - με τη διαφορά ότι πάντα εγώ το κινητό μου το λειτουργούσα στα Αγγλικά - είναι ένα προσωπικό κόλλημα. Επομένως την απέρριψα και έψαξα λίγο τριγύρω στο φόρουμ. Βρήκα αυτά τα 4 βασικά threads:

1. [Stable V7.0.6.0] Xiaomi RedMi Note 2 (miuiandroid.com) από το xiaomi.eu από την Αγγλία.
      2. [Stable 7.10.0] Xiaomi RedMi Note 2 (en.miui.com) από το en.miui.com από την Κίνα.
      3. [5.11.5] Xiaomi RedMi Note 2 (miuiandroid.com) από το miuiandroid.com από την Αγγλία.
      4. [5.11.5] Xiaomi RedMi Note 2 (en.miui.com) από το en.miui.com από την Κίνα.
      Ως νεόφερτος εδώ και παρότι διάβασα κάπιοα εισαγωγικά μπορώ να τις ομαδοποιήσω σε 2 κατηγορίες. Τις stable 7ρες Κίνα/Αγγλία και τις dev 5ρες Κίνα/Αγγλία. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

-Τι διαφορά έχει η χώρα προέλευσης (Κίνα/Αγγλία); Είπαμε τα Ελληνικά τα ξεγράφουμε ναι μεν - αλλά φαντάζομαι αγγλικά/κινέζικα έχουν όλες. Άρα τι άλλο διαφέρει;

-Επίσης καθότι πληροφορικός κατανοώ τη διαφορά stable από dev ROM. Θέλω να ρωτήσω πόσο μεγάλη είναι όμως αυτή η διαφορά; Υπάρχουν πολλά feature στις dev που δεν βρίσκει κάποιος στις stable? Ανεξαρτήτου κατηγορίας (Dev/Stable/Κίνα/Αγγλία) παίρνουν όλες updates (OTA)?

ROM που φοράω εγώ (που λέει 5.11.1 Βeta by xiaomi.eu) σε ποια από τις παραπάνω 4 κατηγορίες εντάσεται? Δηλαδή ποια μου έβαλαν οι Κινέζοι εκεί στο vickmall?

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορείτε να μου πείτε για να ξεκαθαρίσω το θέμα των διαθέσιμων ROM στο μυαλό μου?
      Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο οποιουδήποτε ασχοληθεί να μου απαντήσει!
      "Ρώτα και θα φανείς ανόητος για πέντε λεπτά. Απέφυγε να ρωτήσεις και θα παραμείνεις ανόητος για πάντα."
      -[Κινέζικο ρητό]-
    • Ο/H mr_element έγραψε:

Μια εύκολη και προφανής λύση θα ήταν να κάνω flash την ελληνική ROM που προτείνετε και που τόσο γεναιόδωρα έχετε φτιάξει και παρέχετε - με τη διαφορά ότι πάντα εγώ το κινητό μου το λειτουργούσα στα Αγγλικά - είναι ένα προσωπικό κόλλημα. Επομένως την απέρριψα και έψαξα λίγο τριγύρω στο φόρουμ.

Γιώργο καλώς ήρθες στο φόρουμ και καλορίζικο το κινητό σου!
      Όσο αφορά το σχόλιο περί μη ύπαρξης αγγλικών στην ελληνική, που είναι και ο λόγος που λες ότι την απέρριψες, νομίζω βλέποντας τα screenshots από κάτω σκεφτόμουν μήπως να αναθεωρούσες το λόγο απόρριψης της ελληνικής ρομ?

• Ο/H caeser έγραψε:

Ο/H mr_element έγραψε:

Μια εύκολη και προφανής λύση θα ήταν να κάνω flash την ελληνική ROM που προτείνετε και που τόσο γεναιόδωρα έχετε φτιάξει και παρέχετε - με τη διαφορά ότι πάντα εγώ το κινητό μου το λειτουργούσα στα Αγγλικά - είναι ένα προσωπικό κόλλημα. Επομένως την απέρριψα και έψαξα λίγο τριγύρω στο φόρουμ.
      Γιώργο καλώς ήρθες στο φόρουμ και καλορίζικο το κινητό σου!
      Όσο αφορά το σχόλιο περί μη ύπαρξης αγγλικών στην ελληνική, που είναι και ο λόγος που λες ότι την απέρριψες, νομίζω βλέποντας τα screenshots από κάτω σκεφτόμουν μήπως να αναθεωρούσες το λόγο απόρριψης της ελληνικής ρομ?

Caeser σε ευχαριστώ για την απάντηση! Ίσως δεν ήμουν σωστός στην διατύπωση μου. Δεν απορρίπτω την ελληνική ρομ του xiaomi-miui.gr επειδή πιστεύω ότι δεν έχει αγγλικά - το γνωρίζω πως λογικά θα έχει. Απλώς θέλω να βάλω κάτι, όσο το δυνατόν πιο stable και κυρίως όσο το δυνατόν πιο official σε σχέση με αυτό το οποίο έχω ήδη. Και σε συδυασμό με το ότι τα ελληνικά δε με ενδιαφέρουν ως ύπαρξη δυνατότητας, γι' αυτό ακριβώς και απορρίπτω την συγκεκριμένη ρομ αλλά (για να μην παρεξηγηθώ) χωρίς καμία πρόθεση να την υποβαθμίσω ή οτιδήποτε. Δεν κατηγορώ την ελληνική προσπάθεια ως μη-stable απλά κακά τα ψέμματα και από την εμπειρία μου σε άλλες android συσκευές, η official stock έχει πάντα άλλη χάρη. Είμαι σίγουρος πως στην ελληνική έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και φαίνεται εξάλλου και από τα σχόλια των υπόλοιπων χρηστών, απλώς εγώ δεν ενδιαφέρομαι! :)

Θα μπορούσες ίσως σε παρακαλώ να με διαφωτίσεις σχετικά με τις υπόλοιπες ερωτήσεις μου?!
      Σε ευχαριστώ!
      "Ρώτα και θα φανείς ανόητος για πέντε λεπτά. Απέφυγε να ρωτήσεις και θα παραμείνεις ανόητος για πάντα."
      -[Κινέζικο ρητό]-
    • Διαφήμιση
    • ίσα ίσα Γιώργο οι ελληνικές ειναι αυτές που ειναι καλοδουλεμένες και δε θα εχεις προβλημα..

Πχ εχει τυχη να βαλω μια developer απο εδω πριν καποιες εκδοσεις και να δω οτι στην ιδια rom
      στο xiaomi.eu και στο en.miui.com δηλαδη αγγλικη και κινεζικη να εχουν θεματακια και εγω με
      τη ελληνική στη ιδια εκδοση να μη το εχω παθει ειτε διοτι το ειχαν διορθωσει ηδη... ειτε διοτι
      η κωδικοποιηση της rom η αλλιως το compile Νομιζω δε επετρεπε να συμβει αυτο το σφαλμα.

Οπως και τωρα στη 5.11.5 πολυ γκρινιαζουν οτι αποσυνδεεται το wifi στα αλλα forums
      ενω εγω δε επαθα τιποτα.

Περνα τη ελληνική miui 7 με καθαρη εγκατασταση σβηνοντας ολοκληρωτικα οτι ειχες μεσα .. βαλε τη γλωσσα
      στα αγγλικα και είσαι ετοιμος δε θα χρειαστει να κανεις ποτε τιποτα αλλο. [Στα γραφω αυτα εχοντας δοκιμασει
      και official και custom κι οτι θες! ]

Αλλιως μετα δε εχει κατι αλλο πλοηγησου στο xiaomi.eu και κατεβασε την stable
    • Αυτό που ζητάς να σου αναλύσω είναι θέμα για σεμινάριο και δεν αναλύεται σε ένα ποστ. Γενικώς τα τηλέφωνα Xiaomi και το λειτουργικό που φοράνε (Miui) είναι κατασκευασμένα για την αγορά της Κίνας και των γύρω χωρών σε αυτή, που σημαίνει ότι δεν προορίζονται για Ευρωπαίους χρήστες, με αποτέλεσμα και το λειτουργικό και οι συσκευές να έχουν αρκετές διαφορές. Αυτά που γνωρίζεις για official stock android κ.λ.π. δεν έχουν εφαρμογή στη περίπτωσή μας και όσο πιο adnvanced είσαι, τόσο πιο σύντομα θα το συνειδητοποιήσεις...

Πχ. η κινέζικη ρομ δεν έχει καν το Google Play μέσα ή οποιαδήποτε από τα gapps. Επίσης είναι γεμάτη με κινέζικες εφαρμογές, οι οποίες είναι πάρα πολύ απαραίτητες για τους Κινέζους και τους γείτονές τους και εντελώς άχρηστες για τους Ευρωπαίους. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις πολλές από αυτές τις εφαρμογές κατακλύζονται από online περιεχόμενο (στα κινέζικα φυσικά) που το καθιστά εντελώς ενοχλητικό για τον Ευρωπαίο χρήστη.
      Τώρα οι Ευρωπαϊκές roms από την άλλη μεριά, είναι πολύ πιο κοντά στα δικά μας γούστα και ανάγκες, αλλά ακόμα και η πιο επίσημη από αυτές, η αγγλική Miui, δεν μπορεί να καλύψει επ'ακριβώς τις ανάγκες του Έλληνα χρήστη και αυτό έχει λογική, όπως καταλαβαίνεις. Δεν είναι μόνο η γλώσσα που κάνει τη διαφορά... Εφόσον φοράς eu rom είμαι σίγουρος ότι αυτή τη στιγμή μέσα στη συσκευή σου υπάρχουν εφαρμογές που ούτε γνωρίζεις τι κάνουν και ούτε μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις, ακριβώς επειδή, αν και σε ευρωπαϊκή ρομ, είναι ακόμα στα Κινέζικα.

Μη ξεχνάς ότι η Xiaomi δεν εκπροσωπείται επίσημα, ούτε στην Ελλάδα, αλλά ούτε και στη Ευρώπη και έτσι ούτε απαιτήσεις μπορούμε να έχουμε από την εταιρεία, αλλά και ούτε να περιμένουμε την οποιαδήποτε υποστήριξη. Η ύπαρξη λοιπόν της Ελληνικής ρομ και αυτού του φόρουμ έρχεται να καλύψει αυτό το κενό "αναγκών" που έχουμε σαν Έλληνες χρήστες και η Ευρωπαϊκή ρομ δεν μπορεί να καλύψει επ'ακριβώς...
      Η ελληνική ρομ δεν έχει μόνο τα "ελληνικά" (και τα ΑΓΓΛΙΚΑ για όποιον το επιθυμεί φυσικά!) που την κάνουν να έχει υπόσταση και προσωπικότητα. Οι χρήστες ...κυρίως οι άπειροι, νομίζουν όσο πιο κοντά είναι στη κινέζικη μια ρομ, τόσο πιο "official" είναι. Μπορώ εύκολα να σου αποδείξω, ότι όσο πιο official είναι μια rom, τόσο πιο δύσχρηστη γίνεται από τον μέσο (αλλά και τον advanced) Έλληνα χρήστη! Αρκεί να σου πω ότι 8 στα 10 τηλέφωνα που έρχονται από κινεζομάγαζα με "official rom" βγάζουν (software) προβλήματα πάρα πολύ γρήγορα (σε μερικές περιπτώσεις από την πρώτη ΩΡΑ!!!)
      Η ελληνική έχει κρατήσει ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά της Miui φυσικά (και τα βασικά και τα επί μέρους!) και χαρακτηρίζεται επιπλέον από πολλά άλλα features, όπως το ότι (η developer) είναι root άμεσα με την εγκατάστασή της, χωρίς έξτρα ενέργειες, αλλά και οι δύο (και η stable) έχει προ εγκατεστημένο το Google Play και φυσικά όλα τα Gapps, είναι κατά 95% chinese apps FREE (το υπόλοιπο 5% το πετάς μετά την εγκατάσταση), έχει ενσωματωμένες πολλές χρήσιμες έξτρα εφαρμογές, έχει μεταφρασμένες στα Ελληνικά τις εφαρμογές του "smart home" (σε μια αλματώδη ανάπτυξη σε αυτό το τομέα, χάρη σε ένα "τρελογιατρό" που έχουμε εδώ μέσα), συνοδεύεται σε πολλές περιπτώσεις από custom recoveries που κάνουν τη ζωή του χρήστη πολύ πιο εύκολη (χωρίς να προϋποθέτει ότι ο χρήστης πρέπει να είναι advanced) και φυσικά έχει τεράστια τεχνική (και όχι μόνο) υποστήριξη, από αυτό εδώ το φόρουμ και ΟΟΟΟΟΛΑ αυτά ...εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!
    • Γιώργο,
      αν παρ'όλα όσα ανάφερε ποιο επάνω ο Caeser δεν σε παρακινούν να δοκιμάσεις την Ελληνική ROM, τότε ποιο κοντά σε αυτό που ψάχνεις (Original - με Αγγλικά - GApps και χωρίς κινέζικες εφαρμογές, είναι η GLOBAL Version της MIUI.

Aλλά είναι ταυτόχρονα και ποιο φορτωμένη με υλικό που αναφέρεται σε Regions και είναι και για αυτό το λόγο και ποιο "αργή".

Μπορείς να δοκιμάσεις Ελληνική & Global και όποια σε ικανοποιήσει περισσότερο.
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Φίλε μου καλέ caeser , τι αναλυτική διατύπωση και εμπεριστατωμένη έκανες πιο πάνω, προτείνω τον ''Admin'' να σε χρήσει Moderator για τα θέματα περί ''Miui''.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H geo221 έγραψε:

Φίλε μου καλέ caeser , τι αναλυτική διατύπωση και εμπεριστατωμένη έκανες πιο πάνω, προτείνω τον ''Admin'' να σε χρήσει Moderator για τα θέματα περί ''Miui''.

Να΄σαι καλά! Σ'ευχαριστώ... dear! :D
    • Καλησπέρα και πάλι παιδιά! Τελικά όντας μη ικανοποιημένος από την Beta την οποία μου είχε περάσει το Vickmall εμπιστεύτηκα την ελληνική προσπάθεια κι έβαλα την δική "μας" σε Stable variant! Ήμουν πάρα πολύ ικανοποιημένος αλλά έχω ένα μικρό θεματάκι. Στο battery usage στην καρτέλα hardware η Οθόνη (Screen) έχει το 75% της κατανάλωσης μπαταρίας ... ΜΟΝΙΜΑ. Αυτό όλο πρόσφατα (όταν πρωτοπέρασα την ΡΟΜ δεν το είχα αυτό το ζήτημα) και συνάμα παρατήρησα η αλήθεια είναι μια κάποια πιο γρήγορη πτώση του επιπέδου της μπαταρίας.

Καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει?
      (Να άνοιγα νέο topic?)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
      -[Κινέζικο ρητό]-
    • Ο/H mr_element έγραψε:

Καλησπέρα και πάλι παιδιά! Τελικά όντας μη ικανοποιημένος από την Beta την οποία μου είχε περάσει το Vickmall εμπιστεύτηκα την ελληνική προσπάθεια κι έβαλα την δική "μας" σε Stable variant! Ήμουν πάρα πολύ ικανοποιημένος αλλά έχω ένα μικρό θεματάκι. Στο battery usage στην καρτέλα hardware η Οθόνη (Screen) έχει το 75% της κατανάλωσης μπαταρίας ... ΜΟΝΙΜΑ. Αυτό όλο πρόσφατα (όταν πρωτοπέρασα την ΡΟΜ δεν το είχα αυτό το ζήτημα) και συνάμα παρατήρησα η αλήθεια είναι μια κάποια πιο γρήγορη πτώση του επιπέδου της μπαταρίας.

(Να άνοιγα νέο topic?)

Όταν αλλάζεις από BETA (developer) σε stable ή το ανάποδο, την πρώτη φορά θέλει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων οπωσδήποτε. Διαφορετικά, έχεις προβλήματα σαν αυτό και άλλα που δεν τα έχεις δει ακόμα.
    • Ο/H dnomikos έγραψε:

Ο/H mr_element έγραψε:

Καλησπέρα και πάλι παιδιά! Τελικά όντας μη ικανοποιημένος από την Beta την οποία μου είχε περάσει το Vickmall εμπιστεύτηκα την ελληνική προσπάθεια κι έβαλα την δική "μας" σε Stable variant! Ήμουν πάρα πολύ ικανοποιημένος αλλά έχω ένα μικρό θεματάκι. Στο battery usage στην καρτέλα hardware η Οθόνη (Screen) έχει το 75% της κατανάλωσης μπαταρίας ... ΜΟΝΙΜΑ. Αυτό όλο πρόσφατα (όταν πρωτοπέρασα την ΡΟΜ δεν το είχα αυτό το ζήτημα) και συνάμα παρατήρησα η αλήθεια είναι μια κάποια πιο γρήγορη πτώση του επιπέδου της μπαταρίας.

(Να άνοιγα νέο topic?)

Όταν αλλάζεις από BETA (developer) σε stable ή το ανάποδο, την πρώτη φορά θέλει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων οπωσδήποτε. Διαφορετικά, έχεις προβλήματα σαν αυτό και άλλα που δεν τα έχεις δει ακόμα.
      Το έκανα! Γενικά ακολούθησα τις οδηγίες εδώ μέσα κατά γράμα! Δεν την πέρασα από πάνω...
      -[Κινέζικο ρητό]-
    • Διαφήμιση
    • Ο/H mr_element έγραψε:

Το έκανα! Γενικά ακολούθησα τις οδηγίες εδώ μέσα κατά γράμα! Δεν την πέρασα από πάνω...
      Τότε, δώσε λίγο χρόνο στο κινητό να δουλέψει λίγες ώρες μετά την επαναφορά και το πέρασμα της νέας ROM και να φτιάξουν τα στατιστικά της μπαταρίας. Δηλαδή να είναι πιο αξιόπιστα σε σχέση με τον συνολικό χρόνο λειτουργίας που τώρα είναι πολύ μικρός. Επίσης, καλό θα ήταν να του κάνεις μια πλήρη φόρτιση και να το δεις μετά.