Διαφήμιση

stable ή developer?

• stable ή developer?

Kαλησπέρα, είμαι καινούριο μέλος στο φόρουμ και καλώς σας βρήκα!

Έχω αγοράσει για τον πατέρα μου το Νote 2 και θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια ελληνική ΡΟΜ προτείνετε να του περάσω; Μας ενδιαφέρει περισσότερο η διάρκεια της μπαταρίας. Επίσης επειδή δεν μας ενδιαφέρουν οι συχνές αναβαθμίσεις, λογικά κάποια stable και όχι developer.

Ευχαριστώ :)
    • Γεια σου, καλησπέρα και καλώς όρισες!

Ο/H Blue_Engineer έγραψε:

Έχω αγοράσει για τον πατέρα μου το Νote 2 και θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια ελληνική ΡΟΜ προτείνετε να του περάσω; Μας ενδιαφέρει περισσότερο η διάρκεια της μπαταρίας. Επίσης επειδή δεν μας ενδιαφέρουν οι συχνές αναβαθμίσεις, λογικά κάποια stable και όχι developer.

Γεια σου, καλησπέρα και καλώς όρισες!

Xωρίς να έχω δοκιμάσει τη stable, μπορώ να σου πω ότι η developer δουλεύει άψογα.. Πέρνουμε update κάθε παρασκευή και όχι αυτόματο.. Οπότε σκέψου να βάλεις developer και να την αναβαθμίζεις όποτε θες εσύ εφόσον πρέπει να την κατεβάσεις πρώτα. Άρα δεν έχεις θέμα
      Όσο για το που είναι η rom μπορεις να τη βρείς εδώ [GTV-5.12.3/4] H νέα έκδοση της Ελληνικής MIUI ROM είναι έτοιμη για λήψη. scrollare κάτω και θα τη βρείς.
      Για την εγκατάσταση μπορείς να ακολουθήσεις τον 3ο οδηγό αλλα δες και τους άλλους δυο μαζί με τον 3ο εδώ : HowTo/Οδηγοί

Τώρα για εξοικονόμηση μπαταρίας υπάρχει εφαρμογή "κέντρο ασφαλείας" στις Ελληνικές rom, όποια απο τις δυο κι αν επιλέξεις να βάλεις, αυτή η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι πολύ λεπτομερής ως προς το τι θα απενεργοποιήσεις για να εξοικονομήσεις χρόνο και πότε, εγώ την πρώτη φορά εξεπλάγην. :P
    • Ο/H Blue_Engineer έγραψε:

Φίλε επειδή και εσύ σαν και εμένα, σαν και πολλούς άλλους δεν το πολυκατέχεις (το λέω επειδή αν το κάτεχες δεν θα ρωτούσες) θα σε συμβούλεψω να βάλεις ότι είναι το πιο εύκολο.

Δηλαδή ότι έχει πάνω το κινητό σου. Αν έχεις Stable πήγαινε για Stable. Αν είσαι με Developer τότε πήγαινε σε ελληνική Developer.

Εγώ προσωπικά έχω τη 2η, αλλά εγώ όπως και πολλοί κάθε Παρασκευή γουστάρω αναβάθμιση. Εσύ λες πως δεν είναι καν για σένα. Το σωστό θα ήταν να βάλεις Stable. Απλά αν θες την ησυχία σου και δεν θες να μπεις σε διαδικασία Flash - Recovery και ότιδήποτε άλλο χρειαστείς το πιο απλό είναι να βάλεις ότι έχεις.

Πώς το βλέπεις? Πηγαινε ρυμίσεις και δες τέρμα που λέει σχετικά με το τηλέφωνο. Κάπου γράφει Έκδοση Miui, εκεί θα δεις τι φοράει το κινητό σου.

ΥΓ- Καλορίζικο φίλε και ελπίζω να σας πάει καλά.
      Ότι άλλο χρειαστεί εδώ είμαστε
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Blue_Engineer έγραψε:

Δεν έχω δουλέψει με stable αλλά με developed 5.11.5 έως 5.12.3 βγάζω χαλαρά 2 μέρες με μέτρια χρήση, αν ο πατέρας σου "δεν παίζει παιχνίδια" και το έχει μόνο για τηλέφωνα θα βγάζει χαλαρά 3-4 μέρες
    • Ευχαριστώ και τους τρεις για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια ειναι ότι εγώ ειμαι κάτοχος Huawei Honor 6 με ΕΜUI που κινείται όπως η ΜΙUI, δηλαδή με stable και Dev κανάλια. Προφανώς και εγώ το λιώνω το κινητό και αναβαθμίζω καθε 15 μερες.

Στο θέμα μας, το Note 2 φοράει αυτή τη στιγμή 66.77.33.00 Stable και χωρίς να το έχω ψάξει μάλλον καταλαβαίνω ότι ειναι η τελευταία stable (μιας και δεν υπαρχουν νεες ενημερώσεις μέσω ΟΤΑ). Aπό τα δεδομένα μας μάλλον θα παραμείνω σε stable μιας και ο φαδερ δεν το έχει με τις ενημερώσεις, χρησιμοποιεί τα απλά και απαραίτητα Viber,GPS πλοήγηση, Mail, σερφάρισμα κ.ο.κ

Επείδη μου πήρε μισή μέρα να περάσω προγράμματα και ρυθμίσεις, αξίζει να περάσω στην Ελληνική Stable; Θα χάσω δεδομένα;

Επίσης εντόπισα το ίδιο θέμα και στη MIUI από τότε που και εμείς στην EMUI περάσαμε σε Lollipop, το οποίο είναι οι ειδοποιήσεις στο Viber. To πρόγραμμα κλείνει μετά από μια απλή εκκαθάριση χωρίς να επανεκκινείται. Η λύση είναι κλείδωμα για μην επηρεάζεται από την εκκαθάριση; (οφτοπικ αυτό το τελευταίο)

Ευχαριστώ και πάλι.
    • Φίλε από stable σε stable ξέρω πως δεν χάνεις κάτι. Ας επιβεβαιώσει κάποιος φυσικά... Η ελληνική είναι λιγότερο βαρυφορτωμένη και αυτό την κάνει πιο απαλή, πιο γρήγορη και πιο ευκολοχριστη. Αν επιβεβαιωθεί προχώρα με τα 1000.
    • @mixaliscy έχεις δίκιο, απο stable => stable και απο dev => δεν χάνεται τίποτα. Αλλά απο ότι καταλαβα τώρα η συσκευή του @Blue_Engineer έχει κινέζικη rom και το καλό θα ηταν να κάνει καθαρή εγκατάσταση.
      Η επιλογή βεβαια είναι δική του..
    • Διαφήμιση