Διαφήμιση

Xiaomi redmi note 2 prime και linux

• Xiaomi redmi note 2 prime και linux

Kαλησπέρα σε όλοι την παρέα.Σκέφτομαι να αγορά το xiaomi redmi note 2 prime(απο το vickmall) και απλός θέλω να μου λύσετε κάποιες απορίες σχετικά με την εγκατάσταση τις rom.
      έχοντας διάβασε τους σχετικούς οδηγούς, αυτήν την διαδικασία πείτε μου αν έχω καταλάβει σωστά:

1. Mε το που το αγοράσω αναγκαστικά πρώτα χρειάζεται αυτό τον οδηγό: Note 2: flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση) του caeser
      2 Μετά για τις μελλοντικές αναβαθμίσεις χρησιμοποιώ Αναβάθμισης Υλικολογισμικού (MIUI ROM) - 1ος Τρόπος (μέσω της ROM) ή Οδηγός Αναβάθμισης Υλικολογισμικού (MIUI ROM) - 2ος Τρόπος (μέσω Recovery) του kok8

Tο πρόβλημα που με ανήσυχη είναι ότι είμαι χρήστης linux και οι οδηγοί φλασαρίσματος από ότι έχω καταλάβει απαιτούν windows.Η απορία μου λοιπόν είναι τι μπορώ να κάνω για να μπορέσω να φλασάρω και να βάλω την ελληνική rom από την στιγμή που έχω λογισμικό linux(συγκεκριμένα εχώ ubuntu 15.10).
    • καλησπέρα και καλός ήρθες.

1. Τον τελευταίο καιρό το vickmall στέλνει τα Redmi Note 2 με την ελληνική ROM, αν είσαι τυχερός και έχουν περάσει και το TWRP απλά κάνεις update σύμφωνα με το 2.
      ΟΤΑ update δεν έχει, κατεβάζεις και κάνεις update χειροκίνητα.

Για linux περίμενε τους expert, αν και πιστεύω ότι ο οδηγός είναι ίδιος, απλά ίσως να αλλάζουν οι drivers :)
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

καλησπέρα και καλός ήρθες.

1. Τον τελευταίο καιρό το vickmall στέλνει τα Redmi Note 2 με την ελληνική ROM, αν είσαι τυχερός και έχουν περάσει και το TWRP απλά κάνεις update σύμφωνα με το 2.
      ΟΤΑ update δεν έχει, κατεβάζεις και κάνεις update χειροκίνητα.

Για linux περίμενε τους expert, αν και πιστεύω ότι ο οδηγός είναι ίδιος, απλά ίσως να αλλάζουν οι drivers
      Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
    • Διαφήμιση
    • Μια πρόχειρη λύση χωρίς να το ψάξω πολύ πολύ -αν δεν υπάρχει κάποιος φίλος σου με pc ώστε να περάσεις για πρώτη φορά το twrp- είναι μέσω Virtual Machine.
      Κάποιος φίλος είπε κάτι και για το wine.

Υποθέτω πως η πιο εύκολη λύση είναι το VM, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει να δω συμπεριφορά με τους drivers.

Αυτά,
      όταν το παραλάβω με το καλό θα είμαι σε θέση να πω περισσότερα.

Ο/H DimitrisZd έγραψε:

1. Mε το που το αγοράσω αναγκαστικά πρώτα χρειάζεται αυτό τον οδηγό: Note 2: flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση) του caeser

Δεν είναι υποχρεωτικό να ακολουθήσεις αυτόν τον οδηγό που αναφέρεις.
      Εγώ έχω στο μυαλό μου αυτόν.
      Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
      Είναι καπαρωμένο από άλλους.
    • Ο/H Opanos έγραψε:

Μια πρόχειρη λύση χωρίς να το ψάξω πολύ πολύ -αν δεν υπάρχει κάποιος φίλος σου με pc ώστε να περάσεις για πρώτη φορά το twrp- είναι μέσω Virtual Machine.
      Κάποιος φίλος είπε κάτι και για το wine.

Υποθέτω πως η πιο εύκολη λύση είναι το VM, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει να δω συμπεριφορά με τους drivers.

Αυτά, όταν το παραλάβω με το καλό θα είμαι σε θέση να πω περισσότερα.
      Όντως η εύκολη λύση είναι να πω κάποιον φίλο μου,αλλα θα ήταν ωραίο να μπορούσα να το κάνω ο ίδιος.Κατέβασα έτσι για δοκιμή το ""MiFlash"" και βλέπω μου άνοιξε μέσο wine αλλα θα είναι λειτουργικό όσο είναι και στα windows?Aμα μάθετε κάτι περισσότερο θα χαιρόμουν το το ακούσω.
      Aπλός δεν εμφανίζει τα γράμματα κάτω δεξιά (MiFlash):
      Images
      • MF.jpg

22,68 kB, 722×356, viewed 163 times
    • Σε τι διανομή είσαι?
      Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
    • Διαφήμιση
    • Ubuntu, Mint, Arch... τι έχεις -από τις άπειρες έτσι όπως γίναμε- εννοώ.
      Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
    • Για δες λίγο αν στο software center, υπάρχει το πακέτο:
      android-tools & android-udev

Ή γενικά κάτι σε android

Λένε στο arch-forum πως με αυτά τα δύο πακέτα εγκαθίστανται οι drivers.

Ίσως σε βοηθήσουν.

Φυσικά το thread είναι 2 ετών και ίσως να είναι ενσωματωμένοι στον kernel...αν και το πακέτο android-tools έχει update την 14012016...άρα λίγο χλωμό να είναι το module στον kernel...
      Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
    • Ο/H Opanos έγραψε:

Για δες λίγο αν στο software center, υπάρχει το πακέτο:
      android-tools & android-udev

Ή γενικά κάτι σε android

Λένε στο arch-forum πως με αυτά τα δύο πακέτα εγκαθίστανται οι drivers.

Φυσικά το thread είναι 2 ετών και ίσως να είναι ενσωματωμένοι στον kernel...

Ίσως σε βοηθήσουν.
      Έψαξα στο software center αλλά δεν βρήκα κάτι τέτοιο, βρήκα κάτι που το googlara αλλά είναι μπλέξιμο.Μάλλον θα βρω κάποιον φίλο να το περάσω.Πάντως ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
    • Διαφήμιση
    • Καλώς ήρθες,

αρχικά αναζήτησε στο Google πως θα βάλεις τα udev rules (αυτό είναι 3 set) για την συσκευη σου. Αφου το κάνεις αυτό θα χρειαστεί restart.

Οσον αφορά την εγκατάσταση θα έλεγα να μην τρέξεις το MiFlash με Wine αλλά να πας απο το Software Center και να εγκαταστήσεις VirtualBox.
      Με το τέλος της εγκατάστασης (και αφού έχεις στα χέρια σου CD ή Image απο Windows) δημιούργησε ένα Virtual Machine με τα Windows.
      Στην 1η εκκίνηση του VM θα πρέπει να ορίσεις να κάνει capture τις πραγματικές usb ports apo to pc σου.
      ΔΗλαδή όταν θα συνδέεις την συσκευή θα την βλέπεις σαν συνδεδεμένη στο VM. Στο host system (ubuntu 15.10) όσο η συσκευή είναι συδεδεμένη με το VM δεν θα έχεις προσβαση αλλα αυτό θα είναι για λίγο..

Για οτιδήποτε άλλο τα λέμε στην πορεία..