Διαφήμιση

Παράταση έως 30.6.2016 για τις δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων

• Παράταση έως 30.6.2016 για τις δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων

08/04/2016-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Υπογράφηκε σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τ. Αλεξιάδη η σχετική απόφαση με την οποία:
      1. Η προβλεπόμενη από το νόμο καταληκτική ημερομηνία (30.4) υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 30.6.2016 λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και έγιναν αιτία να καθυστερήσει η έναρξη υποβολής των δηλώσεων.
      2. Εάν εμφανιστούν προβλήματα κατά την υποβολή των δηλώσεων (μηχανογραφικά κλπ.) η ημερομηνία αυτή, θα μετακινηθεί ανάλογα, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στους φορολογούμενους.
      Τονίζουμε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να υποβληθούν έγκαιρα οι δηλώσεις και για τον λόγο αυτό καθορίζουμε από την αρχή διάστημα τριών μηνών για την υποβολή τους. ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
      Καλούμε τους φορολογούμενους να μην αφήσουν την υποχρέωσή τους αυτή για τις τελευταίες ημέρες, όπου εντοπίζονται συνήθως τα περισσότερα προβλήματα. Τους καλούμε να ανταποκριθούν άμεσα και να ολοκληρώσουν την όλη διαδικασία.
      Καλούμε τους λογιστές-φοροτέχνες να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην υποβολή των δηλώσεων και να επιλέξουν άλλες μορφές κινητοποίησης για τα υπαρκτά προβλήματά τους. Σε συναντήσεις με τους φορείς τους άμεσα, θα προσπαθήσουμε να βρούμε εκείνες τις λύσεις που θα επιτρέψουν την ομαλή ολοκλήρωση των δηλώσεων.

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/28623

Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος!!!!!!!!!!
    • Ξέρει κανείς κανένα link για free software υπολογισμού του εκκαθαριστικού για την φετινή φορολογική δήλωση; :cry:
      Αυτός που κάνει μια ερώτηση είναι για πέντε λεπτά βλάκας.
      Αυτός που δεν κάνει την ερώτηση είναι βλάκας για μια ζωή.
      Παλιά Κινέζικη παροιμία.............................
    • Ο/H george.nathas έγραψε:

Ξέρει κανείς κανένα link για free software υπολογισμού του εκκαθαριστικού για την φετινή φορολογική δήλωση; :cry:
      Εδώ και χρόνια έχω καταργήσει τέτοιου είδους προγραμματάκια, επειδή σχεδόν ποτέ κανένα δεν έλεγε με ακρίβεια το τελικό ποσό.
      Η λύση που έχω βρει (και την κάνουν πολλοί, από όσο γνωρίζω) είναι να κάνω κανονικά την δήλωσή μου στο GSIS (το σώζει σε πρόχειρο) και πριν την τελική υποβολή, κάνω όσες και όποιες αλλαγές θέλω στα ποσά και φυσικά μου δείχνει το τελικό ποσό κάθε φορά...
      Ωστόσο, υπάρχουν πιο ειδικοί εδώ μέσα επί του θέματος, που ίσως μπορούν να σε βοηθήσουν πιο αποτελεσματικά.
    • Διαφήμιση
    • @caeser αυτός είναι ο σωστός τρόπος, όμως εάν φτάσεις στό σημείο που σου δείχνει το φόρο πρίν πατήσεις το κουμπί της οριστικής υποβολής και επιστρέψεις πίσω ,αυτό μπορείς να το κάνεις άλλες 2-3 φορές μετά δεν σου δίνει πληροφορία του φόρου παρά μόνο εάν κάνεις οριστική υποβολή !!!!!!

• +1 @themakoss66

Για πολύ ...dev, beta testers κτλ φορολογούμενους, το προγραμματάκι είναι χρήσιμο.
      Κάθε χρόνο κυκλοφορεί από το περιοδικό RAM και PC ΜAGAZINE παλιότερα και μετά στο νετ, σαν torrent κτλ.
      Πέρυσι και φέτος, λόγω της παροιμιώδους φορολογικής σταθερότητας, που διέπει τον τόπο,
      μαζί με την έναρξη των δηλώσεων άργησε και η κυκλοφορία των "σκονακίων".
      Ακριβώς το ίδιο, αλλά online υπάρχει εδώ, αλλά βλέπω ότι το φετινό δεν είναι ακόμα έτοιμο.
    • @Xstos η φορολογία είναι αρκετά πολύπλοκη για να υπάρχουν αξιόπιστα προγράματα,υπάρχουν περιπτώσεις που πανάκριβα επαγγελματικά προγράμματα έχουν απόκλιση από την εκκαθάριση του υπουργείου !!!!!!

• Ο/H Xstos έγραψε:

+1 @themakoss66

Για πολύ ...dev, beta testers κτλ φορολογούμενους, το προγραμματάκι είναι χρήσιμο.
      Κάθε χρόνο κυκλοφορεί από το περιοδικό RAM και PC ΜAGAZINE παλιότερα και μετά στο νετ, σαν torrent κτλ.
      Πέρυσι και φέτος, λόγω της παροιμιώδους φορολογικής σταθερότητας, που διέπει τον τόπο,
      μαζί με την έναρξη των δηλώσεων άργησε και η κυκλοφορία των "σκονακίων".
      Ακριβώς το ίδιο, αλλά online υπάρχει εδώ, αλλά βλέπω ότι το φετινό δεν είναι ακόμα έτοιμο.

Το online πρόγραμμα που έβαλες το είχα τσεκάρει πριν μερικές μέρες και δεν μου φάνηκε ενημερωμένο ειδικά στο θέμα των αποδείξεων.
      Ένα περυσινό πρόγραμμα της EPSILONNET έπαιρνε, αν ήθελες, τα στοιχεία σου από το taxis, σου έβγαζε τεκμήρια, πρότεινε ποσό αποδείξεων, ιατρικών εξόδων, και υπολόγιζε εκκαθαριστικό με ακρίβεια 2ου δεκαδικού ψηφίου.
    • Διαφήμιση
    • φέτος δεν μπαίνουν αποδείξεις καταναλωτικών αγαθών!!!!

• Το link ΤΟΥ @Xstos μου έβγαλε ένα ποσόν αποδείξεων που αν δεν το συμπλήρωνα μου ανέβαζε την εφορία κατά μερικές εκατοντάδες €. Είναι ο λόγος που έγραψα ότι δεν είναι ενημερωμένο.
    • Ο/H themakos66 έγραψε:

@Xstos η φορολογία είναι αρκετά πολύπλοκη για να υπάρχουν αξιόπιστα προγράματα,υπάρχουν περιπτώσεις που πανάκριβα επαγγελματικά προγράμματα έχουν απόκλιση από την εκκαθάριση του υπουργείου !!!!!!
      Προφανώς και μιλάμε ερασιτεχνική προσέγγιση και αντίστοιχα αποτελέσματα,
      όμως δεν ξέρω αν θα χρειαζόσουν μια επαγγελματική εφαρμογή για δήλωση φυσικού προσώπου.
      Όσα χρόνια χρησιμοποιώ κάποια απ'αυτές, η χειρότερη απόκλιση που μου έχει τύχει είναι +/- 2 Ευρώ περίπου.
      Μου είναι απόλυτα ικανοποιητική η προσέγγισή τους, δεν χρειάστηκα ποτέ κάτι περισσότερο και αντίστοιχα, δεν έχω άποψη για άλλες εφαρμογές.

Ο/H george.nathas έγραψε:

Το link ΤΟΥ @Xstos μου έβγαλε ένα ποσόν ΑΠΟΔΕΊΞΕΩΝ που αν δεν το συμπλήρωνα μου ανέβαζε την εφορία κατά μερικές εκατοντάδες €. Είναι ο λόγος που έγραψα ότι δεν είναι ενημερωμένο.
      Ακριβώς αυτό έγραψα, ότι ΦΕΤΙΝΟ δεν υπάρχει ακόμα εκεί.
    • οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα , ή σωστή προσέγγισή είναι του φίλου @caeser αφού η ΓΓΠΣ σου δίνει αναλυτικότατη εκκαθάριση όσο ακόμα είναι προσωρινά αποθηκευμένη η δήλωση !!!!!

• Διαφήμιση
    • Σήμερα 17 Απριλίου με το πλήρες Κυριακάτικο Βήμα δίνουν εκτός των άλλων και CD υπολογισμού φόρου της EPSILONNET.

Ο/H george.nathas έγραψε:

Ένα περυσινό πρόγραμμα της EPSILONNET έπαιρνε, αν ήθελες, τα στοιχεία σου από το taxis, σου έβγαζε τεκμήρια, πρότεινε ποσό αποδείξεων, ιατρικών εξόδων, και υπολόγιζε εκκαθαριστικό με ακρίβεια 2ου δεκαδικού ψηφίου.