Διαφήμιση

Xiaomi cyta4u

• Καλημέρα, φρέσκος σε xiaomi και νέο μέλος
      Χρησιμοποιεί κανένας το cyta4u σε συσκευή xiaomi ?
      Εχει προβληματα ή είναι ΟΚ ?

Εχω το redmi3 pro (ανδροιδ 5.1.1) global rom
      Πέρασα το cyta4u
      Χάνει το registration στους servers της cyta (not connected) και θέλει χειροκίνητη παρέμβαση για connect, μετά δουλεύει backround σε λίγη ώρα disconnect ξανα μανά τα ίδια
      Δουλεύει (όσο δουλεύει) και με wifi και με cellular data

To έχω και στο παλιό μου κινητό sony M2 double, kikcat4.4
      Δουλεύει άψογα, δεν χάνει το connection ποτέ (εκτός αν κλείσω την εφαρμογή ή το κινητό :) )

To cyta4U δουλεύει υποτίθεται και με android 5 android 6
      Μίλησα με cyta, έπεσα σε τεχνικό που γνώριζε το redmi2 - τζίφος

Εχω δοκιμάσει πολλά πάλι τζίφος
      Εχει καταφέρει κανένας τίποτα ?
      Καμμιά ιδέα

Προς το παρόν κυκλοφορώ με δύο κινητά - άβολο και ακριβό (πρέπει να έχω data kaiστο σονυ

Ευχαριστώ
    • Καλημέρα φίλε μου.
      Καταρχάς δεν υπάρχει Redmi 3 Pro GLOBAL ROM ακόμα, που σημαίνει οτι εαν έχεις ελληνικά τότε φοράς ανεπίσημη "πειραγμένη" rom στη συσκευή σου.
      Οπότε μπορεί να οφείλεται σε αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

Όσον αφορά την εφαρμογή δεν την έχω χρησιμοποιήσει. Πάντως, απ'οτι κατάλαβα είναι για να έχεις το "σταθερό" τηλέφωνο πάντα μαζί σου (δέχεσαι και κλήσεις ή μόνο κάνεις;;;).
      Οπότε φαντάζομαι οτι θα πρέπει να τρέχει μόνιμα στο background για να σου γίνονται push γρήγορα οι κλήσεις.
      Άρα για δοκίμασε για αρχή να το βάλεις στις Autostart εφαρμογές (Κέντρο Ασφαλείας(Security)-> Δικαιώματα(Permissions) -> Αυτόματη έναρξη(Autostart) και ενεργοποιείς το διακόπτη για την εφαρμογή αυτήν).
      Επίσης στις ανοιχτές εφαρμογές (πατώντας το αριστερό πλήκτρο) σύρε την προς τα κάτω για να εμφανιστεί ένα κλειδάκι πάνω της. Έτσι μετά απο καθαρισμό της προσωρινής μνήμης δεν κλέινει και αυτή η εφαρμογή.

Δοκίμασε αυτά και δώσε feedback :D
      Καλωσήρθες!!!
    • Το cyta4u τώρα που βελτιώθηκε είναι άψογο (παλιά έλειωνε την μπαταρία) σου επιτρέπει να δέχεσαι και να κάνεις κλήσεις, αρκεί να έχεις data connection (wifi ή cellular), χρησιμοποιώντας το όποιο πακέτο έχεις στην cyta ( εγώ έχω vdsl35 + απεριόριστα σταθερά +5 ώρες προς κινητά με 27 €/μήνα - Το πακέτο μπορώ με το cyta4u να το χρησιμοποιώ και από το κινητό συνδέοντας μέχρι και 3 κινητά)

Αν κάποιος με καλέσει στο σταθερό χτυπάνε ταυτόχρονα και το σταθερό στο σπίτι και το κινητό όπου στον κόσμο και νάμαι. Οποιος το σηκώσει πρώτος παίρνει και την κλήση
      Αν θέλω να κάνω κλήση από το κινητό, χρησιμοποιώ το cyta4u και καλώ, σαν αναγνώριση φαίνεται το νούμερο του σταθερού μου.

T ανδροιδ δεν σκοτώνει την εφαρμογή, απλώς χάνεται το registration στους sip servers της cyta, οπότε δεν έχω εισερχόμενες κλήσεις.

Αυτό με το lock το δοκίμασα δεν κάνει διαφορά, αυτό με το autostart θα το δοκιμάσω αν και δεν πιστεύω. Η εφαρμογή δεν κλείνει

Δεν γνωρίζω αν φταίει το miui η global rom ή το lollipop. Sto sony με kitkat δουλεύει τόσο γλυκά :)

Γιαυτό ρωτάω
      Εχει κανένας το cyta4u σε χιαομι ?
    • Διαφήμιση
    • Επανέρχομαι, λύση μισοβρέθηκε

Μετά από πολύ παίδεμα και διάβασμα
      Το autostart και κλείδωμα της εφαρμογής στον task manager, δεν βοήθησε καθόλου

Η λύση μισοβρέθηκε στη μπαταρία :p
      Ρυθμίσεις->Πρόσθετες ρυθμίσεις ->Μπαταρία ->Manage apps battery usage ->Power saving modes Off (MIUI won't restrict backround activities)

Με λίγα λόγια βγάζεις το miui από την μέση. Είχα δοκιμάσει και άλλα permissions για την εφαρμογή, δεν είχα αποτέλεσμα

Γράφω μισοβρέθηκε λύση γιατί δουλεύει χωρίς disconnect με cellular data, αλλά με disconnects over wifi. Βέβαια αυτό πρέπει νάναι bug τόχει και ένας αυστραλός. Δοκιμάστηκαν διάφορα wifi

Δυστυχώς το miui είναι πολύ παραμετροποιήσιμο και χωρίς οδηγό (help) με αποτέλεσμα πολλά να κοντράρουνε και να ψάχνεσαι

Η sony ακολουθεί πολύ πιό απλό τρόπο.
      Αφήνεις το wifi ανοιχτό όταν σβύνει η οθόνη?
      Ολες οι υπηρεσίες που σχετίζονται με wifi, μένουν ανοιχτές και λειτουργούν και στο backround
    • Ρυθμίσεις ---> Wi-Fi ---> Προχωρημένες ρυθμίσεις Wi-Fi ---> Ενεργό Wi-Fi και στον ύπνο ---> Πάντα ή Μόνο όταν είναι συνδεδεμένο

Αυτό εννοείς ?
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

Ρυθμίσεις ---> Wi-Fi ---> Προχωρημένες ρυθμίσεις Wi-Fi ---> Ενεργό Wi-Fi και στον ύπνο ---> Πάντα ή Μόνο όταν είναι συνδεδεμένο

Αυτό εννοείς ?
      Σωστά, αυτό θα του έλεγα να δει.
    • Αυτό το είχα ήδη και το cyta4u αποσυνδεόταν από τους servers της cyta
      Διαβάστε καλύτερα τα παραπάνω, το miui επεμβαίνει (ακαθόριστα χωρις να εξηγεί τι κάνει) στα backrounds services

Με cellular data κανένα πρόβλημα

Η υπηρεσία δοκιμάστηκε και σε Huwei με android 5.1.1 και δουλεύει άψογα. Αρα το πρόβλημα είναι στο miui.
    • Διαφήμιση
    • Έτσι απο περιέργεια δοκίμασες με άλλον launcher;
      Μήπως βγεί το restriction απο το MIUI που λες.
      Αλλά και πάλι μου φαίνεται λάθος στο να επεμβαίνει έτσι. Μήπως είναι bug δηλαδή και όχι "feature".
      Ίσως στο μέλλον με τα updates ξαναδοκιμάσεις να ενημερώσεις εδώ εαν άλλαξε κάτι στην συμπεριφορά.
    • Ψάχνοντας βρήκα κι άλλους που ενώ από cellular δεν είχαν πρόβλημα με κάποιες υπηρεσίες, με wifi είχαν. Μάλλον είναι bug

Δεν δοκίμασα με άλλο launcher, ούτε άλλαξα rom, θα ζήσω με το cellular μέχρι νεοτέρας ( update στην rom, miui 8 klp)
      Δεν νομίζω ότι είναι θέμα launcher. Ακόμα και αν τον αλλάξω, η rom θα παραμείνει η ίδια

Εχει και διάφορα άλλα μικροθεματάκια, υποθέτω λόγω υπερβολικής παραμετροποίησης μπλέξανε τα μπούτια τους

πχ το one-hand (οθόνη 3,5 ή 4 ίντσες - λειτουργία με ένα χέρι) δεν δουλεύει αν έχεις ενεργοποιημένο το zoom (Ρυθμίσεις-> Πρόσθετες ρυθμίσεις -> Προσβασιμότητα ->Χειρονομίες μεγένθυσης) οθόνης. Μόλις απενεργοποιήσεις το zoom, το one-hand δουλεύει

Εδώ απ'ότι είδα καταργήσανε το double tap to wake για κλειδωμένη οθόνη

Anyway, πρώτη φορά μπλέκω με miui, το ψάχνω. Γενικά είμαι ικανοποιημένος
    • Θετική απάντηση
      Λύση ευρέθη, πως μαρκάρεται το thread, solved ?

Εμαθα ένα σωρό άχρηστα πράγματα, αλλά δουλεύει

Εν συντομία
      Οι εφαρμογές voip προτιμούν το tcp και όχι το udp (για λόγους κατανάλωσης data και μπαταρίας)
      Το android έχει google push service (GCM) ρυθμισμένο στα 15/28 (15 για wifi, 28 celluler data σε λεπτά-minutes) όπου στέλνεται ένα πακέτο ανά 15/28 λεπτά στους servers της google για να διατηρείται το tcp ζωντανό.
      Κάποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν το google push service, κάποιες έχουν δικό τους μηχανισμό (πχ WhatsUP) γιαυτό κάποιες εφαρμογές χάνουν επικοινωνία και κάποιες όχι
      Απ'ότι φαίνεται το cyta4u χρησιμοποιεί τον μηχανισμό google

Παρουσιάζεται πρόβλημα όταν η συσκευή, ο router ή το δίκτυο κινητής, ρίχνει to tcp connection σε χρόνους μικρότερους από αυτούς της google
      Χάνεται το tcp, πάπαλα η επικοινωνία

Να υπενθυμίσω ότι δεν είχα πρόβλημα με cellular data, είχα πρόβλημα με wifi όπου κοβότανε η σύνδεση (δοκιμάστηκαν routers σε διάφορα σπίτια φίλων)
      Η xiaomi ρίχνει το tcp πιό γρήγορα απ'ότι η google στέλνει heartbeat στο wifi

Η λύση
      Κατεβάζουμε από το play store to app PNF no root (Push Notifications Fix για συσκευές που δεν έχουν ρουταριστεί, υπάρχει και για ρουταρισμένες συσκευές), δωρεάν χωρις διαφημίσεις
      Το ρύθμισα να ανανεώνει ανά 3 λεπτά (το default του είναι 5)
      2 μέρες τώρα έχω cyta4u over wifi χωρίς προβλήματα (disconnect)

Πως δουλεύει. Κάνει trigger ένα event του android που στέλνει heartbeat στην google. Δεν στέλνει το ίδιο heartbeat, υποχρεώνει to ανδροιδ να στείλει. Ετσι δουλεύει και σε μη ROOTED συσκευές και είναι καθολικό για όλες τις εφαρμογες που υπάρχουν στο τηλέφωνο, μειώνοντας την κατανάλωση μπαταρίας (αν υπήρχε μέσα σε κάθε app θα έστιβαν την μπαταρία, γιαυτό και ο developer κατηγορεί το whatsUP που το ενσωμάτωσε στην εφαρμογή)

If you dial *#*#426#*#* you can see the heartbeat countdown behaving correctly

Περισσότερα στο [APP][2.2+][FREE][30-JUN-2015] Push Notifica… | Android Development and Hacking

[APP][2.2+][FREE][30-JUN-2015] Push Notifica… | Android Development and Hacking

Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην iAmLiakos ()
      Αιτία: Ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα push.