Διαφήμιση

Πρόβλημα με camera focus σε μακρινή απόσταση

• Πρόβλημα με camera focus σε μακρινή απόσταση

Καλησπέρα, παρατήρησα ένα πρόβλημα στο Redmi 2 (20140813) - το οποίο σε φωτογραφίες μακρινών αποστάσεων δεν κάνει focus. Έχω βάλει μία σημερινή φωτογραφία που φαίνεται το πρόβλημα το οποίο απ'ότι διάβασα είναι μάλλον hardware: Redmi 2 Camera : Blurry Picture | Unofficial International MIUI / Xiaomi Phone Support | Redmi 2 enhanced edition rear camera focus problem - Mi Community

Το έχει παρατηρήσει άλλος το πρόβλημα; βρήκα και camera με $10 από Original Xiaomi Redmi 2 Rear Camera

Η φώτο: 7643797b73ad1b2ad8c9fdbf7ec486ac.jpg
      Graphic Designer & Web Developer: www.lonewulf.eu
    • Γενικά και από το δικό μου redmι2 δεν είμαι ικανοποιημένος από την φωτογραφική και ειδικά από την εστίασή της. Προέρχομαι από 808 και πολύ μου κακοφαίνεται γενικά το θέμα κάμερα. Στην εστίαση παρατήρησα δυσκολία και γενικά ασάφεια ειδικά στα μακρυνά πλάνα (που πρέπει να εστιάσει μακρυά). Στο κοντινότερα κάπως τα καταφέρνει αλλα και στα μακρυνά μάλλον είναι η εντύπωσή μου λόγω σχετικά κακής ποιότητας κάμερας που δεν έχει την απαραίτητη οξύτητα για τα στάνταρ μου (αν και για κινεζικο δεν είναι κακό). Πάντως και εγώ από μακρυνά δεν είμαι ικανοποιημένος σαν να μην εστιάζει καλά.

Στη περίπτωσή μας όμως μήπως έχει φάει απλά κάποιο κόλλημα? άμα εστιάζει κοντά δυσκολεύομαι να πιστέψω γιατί δεν εστιάζει μακρυά. Μήπως είναι σε κανα macro mode (για κοντηνά ή κάτι τέτοιο). Δοκίμασε σε λειτουργία σκηνής (slide left να βγει το μενού) και επέλεξε τοπίο που λογικά κλειδώνει την εστίαση στο άπειρο. Αν δεν δεις προκοπή, δοκίμασε και κανένα ακόμα firmware ή camera app.
      By Keysmith
      =-=-=-=-=-=-=
      Mi note 10 - 6/128gb
      former devices Xiaomi Redmi 2 pro 2gb
    • Από τότε που μου το είπες μου μπήκε και εμένα στο μυαλό.. Σίγουρα δεν έχω το σαφές πρόβλημα που βλέπω στις φωτογραφίες σου αλλα και οι δικές μου μακρινές δεν μου φαίνονται να έχουν την απαιτούμενη οξύτητα και μπορεί να φταίει η εστίαση στα μακρινά. Στα κοντινά δείχνει εντυπωσιακά καλύτερη η κάμερα και άρα τα μακρινά μάλλον έχουν θέμα εστίασης... αλλα πάλι δεν είμαι σίγουρος. Το ερευνώ λίγο ακόμη να βγάλω συμπέρασμα...
      By Keysmith
      =-=-=-=-=-=-=
      Mi note 10 - 6/128gb
    • Διαφήμιση
    • Νομίζω και στο landscape το ίδιο μου έκανε. Λογικά είναι θέμα hardware όπως αναφέρουν και τα άλλα posts.
      Graphic Designer & Web Developer: www.lonewulf.eu
    • Μαλλον το δικό μου δεν είναι hardware πρόβλημα απλά είναι χάλια η κάμερα και μου ήρθε απότομα. Το είδα σήμερα δίπλα σε ένα samsung s4 mini και τα ίδια χάλια φωτογραφίζανε. Ένα p8 lite 13mp του γαμπρού μου πάντως είναι αρκετά καλύτερο αν και έχει τέρμα sharpening. Ολα όμως είναι χαοδέστατα μακρυά από την ποιότητα του nokia 808 που είχα πριν και για αυτό ίσως δεν μπορώ να το πιστέψω ότι κάτι δεν πάει καλά.

Πάντως αφήνω ένα μικρό ενδεχόμενο να έχει μικρό θέμα με την εστίαση στα πιο μακρυά θέματα αλλα όχι εμφανώς όπως το δικό σου οπότε μπορεί και να μην είναι. Νομίζω ότι τα δείγματα που βλέπω στο Internet για την κάμερα του redmi 2 είναι καλύτερα. Όπως και να έχει αν πριν δεν εστιάσω με το δάκτυλο που θέλω η εστίαση του "αυτόματου" είναι τραγική. Κατέβασα και open camera μπας και είχε manual focus αλλα δεν είχε. Θα βρώ κάποια άλλη εφαρμογή να το υποστοιρίζει ώστε να μελετήσω το φαινόμενο καλύτερα.
      By Keysmith
      =-=-=-=-=-=-=
      Mi note 10 - 6/128gb