Διαφήμιση

Redmi Note 3 Αργή φόρτιση γρήγορη αποφόρτιση

• Redmi Note 3 Αργή φόρτιση γρήγορη αποφόρτιση

Χτες πρώτη φορά μετά από καιρό το κινητό μου έσβησε απο μπαταρία. το φόρτισα πριν φύγω για δουλειά από 3% μέχρι 34 % αλλά τελικά μου έμεινε κάποια στιγμη κατα τις 5:30 το πρωί. Συνήθως στο 30-20% το βάζω για φόρτιση.
      Έπεσα λοιπόν για ύπνο στις 7-8 το πρωί καθότι δούλευα βράδυ και μέχρι τις 1 που ξύπνησα το κινητο είχε πάρει από το 1% μέχρι το 73%. μου φάνηκε ιδιαίτερα περίεργο μιας και είχα την εντύπωση οτι τόσ καιρό φόρτιζε αρκετά γρήγορα (Συγκριτικά με την προηγούμενη συσκευή LG που είχα). Συνέχισα την φόρτιση κατά τις 3 και γύρω στις 5 το απόγευμα έφτασα το πολυπόθητο 100%. εκ τοτε έχω την εντύπβση ότι αποφορτίζεται πιο γρήγορα από οτι πχ χτες. Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες 3 μέρες χρησιμοποιώ 2 sim. Cosmote για κλήσεις και CU για Internet. και στο σπίτι μου δεν πιάνει η vodafone και τόσο καλά οπότε βρίσκω λογικό να ρουφάει την μπαταρία (ακόμη και στο 3g) Δοκίμασα 2 φορτιστές, έναν samsung που δίνει 2Α και έναν άλλον που δίνει 2.1Α (ο 2ος είναι που χρησιμοποιώ πάντα)
      ένας άλλος πιθανώς σημαντικός παράγοντας είναι πως χτες το βράδυ οταν το φόρτισα πριν τη δουλειά είχε πέσει η τάση στην περιοχή οπότε αργούσε να φορτίσει. πήρα το κινητό μαζί μου και άφησα τον φορτιστή στην πρίζα μέχρι που γύρισα. η επιστροφή τησ τασης στα κανονικα επίπεδα μάλλον δεν πείραξε τον φορτιστη.
      Δοκιμάζοντας σήμερα το μεσημερι Ampere ειδα την "φαινομενική" ίδια τάση που κ καλα δείχνει ο φορτιστης. οποτε δεν ειδα διαφορά. εγκατέστησα έπειτα το wakelock detector (ως system app) για να παρακολουθήσω τυχόν διαρροές αλλά όταν φυσιολογικά.

σήμερα το απόγευμα βγαίνοντας από το σπίτι με ενεργες τι 2 κάρτες όπως προανέφερα και με πολύ ελαφρυά χρήση του κινητου έπεσε η μπαταρία κατα 20% μέσα σ ένα 2ωρο. η αλήθεια είναι πως είχα το νου μου και κοίταζα κάθε τόσο την οθόνη για να δω τη νμπαταρία οπότε σίγουρα έπαιξε ρόλο και αυτό.

προσπαθησα να απεγκαταστήσω το wakelock και έκανα εκαθάριση dalvic & cache απο recovery.
      Έπειτα απενεργοποίησα την 2η κάρτα για το ιντερνετ και βλέπω τώρα μια σταθερή μπαταρία εδώ και 20λεπτα που γράφω το post στο 61% χωρίς να κοιτάω ασταμάτητα την οθόνη.

τρέχω την ελληνικη Dev GTV 6.2.18.

Να συνεχισω να αγχόνομαι ή όχι ακόμα?
      βάζοντας το μόλις τώρα για φόρτιση στο κέντρο ασφαλείας στη μπαταρία μου δείχνει οτι από το 61% μέχρι 100% θέλει φόρτιση 3 ώρες και 37 λεπτά.
      Δεν θυμάμαι πάντω να φόρτιζα το κινητό ποτέ πάνω απο 2ωρο.. :wacko: :pinch:

Συμπληρωματικο: μου πήρε περίπου 5 λεπτά για να πάει απο το 61% στο 62% αρα περιπου βγαίνουν σωστές οι 3 ώρες.. αλλα να πάει έτσι θέλει ένα 8ωρο για ολοκληρωμένη φόρτιση? (?)