Διαφήμιση

Προβλημα με status error 7. Υπαρχει τελικα λυση;

• Προβλημα με status error 7. Υπαρχει τελικα λυση;

Καλησπερα . Να σας πω τη μεγαλη ταλαιπωρια που εφαγα με το ερορ αυτο και τελικα ακρη δε βρηκα. Συγνωμη για το μακροσκελες κειμενο.
      Ας τα παρω τα πραγματα απο την αρχη. Ειχα ηδη την ελληνικη stable 7.3.2.0 αλλα για δικους μου λογους ηθελα να κανω στο κινητο μια τελειως καθαρη εγκατασταση και να ξαναπερασω την ελληνικη stable 7.3.2.0 απο την αρχη. Ο τροπος που διαλεξα ηταν να περασω τη ρομ την ελληνικη σε μια sdcard του κινητου. και επειτα full wipe.

Μπηκα δηλαδη απο twrp (3.0.2-1) και στο wipe επελεξα System + internal + Data + Cache + dalvirk εκτος φυσικα απο sdcard. Αφου ολοκληρωθηκε πηγα πισω στο instal και επελεξα τη ρομ απο την sdcard. Εκει λοιπον που ξεκινησε να φλασαρει μου πεταξε μετα απο λιγη ωρα αυτο το ερρορ.

Φυσικα δε το ειχα ξαναδει και δεν ηξερα και φοβηθηκα να πατησω reboot μην μπρικαρει το κινητο. Πηγα ξανα πισω, παλι wipes ta παντα και ξανα ινσταλ τη ρομ με την ελπιδα να πετυχει αυτη τη φορα. Δυστυχως παλι τα ιδια! Παλι ξανα πισω πισω και full wipes ξανα. Δοκιμασα και διαφορα που διαβασα στο ιντερνετ για τικαρισμα read only η στο verification .zip και μετα ινσταλ τη ρομ, δεν πετυχε τπτ απο ολα αυτα. Με αποτελεσμα να κανω 10 full wipes + ινσταλ ρομ μεσα σε μια ωρα. Μια ωρα δηλαδη ημουν στο twrp και παιδευομουν κανοντας ξανα και ξανα wipes και ινσταλ γιατι φοβομουν να πατησω reboot. Η cpu εφτασε 36 βαθμους και το κινητο πισω και ας ειχε θηκη ηταν ζεστο! καταρχην να πω σε αυτο εδω το σημειο οτι αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο στη περιπτωση αυτη ειναι το hardware. Αν γνωριζει κανεις οτι μπορει με οτι εκανα να την "ακουσει" καποιο μερος του κινητου θα θελα να το ξερω.. Δε ξερω αν σε twrp εκεινη την ωρα δουλευει μονο η CPU και για αυτο δειχνει μονο τη δικια της θερμοκρασιας. Εννοω πως μπορει τα υπολοιπα (gpu, ram internal να μην εχουν κανενα προβλημα) και πρεπει αν προσεξουμε μονο τη CPU. Τελοσπαντων ποιο πολυ αυτο με ενδιαφερει να ξερω αν μπορει να γινει ζημια με αυτο τον τροπο.

2 φιλαρακια εδω μεσα με καθησυχασαν λεγοντας μου πως 36 βαθμοι δεν ειναι τπτ και γενικα δεν παιζει να επαθε τπτ κανενα κομματι του κινητου απο ολο αυτο, αλλα λεω αφου πηρα την αποφαση να ανοιξω αυτο το θεμα ας το αναφερω και αυτο να εχω και τη δικια σας γνωμη περι hardware. Ολα τα υπολοιπα λυνονται. Θα διαβασω θα ταλαιπωρηθω αλλα στο τελος θα φτιαχτει οτι ειναι απο θεμα software. Οποτε το ενα μερος-ερωτηση του θεματος αυτου ειναι περι hardware.

Τωρα παμε και στο θεμα software και ερορ 7. Αφου λοιπον μετα απο 10 προσπαθειες και μια ωρα ταλαιπωρια λεω θα πατησω reboot δε παει αλλο. Αφου πατησα reboot εδειξε να φορτωνετε το συστημα και μετα απο λιγη ωρα ερχετε και η εικονα καλοσωρισματος. Φυσικα δεν ημουν ευχαριστημενος και ηρεμος με το ερορ που αντικρισα αλλα τουλαχιστον δεν μπρικαρε το κινητο. Παρατηρησα ομως αρκετα λαθοι μεσα στη ρομ και λογικα εχουν να κανουν με το ερορ το οποιο προφανως δεν αφησε να εγκατασταθει πληρως η ρομ.

Τι εννοω. Καταρχην στην πρωτη εικονα καλωσορισματος ειχε μονο αγγλικα και κατι αλλες γλωσες και οχι την ελληνικη οπως θα πρεπε. Και ας επιλεγουμε εμεις ετσι και αλλιως αγγλικα για το σεταρισμα. Τα ελληνικα δε τα ειχε καν στην πρωτη εικονα. Δευτερον, η ωρα παρολο που ρυθμιστηκε με wifi την εδειχνε παλι λαθος. Συγκεκριμενα μια ωρα πισω. τριτον στα ινφος κινητου την ρομ την εγραφε απλα xiaomi.eu stable 7.3.2.0 και τιποτα αλλο. Τεταρτον ΔΕΝ ειχε περασει το dolby atmos και δεν το ανεφερε καν κατα την ωρα φλασαρισματος οπως επρεπε να κανει.

Ολα αυτα με καναν να ξαναδοκιμασω να κανω ινσταλ τη ρομ μπας και ειχε φαει σκαλωμα το twrp γιατι δεν ηταν σωστη η ρομ οπως περαστηκε.

Ξανα λοιπον twrp, full wipes και instal και δυστυχως παλι ερρορ 7. Ξανα reboot λοιπον παλι σεταρισμα ολα απο τη αρχη και παλι τα ιδια πραγματα. Λαθος ωρα infos κλπ κλπ. Ηταν σαν να περναγε απλα την oficial stable και δεν επετρεπε να εγκατασταθουν οι τροποποιησεις που εκαναν τα παιδια εδω στο φορουμ πανω στην oficial stable. Τοτε λεω ας δοκιμασω να κανω wipe ΜΟΝΟ data + cache + dalvirk Cahe. Επειτα instal τη ρομ ξανα απο την sdcard που την ειχα και ολοκληρωθηκε αυτη τη φορα με επιτυχια χωρις ερρορ και κοκινα γραμματα! Επισης αναφερει οτι εγκατασταθηκε και το Dolby atmos! Το μονο που δε μαρεσε στη φαση αυτη ηταν προς το τελος εβγαζε αυτο το μηνυμα με ασπρα γραμματα κανονικα "unmount of /system failed; no such volume." Αλλα παρολα αυτα ελεγε done και γενικα εδειχνε πως εγκατασταθηκε σωστα. Εκανα reboot λοιπον και ξεκινησα ξανα το σεταρισμα.

Η αρχικη εικονα καλοσωρισματος ηταν στα ελληνικα οπως επρεπε. (την γυρισα αγγλικα φυσικα). Η ωρα πλεον ρυθμιστηκε σωστα μονη της απο wifi. Στα ινφος τα γραφει ολα σωστα xiaomi.gr stable GTV 7.3 κλπ κλπ. Επισης εγκατεστημενο το dolby atmos. Φαινονταν ολα σωστα. Λεω κατσε να ξαναδοκιμασω παλι full wipes μηπως αυτη τη φορα πετυχει γιατι πραγματικα δε μπορω να κατσω με ρομ που βγαζει error και failed μηνυματα κατα την εγκατασταση της. Φυσικα ΔΕΝ εννοω πως ειναι λαθος η ρομ απο τα παιδια που την εφτιαξαν. Εννοειται πως κατι αλλο φταιει! Απλα εγω δε μπορω να μεινω ετσι μεχρι να βρω λυση και να ειμαι σιγουρος για τη σταθεροτητα της και να εχω μια εγκατασταση πετυχημενη χωρις κανενα ερορ.

ξανα λοιπον twrp full wipes και ινσταλ. Παλι ερρορ 7! Παλι το ιδιο σεταρισμα λανθασμενα ολα στα ινφος ωρα κλπ. Ξανα παλι twrp και wipe μονο Data + cache + dalvrik cahe. Το ινσταλ της ρομ εγκατασταθηκε επιτυχως αλλα το μηνυμα αυτο παλι το εμφανιζε unmount of /system failed; no such volume.

Εφαγα ποσες ωρες ταλαιπωρηθηκα.. εψαξα στο διαδικτυο και λυση δε βρηκα.. Οταν επιλεγω full wipes βγαζει error 7! Και οταν επιλεγω μονο data + cache + dalvirk εγκαθηστατε σωστα αλλα με το μηνυμα περι unmount system failed.
      Τι να κανω ρε παιδια.. Υπαρχει τροπος να μην βγαζει αυτο το ερορ και να περαστει με full wipes κανονικα ολη η ελληνικη ρομ? Να το αφησω ετσι οπως ειμαι? Θα ειναι ενταξει ομως η θα εχει αφησει κανα "κουσουρι" μεσα στα systεμ files λογο του οτι εβγαζε το ερρορ 7?

Αυτο το unmount of /system failed; no such volume μηπως ειναι φυσιολογικο τελικα και το βγαζει σε ολους ετσι και αλλιως?

Συγνωμη για το μακροσκελες μηνυμα και ευχαριστω για το χρονο σας να με διαβασετε και για οποιες παντησεις δωθουν! Ελπιζω να βρεθει μια λυση και να απαλαγουμε απο αυτο το ερρορ 7... Και φυσικα λογο ζορισματος με τοσα φλασαρισματα και wipes να μην δημιουργηθηκε απο θερμοκρασια κλπ καποιο πρβλημα στη συσκευη μεσα.. Θα περιμενω (ανυπομονος :D ) για οποια απαντηση - λυση.

Σας ευχαριστω πολυ!
    • Φίλε μου μόνο που τα διάβασα κουραστηκα...πρέπει να χεις πολλή υπομονή! Εγώ πια δεν αγγιζω το τηλ συχνά..

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Το unmout /system failed το αγνοούμε εντελώς.
      Είναι στο τέλος του installation script και δεν παίζει κανένα ενεργό ρόλο.

H Rom είναι σωστά εγκατεστημένη εφόσον σου πέρασε και το Dolby atmos και κακώς ταλαιπωρηθηκες με τα συνεχόμενα flash.

Μείνε εδώ που είσαι τώρα και όλα είναι :D οκ
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Διαφήμιση
    • Συγχαρητήρια για το αναλυτικότατο ιστορικό !!

Για το θέμα του error 7 δεν έχω κάτι να πω :(
      Για την θερμοκρασία όμως πολλά, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, είναι/ήταν πολύ χαμηλή για όλα αυτά που έκανες :D
    • Για να μην εμφανίζει το error 7 πρέπει μετά τα wipe να κάνουμε restart στο recovery δηλαδη επανεκκινηση - recovery για να διαβάσει το twrp τα partitions (και συγκεκριμενα το system )και μετά κάνουμε install την rom .
    • Διαφήμιση
    • Επίσης για τη θερμοκρασία μην αγχώνεσαι, εαν πάθει εσένα ζημιά με τους 36 βαθμούς, τι θα κάνει το δικό μου το mi3 που φτάνει 80+ καμια φορά μέσα στο TWRP;; :P
    • Υπαρχει νέα έκδοση twrp 3.0.2-2 για το kenzo εδω Twrp by mic .
      Οσο για την θερμοκρασία οι 36βαθμοι της cpu μέσα στο twrp είναι φυσιολογική.
    • Καταρχην χιλια ευχαριστω ολους πραγματικα που διαβασατε το θεμα αυτο και απαντησατε!!

Σημερα οταν μπορεσω και βρω χρονο θα κανω τις εξης ενεργειες που μου προτεινε ο φιλος michael.

Σαν πρωτη φαση θα κατεβασω το update της twrp 3.0.2-2 και θα το αποθηκευσω στην ιντερναλ με ονομασια update.zip

Επειτα θα μπω twrp -> ινσταλ και βρηκω το Update και ξεκιναει το φλασαρισμα. ΜΕτα reboot το κινητο να ξαναμπει σε twrp να δω οτι περαστηκε μια χαρα. Να ρωτησω επειδη οπως ανεφερα δοκιμασα λιγες αλλαγες μεσα στο twrp οπως read only και διαφορα αλλα και σκεφτομαι μην εκανα κανα λαθος με αυτα και κατι ξεχασα να το γυρισω οπως ηταν, φανταζομαι με την αναβαθμιση στου twrp θα ξαναπανε ολα τα settings default ετσι??

Αφου λοιπον ξαναμπω στο twrp και δω οτι ειναι η νεα εκδοση παω και κανω τα full wipes system + data + internal + cache + dalvirk cache και αφου ολοκληρωθει η διαδικασια παταω με το βελακι πισω πισω πισω και παω στη καρτελα reboot -> recovery και το κινητο κανει επανεκινηση και ξαναμπαινει σε twrp. Τοτε ΔΕΝ ξανακανω wipes, αλλα παω κατευθειαν στη καρτελα instal, select storage επιλεγω την micro sd και παταω πανω στο .zip της ρομ και ξεκιναει το ινσταλ.

Λογικα τωρα θα περαστει χωρις κανενα ερρορ και ολα τα υπολοιπα γνωστα πλεον... :)

Ελπιζω μην ειμαι καπου λαθος κ να καταλαβα σωστα! Ευχαριστω πολυ και παλι ολα τα παιδια για οσα κανουν για μας και μας βοηθανε!!
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Ronnie10 έγραψε:

Καταρχην χιλια ευχαριστω ολους πραγματικα που διαβασατε το θεμα αυτο και απαντησατε!!

Σημερα οταν μπορεσω και βρω χρονο θα κανω τις εξης ενεργειες που μου προτεινε ο φιλος michael.

Σαν πρωτη φαση θα κατεβασω το update της twrp 3.0.2-2 και θα το αποθηκευσω στην ιντερναλ με ονομασια update.zip

Επειτα θα μπω twrp -> ινσταλ και βρηκω το Update και ξεκιναει το φλασαρισμα. ΜΕτα reboot το κινητο να ξαναμπει σε twrp να δω οτι περαστηκε μια χαρα. Να ρωτησω επειδη οπως ανεφερα δοκιμασα λιγες αλλαγες μεσα στο twrp οπως read only και διαφορα αλλα και σκεφτομαι μην εκανα κανα λαθος με αυτα και κατι ξεχασα να το γυρισω οπως ηταν, φανταζομαι με την αναβαθμιση στου twrp θα ξαναπανε ολα τα settings default ετσι??

Αφου λοιπον ξαναμπω στο twrp και δω οτι ειναι η νεα εκδοση παω και κανω τα full wipes system + data + internal + cache + dalvirk cache και αφου ολοκληρωθει η διαδικασια παταω με το βελακι πισω πισω πισω και παω στη καρτελα reboot -> recovery και το κινητο κανει επανεκινηση και ξαναμπαινει σε twrp. Τοτε ΔΕΝ ξανακανω wipes, αλλα παω κατευθειαν στη καρτελα instal, select storage επιλεγω την micro sd και παταω πανω στο .zip της ρομ και ξεκιναει το ινσταλ.

Λογικα τωρα θα περαστει χωρις κανενα ερρορ και ολα τα υπολοιπα γνωστα πλεον... :)

Ελπιζω μην ειμαι καπου λαθος κ να καταλαβα σωστα! Ευχαριστω πολυ και παλι ολα τα παιδια για οσα κανουν για μας και μας βοηθανε!!
      Το βασικό λάθος που έκανες ήταν ότι επέλεξε read only από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα ... Οταν επελεξες read only το twrp δεν μπορει να κανει αλλαγες στο system ,αυτο που θα κανεις ειναι Θα πας στον internal storage θα βρεις το φάκελο twrp και θα το διαγράψεις μετα θα μπεις στο twrp και θα κάνεις swipe στην ερώτηση για το system read only και θα τικαρις τον επιλογή να μην σε ξαναρωτησει.
      Περνά το twrp το καινούργιο κάνε επανεκκίνηση σε recovery για να ξεκινήσει με το νέο twrp και κανε full wipe -τον internal storage δεν ειναι απαραίτητο να το κάνεις wipe- και πέρνα την ρομ παλι και χωρίς να κανεις επανεκκίνηση στο recovery .