Διαφήμιση

Ερώτηση για αναβάθμιση συσκευής

• Ερώτηση για αναβάθμιση συσκευής

Παιδιά Καλημέρα σας

Αγόρασα πρόσφατα ένα Xiaomi redmi note 3 απο μαγαζί εδώ στην Ελλάδα..
      Η έκδοση που έχει το τηλέφωνο μέσα είναι η stable 77.0.19.0
      Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, αν δεν κάνω root το τηλέφωνο και ξεκλείδωμα το bootloader
      θα έχω καποιο προβλημα στην χρήση του τηλεφώνου στο μέλλον; (ελληνικά έχω πάντως στην συσκευή)
      Ρωτάω γιατι να σας πώ την αλήθεια επειδη δεν εχω ασχοληθει με κινητα πολύ φοβάμαι να ξεκινήσω
      τετοιες διαδικασίες μην το χαλάσω... και είναι κριμα μιας και ακομα το πληρώνω..

Ευχαριστώ πολυ
    • Καλησπέρα,

εχεις κάθε δικαίωμα να μην την πειράξεις την συσκευή. Απλά με το να μην την κάνεις root θα χάσεις την χρήση κάποιων εφαρμογών που το απαιτούν όπως πχ battery calibrators, εφαρμογές backup κλπ. Και ίσως κάποιες εφαρμογές να εκτελέσουν κάποιες εργασίες αλλα δεν είναι το ίδιο αν δεν έχουν root.
      Και τον bootloader δεν είναι απαραίτητο να το ξεκλειδώσεις. Ετσι και αλλιώς το ξεκλείδωμα γινεται για να φλασαριστεί η ελληνική rom. Αν δεν την θέλεις μπορείς απλά να κατεβάσεις ενα πληκτρλόγιο που θα σου δώσει ελληνικά και θα είσαι οκ (πχ Google keyboard ή Swiftkey).

Αλλα επειδή σίγουρα έχεις πειραγμένη rom με την εμφάνιση των πρώτων προβλημάτων μην διστάσεις να φλασάρεις μια απο τις official rom που υπάρχουν στο en.miui.com ή να πας την συσκευή σου πίσω.