Διαφήμιση

Πρόβλημα με Xiaomi hongmi

• Πρόβλημα με Xiaomi hongmi

Έχει η ανιψιά μου ένα Xiaomi Hongmi αλλά τώρα τελευταία παρουσιάζει προβλήματα.
      Έχει εγκατεστημένη την MIUI-JHBCNAL5.0

Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές κολλάνε οι εφαρμογές αλλά και το MIUI Home δεν ανταποκρίνεται και πρέπει να κάνει επανεκκίνηση για να ξεκολλήσει. Επίσης ότι αλλαγές κάνει στο τηλέφωνο δεν αποθηκεύονται, για παράδειγμα ότι ρύθμιση και να πειράξει στο τηλέφωνο, μετά από επανεκκίνηση χάνονται και είναι όπως ήταν πριν. Ακόμα και εφαρμογές να κάνει απεγκατάσταση, μετά από την επανεκκίνηση οι εφαρμογές είναι εκεί σαν να μην σβήστηκαν ποτέ. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα αρχεία στην εσωτερική μνήμη, ότι αλλαγές και να κάνεις χάνονται μετά από την επανεκκίνηση λες και η μνήμη είναι read only.

Το Recovery(3e) παρουσιάζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, έκανα Wipe το Data και το Cache και ενώ δεν έβγαλε κάποιο σφάλμα, μετά από την επανεκκίνηση δεν άλλαξε τίποτα, σαν να μην έγινε Wipe.
      Δοκίμασα από το recovery να περάσω την τελευταία Ελληνική Dev 5.12.3 από την κάρτα SD αλλά μου βγάζει το εξής σφάλμα:

Warning: No file_contextsFailed to extract dir from "system" to "/system".
      Installation aborted.

Παρόμοιο σφάλμα μου έβγαλε όταν προσπάθησα να εγκαταστήσω το TWRP.

Υπάρχει κάποια λύση ή μήπως έχει χαλάσει η μνήμη του κινητού;
    • Δοκίμασα να κάνω και flash μέσω του SP Flash Tool αλλά πάλι το ίδιο, δεν άλλαξε τίποτα. Μετά την επανεκκίνηση το τηλέφωνο ήταν ακριβώς όπως πριν.
      Οπότε μάλλον τα έχει παίξει η εσωτερική μνήμη και έχει γίνει Read Only.
    • Σου έβγαλε στο SP Flash Tool Completed και παρ'όλα αυτά δεν άλλαξε τίποτα ?

Ειδικά στο SP Flash όταν κάποιο Partition δεν είναι προσβάσιμο σου βγάζει error Και σταματάει η διαδικασία.

Περίεργο μου φαινεται... ?(
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Διαφήμιση
    • Ναι, έβγαλε Completed και έδειξε και τον πράσινο κύκλο στο τέλος.
      Και εμένα περίεργο μου φαίνεται αλλά μετά από ένα ψάξιμο στο google είδα τελικά ότι το έχουν πάθει και άλλοι αυτό σε διάφορα κινητά τηλέφωνα όπως το Huawei Y300 και η μόνη λύση ήταν η αντικατάσταση του eMMC chip.
    • Αυτο σημαίνει πως δεν κάνει Εγγραφή καθόλου και έχει χαλάσει ο Controller το eMMC αλλά είναι από τα σπάνια.

Ξεγελάει και το SP-Flash ?
      Ειδικά αυτό ελέγχει αν το image πέρασε στον προορισμό του, αμέσως μετά το τέλος της εγγραφής του κάθε Partition.

Nα μην κάνει καθόλου εγγραφές το καταλαβαίνω αλλά να ξεγελάει και το Check SUM το ελέγχου .... πολύ δύσκολο το βλέπω.
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Ξεγελάει και το SP-Flash ?
      Ειδικά αυτό ελέγχει αν το image πέρασε στον προορισμό του, αμέσως μετά το τέλος της εγγραφής του κάθε Partition.

Nα μην κάνει καθόλου εγγραφές το καταλαβαίνω αλλά να ξεγελάει και το Check SUM το ελέγχου .... πολύ δύσκολο το βλέπω.
      Δεν είχα τσεκάρει την επιλογή "DA DL All With Chech Sum", μήπως γι' αυτό δεν έβγαλε σφάλμα;

Πάντως υπάρχει πρόσβαση στα αρχεία της εσωτερικής μνήμης αλλά είναι προσωρινή\εικονική. Για παράδειγμα έκανα αντιγραφή κάποια αρχεία από την κάρτα sd στην εσωτερική μνήμη και πέρασαν κανονικά, επίσης έσβησα κάποια αρχεία από την εσωτερική και μετά μπήκα και από διαφορετικό file manager και όντως είχαν σβηστεί τα αρχεία. Μόλις έκανα επανεκκίνηση, τα αρχεία που είχα αντιγράψει έλειπαν, και τα αρχεία που είχα σβήσει ήταν πάλι εκεί.