Διαφήμιση

επιπλεον χρεωσεις sms αγνωστες σε xiaomi redmi note

• Βρήκα αυτό με λίγο ψάξιμο, παλιό μεν αλλά μιλάει για αποστολή sms σε σταθερό από το Myphone forum: ΟΤΕ: Επιτέλους... SMS στο σταθερό τηλέφωνο

Κοίτα λίγο τις ρυθμίσεις του κέντρου αποστολής μηνυμάτων...
    • Μα τι ψαχνετε? Κανεις δεν σε σταματατει να στειλεις sms στο 210 7654321 η οπουδηποτε αλλου.
      Το οτι δεν θα παραδοθει δεν σημαινει οτι δεν θα χρεωθει.
      Το νουμερο του σπιτιου προφανως ηταν σε επαφη στο κινητο.
      Μου κανει περισσοτερο με τηλεφωνο σε τσεπη παντελονιου.... Σε καθε βηματακι εφευγε και ενα sms.
      Μπορει να μην ειναι το ευκολοτερο να το πετυχεις, αλλα μη σου τυχει.
    • Ολα είναι πιθανά...και καμία φορά ίσως να είναι τα πιο απλά όπως αυτό που αναφέρεις :)
    • Διαφήμιση
    • παιδια ευχαριστω που ασχολειστε πρωτον.τωρα..αποστολες παντελονιου..αντε 2-3.οχι 277 !!!! και επισης δεν ειχα καμια ενδειξη αποστολη αναφορας στα μηνυματα.σαν να μην εγιναν ποτε.η' το κινητο ταπαιξε με εναν παραξενο τροπο.η' φταιει η vodafone.γιατι ειναι εγγεγραμμενα στον λογαριασμο αλλα οχι στο κινητο μου?
      το μονο που βλεπω να κανω ,εκτος απο την συνεννοηση με την vodafone για πιθανη πιστωση χρηματων,ειναι να κανω ενα complete wipe και να βαλω την stable εκδοση.μηπως κατι εχει ενεργοποιηθει σε καποια settings.να το παω εργοστασιακα.
    • Ολα είναι πιθανά...θα μπορούσες να πας και από ένα κατάστημα vodafone να αμφισβητήσεις την χρέωση να δεις τι θα σου απαντήσουν και επίσημα.
    • εχω ηδη κανει αιτημα αμφισβητησης και περιμενω απαντηση.στο μεταξυ ο λογαριασμο μου ηρθε σημερα ..
    • Σιγουρα δεν υπαρχουν ρυθμισεις που στελνουν μηνυματα στα κρυφα.
      Απο κει και περα, stable ή οχι, αν υπαρχει αδυναμια ασφαλειας στο λειτουργικο, ολα μπορουν να γινουν.
      Απλα δεν βρισκω το λογο να συζηταμε για κακοβουλο λογισμικο που εστελνε sms στο σταθερο του σπιτιου, ωφελοντας μονο τη vodafone. Να ειχαμε sms σε 5ψηφια, κλησεις στις παρθενους νησους κλπ, τοτε ΝΑΙ
      αλλα εδώ? Δεν κολλαει αυτο το σεναριο.
      Απο την αλλη, οντως θα επρεπε τα σταλμενα να φαινονται στο κινητο.

Λειπουν γεγονοτα που δεν γνωριζουμε για να το τεκμηριωσουμε, αλλα ολα δειχνουν προς καποιο εξαιρετικης συγκυριας σφάλματος, ισως και συνδιασμος σφαλματων.
      Θα ηταν ενδιαφερον να γνωριζαμε στοιχεια δικτυου , οπως ποση ωρα ηταν στη συγκεκριμενη κυψελη το κινητο, και αν γινοταν ταυτοχρονα και νεα registrations , ή αν εκλεισε μετα αμεσα (δλδ καποιο crash...)
      Αλλα που να τα βρεις αυτα...
    • Διαφήμιση
    • τι να σου πω.εγω απο δευτερα θα παω στη vodafone να ρωτησω για το αιτημα.και να τσεκαρω παλι ιστορικο τελευταιων ημερων.η αληθεια ειναι οτι εχω φοβηθει.μπορει να μην ειναι θεμα hacker και αφρικες και τετοια,αλλα παραμενει μυστηριο η ιστορια αυτη.και οτι δεν ξερεις πως εγινε,δεν ξερεις πως να προστατευτεις, μπορει να επαναληφθει.ελπιζω οχι.
    • Για την vodafone ειναι σχετικα ευκολο να δεχθει την αμφισβητηση.
      Ειναι ουσιαστικα ανευ κοστους.
      Καποτε ο οτε ειχε στησει μια αστειοτητα για sms προς σταθερα. Στο isdn επαιζε ωραια ΑΝ ειχες ISDN συσκευες.
      Εχω καιρο να ακουσω οτιδηποτε για αυτη την υπηρεσια. Υπαρχει ακομα αραγε....
      Αν το σταθερο που σταλθηκαν τα μηνυματα ειναι ΟΤΕ και η υπηρεσια λειτουργει, τοτε ισως και να στοιχισε κατι στη Vodafone. Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις, τα 277 sms ειναι το απολυτο τιποτε απο πλευρας κοστους.
      (οπως και γενικοτερα ΟΛΟ το τουρλουμπουκι που λεγεται sms και χρεωνεται χρυσαφι...)

Στο θεμα μας ομως, δεν προκειται να σε διαφωτισει στο παραμικρο για το πως εγιναν τα sms. Ακομα και δικο της λαθος να ειναι, δεν θα στο πει.

Υπαρχει πιθανοτητα καποιος να εβαλε τη sim σε αλλο τηλεφωνο χωρις να το ξερεις? Γενικοτερα, υπαρχουν παιδια με προσβαση στο τηλεφωνο?

Παντως για την ιστορια, υπαρχουν ενα σωρο εφαρμογες που ζητανε το δικαιωμα διαχειρισης των sms κατα την εγκατασταση (και που ολοι το δινουμε στη πραξη αναγκαστικα) και μια χαρα μπορουν να κανουν αυτο που συνεβει, χωρις κανενα δικαιωμα root, και σε οποιοδηποτε "smart" κινητο.
      Προς τα εκει πρεπει να ψαξει κανεις, αν και ουσιαστικα στα τυφλα. (κατι τετοιες ωρες αναπολει κανεις ενα ΝΟΚΙΑ 3110..)
      Το μονο σιγουρο ειναι οτι αν συνεβαινε γενικως θα φωναζε πολυς κοσμος εδω μεσα επισης.
    • καλημερα.οχι δεν νομιζω οτι υπαρχει πιθανοτητα αλλαγης sim η' να το χρησιμοποιησε αλλος.αυτο με την εφαρμογη που ειπες ειναι δυνατον.ειχα βαλει (την εβγαλα..) μια εφαρμογη πληκτρολογιου,την flask keyboard ,για να μπορω να στελνω πιο μεγαλα μηνυματα ,και οταν την εβαλα μου ζητηθηκαν κατι περιεργες ελευθεριες προσβασεων απο μερους τους.τις δεχτηκα.μπορει αυτο να μου εκανε τη κουτσουκελα.

να ρωτησω και κατι ασχετο.εχω ξαναρωτησει σε αλλο Post αλλα δεν πηρα απαντηση.αν αλλαξω την developer με την stable καταλαβα οτι σβηνονται ολα.αυτο ισχυει και καθε φορα που θα βαζω την καινουργια εκδοση? και αξιζει να βαλω stable?με τις developer βλεπω να τα πηγαινω καλα.εκτος και αν οι stable ειναι πιο ..ασφαλης.επισης θα χρειαστει να κανω τιποτα αλλες ρυθμισεις αν βαλω stable? η' απλα την βαζω.γιατι δεν ειμαι και εξπερ σε τετοια πραγματα.τελος παντων, σε ευχαριστω.
    • Τα updates ειτε σε stable ειτε σε dev απλα μπαινουν απο πανω. Καθε φορα που αλλαζεις απο τη μια στην αλλη κατηγορια θελει factory reset.
      Απο πλευρας ασφαλειας, θεωρητικα οτι ενημερωνεται πιο συχνα ειναι πιο ασφαλες. Αρα οι dev ειναι ασφαλεστερες απο τις stable.
      Απο κει και περα, αν δεν εχεις ιδιαιτερο λογο να εισαι σε stable (πχ nova go) οι dev ειναι καλυτερες συνηθως.
      Ειδικοτερα αν τις εγκαθιστας τουλαχιστον 1-2 βδομαδες αφου βγουν και εχεις εικονα απο τυχον μικρα bugs που μπορει να σε αφορουν (και να τα βρουν αλλοι), ωστε να προσπερασεις.

Ειδικοτερα, σε προιόντα αυτης της κατηγοριας, οπου τα μοντελα και οι version βγαινουν με ρυθμο πολυβολου, η λεξη stable θα επρεπε να εχει παρα πολλα εισαγωγικα γυρω της... :D
      Ο λογος ειναι οτι το συνολικο testing σε τετοια πραγματα (σε ολα τα μοντελα, με διαφορους ρουτερ, διαφορα bluetooth διαφορα δικτυα και διαφορες εφαρμογες) ειναι πρακτικα αδυνατο.
    • Διαφήμιση
    • καταλαβα.μαλλον θα συνεχισω με dev.ισως κανω και ενα complete wipe να νιωσω πιο .. καθαρος.σε ευχαριστω.