Διαφήμιση

Ποιά είναι η σωστή ΡΟΜ για τη συσκευή μου?

• Ποιά είναι η σωστή ΡΟΜ για τη συσκευή μου?

Καλησπέρα.

Έχω αποκτήσει μία συσκευή Redmi HM NOTE 1S CU (έχω επισυνάψει και screenshot) και θα ήθελα να έχω ελληνικό μενού γιατί έχει μόνο αγγλικό το οποίο με ταλαιπωρεί. Το πρόβλημα είναι ότι διαβάζω αυτά που γράφετε και δεν τα καταλαβαίνω καθότι τεχνολογικά αναλφάβητη...
      Καταρχήν, τα βήματα που προτείνεις για τη συγκεκριμένη Rom ισχύει και για τη δική μου συσκευή? Για παράδειγμα πηγαίνω στο λίνκ που παραπέμπεις στο πρώτο βήμα Developer Rom και δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να κατεβάσω, άσε που δεν ξέρω ποια συσκευή να επιλέξω ως αντίστοιχη με τη δική μου την Redmi Note ή την Redmi 1S και μετά? Ακόμη, δεν ξέρω αν όταν το κάνω θα μου εμφανίσει τις ίδιες εικόνες για να κάνω τα επόμενα bootloader κλπ τα οποία περιγράφεις...
      Όπως καταλαβαίνεις έχω αγχωθεί μην τα κάνω μαντάρα. Μήπως θα μπορούσες να με κατευθύνεις?

Ευχαριστώ
      Images
      • Screenshot_2016-04-07-19-05-59_com.android.settings.png

61,42 kB, 450×800, viewed 198 times
    • @La Gio καλώς ήρθες στη κοινότητα!
      Κατ'αρχην ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ!!! :D
      Σου μετέφερα το μήνυμά σου εδώ, επειδή εδώ είναι όπου ανήκει η συσκευή σου.
      Απορώ σε ποιόν "μιλάς" στο μήνυμά σου, αφού βλέπω ότι αυτό είναι το πρώτο σου μήνυμα στο φόρουμ. Ίσως αναφερόσουν σε άλλη συνομιλία που δεν αφορούσε την δική σου συσκευή.
      Λοιπόν, για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Το σωστό όνομα για την συσκευή σου, είναι Redmi Note 4G. Είναι δίκαρτο (DUAL SIM) και φοράει ρομ με την κωδική ονομασία "Gucci".
      Πρέπει οπωσδήποτε να διορθώσεις την συσκευή στο προφίλ σου και να βάλεις τη σωστή, επειδή εάν λάβεις λάθος οδηγίες κινδυνεύει η συσκευή σου να χαλάσει.
      Τις σωστές Roms για την συσκευή σου θα την βρεις σε αυτό το link ΕΔΩ
      Η δική σου, όμως συσκευή φοράει "Stable" ρομ, που είναι ένα απο τα δύο βασικά "είδη" ROMS που κυκλοφορούν και άρα, εάν θέλεις να συνεχίσεις με το ίδιο "είδος", θα πρέπει να κατεβάσεις την ρομ που θα περάσεις στο κινητό σου απο ΕΔΩ
      Επιβεβαίωσέ μου, ότι όντως η συσκευή σου είναι δίκαρτη και θα συνεχίζω και με οδηγίες για το πως θα φλασάρεις (=εγκαταστήσεις) την ρομ στη συσκευή σου.
    • Σε ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σου!

Καταρχήν δηλώνω άγνοια και σχετικά με τη συμμετοχή σε τέτοιου είδους φόρουμ, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζω πώς θα επιλέγω το θέμα εντός του οποίου θα αναρτώ τα ερωτήματά μου. Επίσης, δεν ξέρω να σου επιβεβαιώσω αν είναι dual sim, γιαυτό το λόγο και ανέβασα το screen shot μπας και κανένας πιο έμπειρος το καταλάβει. Ωστόσο, γκουγλάροντας το μοντέλο, μάλλον επιβεβαιώνεται ότι έχεις δίκιο (Google), το διόρθωσα και στο προφίλ.

Αναμένω λοιπόν τις οδηγίες σου για το πώς θα "φλασάρω" (χιχιχι μπαίνω και στην ορολογία) την stable ρομ και στο κινητό μου. :)
    • Διαφήμιση
    • Εάν βγάλεις το καπάκι απο πίσω και βγάλεις τη μπαταρία, φαίνεται πόσες θέσεις για SIM έχει η συσκευή... Πρέπει να έχει δύο...
      Χρειάζομαι επιβεβαίωση ότι όντως είναι έτσι... (και σου ετοιμάζω και τον οδηγό σου σε λίγο)
    • Σου στέλνω φωτογραφία για να διαπιστώσεις αν αυτή η δεύτερη θέση αν και διαφορετική είναι επίσης θέση για sim.
      Images
      • WP_20160408_19_38_51_Pro.jpg

98,03 kB, 451×800, viewed 111 times
    • - Βάλε τη συσκευή σου να φορτίσει περισσότερο απο 70% και (έαν ξέρεις) κράτα back up ότι έχεις χρήσιμο μέσα στη συσκευή. Με τον οδηγό που σου δίνω ΔΕΝ πρόκειται να χάσεις κάτι απο τα περιεχόμενά σου, αλλά αν πάει κάτι στραβά, καλό είναι να έχεις ένα back up.

-Θα κατεβάσεις την ρομ στον υπολογιστή σου απο ΕΔΩ.

-Θα την βάλεις ΧΥΜΑ μέσα στη συσκευή σου (αντιγραφή απο το PC, στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο του κινητού)

-Θα πας στο κινητό, μέσα απο το φάκελο "Explorer" και θα βρεις το αρχείο της ρομ που έβαλες χύμα μέσα στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο.

Βλέπε και τις φωτο:

...

Στις φωτογραφίες τα ονόματα των αρχείων είναι διαφορετικά απ'οτι θα είναι σε σένα, επειδή δεν είναι ίδιες οι συσκευές.

-Με συνεχόμενο πάτημα επάνω στο αρχείο, θα το τικάρεις (πορτοκαλί τικ, όπως στη φωτο απο κάτω)
      Θα επιλέξεις "more" και θα βγει το μενού που βλέπεις απο κάτω.

...

-Θα επιλέξεις την επιλογή "rename" (=μετονομασία) και θα σου βγει αυτό που βλέπεις απο κάτω στη φώτο
      -Θα μετονομάσεις όλο αυτό το "μακρινάρι" που έχει για όνομα η ρομ, σε "update". (το .zip δεν θα το πειράξεις. Θα παραμείνει ως έχει). Δηλαδή το όταν τελειώσεις, η πλήρης ονομασία του αρχείου θα είναι "update.zip" (πρόσεχε να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι, χωρίς κενά ανάμεσα στη τελεία. Δηλαδή ΟΧΙ έτσι "update .zip" ή έτσι "update. zip").
      Όταν τελειώσεις θα πατήσεις "οκ"

...

-Τώρα πρέπει να βλέπεις την ρομ, έτσι όπως φαίνεται στη φωτογραφία απο κάτω:

Τώρα, μέσα στην συσκευή σου θα βρεις το μπλέ εικονίδιο που φαίνεται στη φώτο απο κάτω. Ονομάζεται "updater".

Θα το ανοίξεις και θα εμφανιστεί μια σελίδα σαν αυτή απο κάτω (περίπου) που πάνω δεξιά θα έχει τις τρεις τελίτσες όπως φαίνεται στη φώτο.
      Θα πατήσεις επάνω στις τρεις τελίτσες.

Θα ανοίξει αυτό το μενού που βλέπεις απο κάτω:

-Θα επιλέξεις "Choose update package"
      -Θα σου ανοίξει αυτόματα τα αρχεία και θα επιλέξεις το "update.zip" που φτιάξαμε νωρίτερα.
      -Αυτό θα "τικαριστεί" (πορτοκαλί) και θα πατήσεις το "τικ" (τη πρώτη αριστερή επιλογή κάτω)

Τώρα, εφόσον πάνε όλα καλά, θα περιμένεις ΑΡΚΕΤΑ και ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ, μέχρι να τελειώσει η συσκευή (θα κάνει περίπου 10-15 λεπτά...)
      Λογικά θα πρέπει να ξεκινήσει και πάλι η συσκευή έχοντας εγκαταστήσει την νέα σου ελληνική ρομ.
      (Όταν θα τη σετάρεις, θα πρέπει να πας να ορίσεις τη γλώσσα σε "Ελληνικά" για να έχει ελληνικά)

Καλή επιτυχία!
    • Διαφήμιση
    • και πώς είπαμε θα κάνω back up? (ιδιαίτερα επαφές, φωτό, τραγούδια) Επίσης, όσες φορές έχω επιχειρήσει να συνδέσω το κινητό με usb με το λάπτοπ μου δεν αναγνωρίζει πάντα τη συσκευή. Τέλος πάντων θα κατεβάσω στο λάπτοπ εντωμεταξύ τη ρομ μέχρι να μου πεις πώς θα κάνω backup και μετά βλέπουμε.

Ευχαριστώ!
    • Ο/H La Gio έγραψε:

και πώς είπαμε θα κάνω back up? (ιδιαίτερα επαφές, φωτό, τραγούδια) Επίσης, όσες φορές έχω επιχειρήσει να συνδέσω το κινητό με usb με το λάπτοπ μου δεν αναγνωρίζει πάντα τη συσκευή. Τέλος πάντων θα κατεβάσω στο λάπτοπ εντωμεταξύ τη ρομ μέχρι να μου πεις πώς θα κάνω backup και μετά βλέπουμε.

Ευχαριστώ!
      Θα σε αφήσω σε έμπειρα χέρια άλλου μέλους (@Bodai) επειδή πρέπει να φύγω για δουλειά! :D
    • Διαφήμιση
    • Τις επαφές σου μπορεις να τι σώσεις απο την εφαρμογή Επαφές κάνοντας τες export σε .vcf αρχείο το οποίο μπορείς να αντιγράψεις στον η/υ σου.

Φωτο και λοιπό περιεχόμενο μπορεις να το σώσεις αντιγράφοντας τα στον η/υ σου.

Οταν τελειώσει το κατεβασμα της rom μπορεις να κατεβάσεις και το MiPcSuite => Mi PC Suite Θα αναλάβει αυτό να εγκαταστήσει drivers ώστε ο η/υ σου να "βλέπει" πάντα την συσκευή σου..