Διαφήμιση

Only MIUI??

• Χαιρετω τους απανταχού τεχνολογικά ανησυχους ..... Θέλω να κάνω μια ερώτηση αλλά θέλω την κατανόηση σας και να μην με παρεξηγησετε ... Καταρχήν ενα μεγάλο ευχαριστώ στους developers για την προσπαθεια που καταβάλουν για να μπορούμε εμείς οι λοιποί να χαιρόμαστε τις συσκευές μας... Στο ζουμί τώρα , μια xiaomi συσκευή μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε μονο με το miυi?? Δηλαδή υπάρχει η δυνατότητα να περαστεί Ρομ απο άλλον κατασκευαστή? Η τέλος πάντων ποιες είναι οι επιλογές, αν υπαρχουν.

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
      Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση.
      Albert Einstein :shock:
    • Μια αναζήτηση στο Google θα σου λύσει την απορία. Προσωπικά δεν έχω βάλει κάτι άλλο πέρα απο miui /αλλά έχω δει διάφορες ρομς για το redmi note 2 όπως CyanogenMod και αλλες πειραγμενες.
      Για παραδειγμα εβαλα μολις τωρα λέξεις κλειδιά redmi note 2 ROMs και μου εμφανισε αυτή τη σελιδα:
      ROMs | Redmi Note 2
      Δε ξέρω όμως κατα ποσο είναι εμπιστοσύνης όλες αυτές οι ρομς και δε θα μπρικαρουν το κινητό. Αφού με υπερκαλύπτει εδώ το xiaomi-miui.gr ... δεν έχω ματια για αλλη :)

Sent from my GT-P3110 using Tapatalk
    • Και φυσικά μπορεις να βάλεις άλλη rom στην συσκευή σου για να έχεις γνώμη και προσωπικη άποψη του τι προσφέρει η miui και τι οι άλλες rom. Υπάρχουν φίλοι που έχουν δοκιμάσει και εχουν εκφράσει γνώμη σχετικά.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Bodai έγραψε:

Και φυσικά μπορεις να βάλεις άλλη rom στην συσκευή σου για να έχεις γνώμη και προσωπικη άποψη του τι προσφέρει η miui και τι οι άλλες rom. Υπάρχουν φίλοι που έχουν δοκιμάσει και εχουν εκφράσει γνώμη σχετικά.

Εκανα αναζήτηση αλλά δεν βρήκα κάτι, όποτε μπορεσεις σε παρακαλώ βάλε λινό να δω τα σχόλια

• Είναι διάσπαρτα, δεν είναι κάπου μαζεμένα για να σου πω δες εκει.
      Αλλά πιστεύω ότι οι φίλοι που θα διαβάσουν το παρόν Θεμα δεν θα αργήσουν να συνεισφέρουν την εμπειρία τους.
    • Ας μοιραστώ και εγώ την εμπειρία μου να κάνω την αρχή!!!

Στο mi3 μου λοιπόν επειδή είμαι ανήσυχο στοιχείο(!!) είχα δοκιμάσει παλαιότερα πάνω απο 5-6 διαφορετικές εκδόσεις( smiui, blisspop, CM, ivan aosp και άλλες που δε θυμάμαι τώρα). Μάλιστα για αρκετά μεγάλη περίοδο είχα dual boot τη miui με κάποιο απο αυτά.
      Επειδή μου αρέσει να πειραματίζομαι λοιπόν έδωσα ευκαιρία σε αρκετές για να δοκιμάσω και να δω τι μου προσφέρουν και τι όχι.
      Σε καθημερινή χρήση λοιπόν θεωρώ τη MIUI πολύ ανώτερη σε σχέση με τις άλλες καθώς έχει built in πολλές ευκολίες που δε σου δίνει καμιά άλλη "γυμνή" rom.
      Μπορώ να πω βέβαια οτι απο ταχύτητα είδα πολύ καλές roms και ειδικά του ivan ο οποίος είναι και developer της miui ήταν πολύ γρήγορο το κινητό σε σχέση με την MIUI.
      Το θέμα είναι οτι εμένα δε με ενδιαφέρει η ταχύτητα (δηλαδή όχι στα μετροπρογράμματα αλλά στην πράξη/καθημερινότητα και εκεί η διαφορά ήταν αμελητέα).
      Οπότε μπροστά στα built in features, στο σχεδιασμό της miui καθώς και την "μαμά" αίσθηση αποφάσισα οτι είναι καλύτερο να θυσιαστεί λίγο η ταχύτητα που πραγματικά είναι ελάχιστη η διαφορά σε real life. Και πλέον απλά κάνω αναβαθμίσεις των dev roms της miui και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Σίγουρα είναι θέμα υποκειμενικό τι καλύπτει τον καθένα. Οπότε καλό θα ήταν εαν έχεις χρόνο να κάνεις και εσύ τη βόλτα σου στον κόσμο των roms και να αποφασίσεις μόνος σου. Μόνο κέρδος θα έχεις με αυτή τη βόλτα :thumbsup:

Btw επειδή είμαι χρήστης unix συστημάτων καιρό και τώρα είμαι σε mac για μεγάλο διάστημα, αυτό το app drawer το απαιχθάνομαι λίγο στα κινητά. Το θεωρώ άβολο πολύ και αργό. Καλό θα ήταν όλοι μας να χρησιμοποιούσαμε το search στις συσκευές μας. Εντάξει εγώ έχω καλομάθει με το spotlight του mac το οποίο είναι απλά απίστευτο.
      Στα windows 10 η microsoft κατάφερε να κάνει πολύ καλή υλοποίηση του search επιτέλους! Αυτά στο τέλος είναι λίγο offtopic :lol:
    • Ο/H iAmLiakos έγραψε:

Ας μοιραστώ και εγώ την εμπειρία μου να κάνω την αρχή!!!

Στο mi3 μου λοιπόν επειδή είμαι ανήσυχο στοιχείο(!!) είχα δοκιμάσει παλαιότερα πάνω απο 5-6 διαφορετικές εκδόσεις( smiui, blisspop, CM, ivan aosp και άλλες που δε θυμάμαι τώρα). Μάλιστα για αρκετά μεγάλη περίοδο είχα dual boot τη miui με κάποιο απο αυτά.
      Επειδή μου αρέσει να πειραματίζομαι λοιπόν έδωσα ευκαιρία σε αρκετές για να δοκιμάσω και να δω τι μου προσφέρουν και τι όχι.
      Σε καθημερινή χρήση λοιπόν θεωρώ τη MIUI πολύ ανώτερη σε σχέση με τις άλλες καθώς έχει built in πολλές ευκολίες που δε σου δίνει καμιά άλλη "γυμνή" rom.
      Μπορώ να πω βέβαια οτι απο ταχύτητα είδα πολύ καλές roms και ειδικά του ivan ο οποίος είναι και developer της miui ήταν πολύ γρήγορο το κινητό σε σχέση με την MIUI.
      Το θέμα είναι οτι εμένα δε με ενδιαφέρει η ταχύτητα (δηλαδή όχι στα μετροπρογράμματα αλλά στην πράξη/καθημερινότητα και εκεί η διαφορά ήταν αμελητέα).
      Οπότε μπροστά στα built in features, στο σχεδιασμό της miui καθώς και την "μαμά" αίσθηση αποφάσισα οτι είναι καλύτερο να θυσιαστεί λίγο η ταχύτητα που πραγματικά είναι ελάχιστη η διαφορά σε real life. Και πλέον απλά κάνω αναβαθμίσεις των dev roms της miui και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Σίγουρα είναι θέμα υποκειμενικό τι καλύπτει τον καθένα. Οπότε καλό θα ήταν εαν έχεις χρόνο να κάνεις και εσύ τη βόλτα σου στον κόσμο των roms και να αποφασίσεις μόνος σου. Μόνο κέρδος θα έχεις με αυτή τη βόλτα :thumbsup:

Btw επειδή είμαι χρήστης unix συστημάτων καιρό και τώρα είμαι σε mac για μεγάλο διάστημα, αυτό το app drawer το απαιχθάνομαι λίγο στα κινητά. Το θεωρώ άβολο πολύ και αργό. Καλό θα ήταν όλοι μας να χρησιμοποιούσαμε το search στις συσκευές μας. Εντάξει εγώ έχω καλομάθει με το spotlight του mac το οποίο είναι απλά απίστευτο.
      Στα windows 10 η microsoft κατάφερε να κάνει πολύ καλή υλοποίηση του search επιτέλους! Αυτά στο τέλος είναι λίγο offtopic :lol:

Ευχαριστώ πολύ για τοποθέτηση σου , ο λόγος βασικα που ανοιξα το τοπικ ηταν απ την μια μεν να δω τι επιλογές υπάρχουν εκτός απο τις MIUI αλλά δε οτι το εν λόγω miυι μου φαίνεται λίγο "άχαρο και άχρωμο"
      Αυτό που ψάχνω είναι κάτι σαν την ΡΟΜ που φοράει το Samsung S5-S6 TouchWiz ,το μενού είναι ελκυστικό και ελπίζω να μην περεξηγηθω για αυτό. Θα μου πει κάποιος "και γιατί ρε μεγάλε δεν παίρνεις Samsung να ησυχασουμε και μεις?" η αλήθεια ειναι οτι το redmi note 2 είναι τουμπανακι και για να πάρω αντίστοιχο samsumg πρεπει να τα σκασω.

• Διαφήμιση
    • Μαλλον το τελευταιο μου ποστ ηταν καπως ''προσβλητικο'' και ζητω συγνωμη από τους developers που ξοδευουν καθημερινα ωρες για μας... απλα με την τοποθετηση μου δεν ειχα σκοπο ουτε εννοουσα ότι ακυρωνω το MIUI... Ευχαριστω για την κατανοηση σας.
    • Μα δεν είναι προσβλητικό να εκφράζεις τη γνώμη σου σε κάτι του οποίου είσαι user/χρήστης. Απεναντίας βοηθάει τους developers να βελτιώσουν κάτι το οποίο τους διαφεύγει!!

Βέβαια πρέπει να σκεφτείς οτι το user interface δεν είναι κάτι απλό. Υπάρχουν ΧΡΟΝΙΑ μελέτες πάνω σε αυτό το κομμάτι και ειδικά οι εταιρίες που "ρίχνουν" πολύ χρήμα πάνω σε αυτό είναι λίγες αλλά τελικά αυτό είναι που μετράει περισσότερο στον χρήστη. Το συνολικό User Experience είναι το No1 συστατικό για ένα ΚΑΛΟ λειτουργικό!
      Το γνωστό "ποντίκι" /mouse κάποιος το σκέφτηκε. Όπως και τα παράθυρα. Στο θέμα μας βέβαια, το user interface ενός mobile OS . Σε αυτόν τον τομέα, θεωρώ την apple απο τις κορυφαίες (ίσως την κορυφαία). Βέβαια it comes with a (fking high) price για τον απλό χρήστη.
      Δεν είναι τυχαίο που στο ios λείπει το app drawer. Υπάρχει σχέδιο πίσω απο αυτό, υπάρχουν μελέτες ετών. Και επειδή το έχω δουλέψει, είχα μαγευτεί και εγώ τότε με την απλότητα, την ομορφιά και τη σταθερότητα που είχε τότε (2008)μια mobile συσκευή. Εντάξει όπως είπα, κοστίζει πολλά και ο κάθε άνθρωπος ζυγίζει τα συν και τα πλην.

Το MIUI απο την άλλη προσφέρει την ευελιξία του android με την σχεδιαστική φιλοσοφία(την-θα τολμήσω να πω-μαγεία) του iOS, και όχι μόνο. Είναι android με σχεδιασμό που δανείζεται στοιχεία του iOS και παρότι ενσωματώνει ΠΟΛΛΑ στοιχεία που λείπουν απο το pure android-το οποίο το καθιστά βαρύ λειτουργικό, παραμένει σταθερότατο και ταχύτατο. Στα συν οτι εξελίσσεται γρήγορα και, προς το παρον, στο σωστό δρόμο.

Το TouchWiz που ανέφερες είναι πολύ αμφιλεγόμενη υλοποίηση. Παλιά-εποχές galaxy s2- ήταν ότι πιο μισητό υπήρχε σε android και δεν είχε άδικο ο κόσμος καθώς έπαιρνες ναυαρχίδα και κολλούσε απο την πρώτη μέρα και δεν έφταιγε ούτε το android ούτε το hardware. Ήταν απλά μια πολύ κακή υλοποίηση. Σιγά σιγά άλλαξε το τοπίο(ίσως τα τελευταία 2 χρόνια) που έριξε αρκετή δουλειά η samsung στο κομμάτι αυτό με αποτέλεσμα την μεγάλη βελτίωση του. Βέβαια παρουσία του app drawer είχε/έχει να ανταγωνιστεί/συγκριθεί με ένα ΤΕΡΑΣ, το pure android(nexus) και εκεί έχανε κατα κράτος(και μιλάω πάντα για σταθερότητα και ταχύτητα, όχι για το αισθητικό κομμάτι καθώς αυτό είναι υποκειμενικό).

Σίγουρα είναι και ένα άλλο σημαντικό κομμάτι που δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Τι έχω συνηθίσει;;! Εαν κάτι το έχεις συνηθίσει, δεν το αλλάζεις εύκολα, και όλα τα άλλα σου φαίνονται "χειρότερα".
      Αυτός είναι μεγάλος παράγοντας που σε επηρεάζει. (δες τι γίνεται με windows xp εδώ και >10 χρόνια)

Όλα αυτά προφανώς τα λέω για να κάνουμε κουβέντα και να ανταλλάξουμε απόψεις. Το touchwiz πάντως γενικά εμένα δε μου αρέσει, μου φαίνεται "άχαρο και αχρωμο" όπως λες και εσύ για το miui χαχα και δεν το λέω για να σου πάω κόντρα, το εννοώ. Πολύ φρου φρου και άρωμα για το τίποτα. Βέβαια δεν έχω δουλέψει τις τελευταίες εκδόσεις που έχω ακούσει οτι έχουν κάνει τρομερές αλλαγές προς το καλύτερο. Σε ένα S4 που είχα δουλέψει τελευταία φορά απο φίλο, ήταν πολύ καλύτερο απο το S2, αλλά και πάλι άνοστο για μένα (ίσως ήμουν ακόμη επηρεασμένος απο το iOS και κάτι συσκευές της samsung των 200-300 ευρώ που κολλούσαν day 1).

Πωπω, μεγάλο ποστ, συγχαρητήρια σε όποιον το διάβασε όλο μέχρι το τέλος τέτοια ώρα !! :lol: Καληνύχτα φίλοι!
    • Καλησπέρα και από εμένα. Να σας πω την ταπεινή μου γνώμη , πιστεύω ότι η MIUI είναι παρεξηγήσημη. Εγώ επειδή είχα συνηθήσει με Samsung (Samsung Galaxy S) θεωρούσα καλύτερα ο εφαρμογές να μην είναι στις αρχικές οθόνες. Σιγά σιγά όμως όταν είχα πάρει το επόμενο (UMI ZERO , ξέρω ξέρω από τις χειρότερες επιλογές ) και ξεκίνησα να flasharo ROM κατέλειξα στην MIUI, μπορώ να πω ότι μετά από 1-2 μέρες μου φάνηκε απίστευτα εύκολη και βολική. Όλα είναι θέμα συνήθειας θεωρώ. Όταν προτοξεκίνησαν τα Android Smartphones αν θυμάμαι καλά ήταν όλα στο APP DRAWER , λογικό να μας έρχεται κάπως παράξενη.
    • Διαφήμιση
    • Χαιρομαι που δεν υπαρχει παρεξηγηση και ευχαριστω που μοιραστηκατε την εμπειρια σας μαζι μου.