Διαφήμιση

Σε αναζήτηση νέας συσκευής

• Σε αναζήτηση νέας συσκευής

Καλησπέρα στην κοινότητα. Είμαι σε αναητηση της πρώτης μου συσκευής miui και θα ήθελα την βοήθεια σας για να κανω την καλύτερη επιλογή. Απο μία έρευνα αγοράς που έχω κάνεις και έχοντας σαν budget τα 150-200 EUR. Έχω καταλήξει στο Red mi 3 pro, το Mi4c και ίσως και το Redmi Note 3 Pro(με προβληαμτίζει λίγο μήπως είναι παντόφλα με τις 5,5"). Δεδομεου του ότι και τα τρία κινητά είναι σητν ίδια κατηγορία τιμών. Ποιο θα επιλέγατε?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    • Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά για το ποιά συσκευή είναι καλύτερη από την άλλη (υπάρχουν πολύ έμπειρα παιδιά εδώ μέσα να σου απαντήσουν) αλλά θα σου πω για το μέγεθος καθώς και σε μένα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου.
      Φίλος μου λοιπόν πήρε το Redmi Note 3 και συγκρίνοντας το με το δικό μου το Redmi 3 Pro είδα ότι η διαφορά στο μέγεθος δεν είναι και τόσο μεγάλη. Υπάρχει σίγουρα αλλά προσωπικά δεν είναι αυτή που περίμενα αλλά μικρότερη.
      Καλό θα ήταν να μπορούσες να τα δεις πρίν πάρεις την αποφαση βέβαια!
    • Διαφήμιση
    • Δεν είμαι και ο πιο απαιτητικός χρήστης θα έλεγα αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μιλάω και ίντερνετ. Η μπαταρία του με αρκετή χρήση και 2 κάρτες με πάει άνετα 2-2,5 μέρες οπότε το ένα σκέλος το καλύπτει και με το παραπάνω. Όσο για το ίντερνετ είναι πάρα πολύ γρήγορο (σε σχέση με το iphone 4s που είχα πύραυλος).
      Τώρα από εφαρμογές οι γνωστές, viber, messenger, facabook μια χαρά. Παιχνίδια δεν παίζω αλλά ένα με αυτοκίνητα που δοκίμασα όταν το πήρα δεν είδα λαγκαρίσματα. Αλλά δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά για πολύ βαρβάτα παιχνίδια!
      Σε γενικές γραμμές για ένα χρήστη σαν και μένα (μέσο) είναι πάρα πολύ καλή επιλογή. Τώρα για παραπάνω πράγματα όπως σου είπα και δεν είμαι και ο πιο ειδικός για να σου απαντήσω.
    • Αναμεσα σε αυτά τα τρια η καλύτερη επιλογή είναι το Mi4c για πολλούς λόγους ,καλύτερη οθόνη,καλύτερες κάμερες ,ταχύτερη cpu,gpu ,μνήμη ram, και είναι της σειράς Mi δηλαδή την ακριβή καλύτερη σειρά σε σχέση με τι σειρά redmi.Για να καταλάβεις τι διαφορά το mi4c έχει τoν ίδιο επεξεργαστή με το lg g4.Η επιλογή είναι δική σου.
    • Ο/H runner έγραψε:

Καλησπέρα,Σχετικά με την "υποστήριξη" των συσκευών(ROM, αναβαθμίσεις)?
      Η υποστηρίξη σε ρομ θα συνεχιστεί κανονικά ,οι συσκευές είναι σε παραγωγή οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
    • Διαφήμιση
    • Εγώ έχω επιλέξει το Redmi Note 3 Pro. Για ποιό λόγο;
      1) Για τον πολύ καλό επεξεργαστή του (Snapdragon 650). Διάβασε εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο από το xda στο οποίο γίνεται αναφορά και στον 808 (που έχει το MI4c) και τον 810.
      2) Πολύ καλή κατασκευή κυρίως από μέταλλο.
      3) Μπαταρία τέρας (4000 Mah).
      4) 3gb Ram / 32 internal storage με επέκταση μνήμης πάνω από 128 gb με sd card.
      5)Ανάλυση οθόνης 1080 x 1920 (FHD)
      6) Αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος.
    • Όσο και αν είναι στην ίδια τιμή... (σχετικά κοντά) είναι 3 πολύ διαφορετικά κινητά και θα μπορούσε περισσότερο να σε βοηθήσουμε αν μας έλεγες τι ψάχνεις εσύ.

Έχουν και τα 3 και θετικά και αρνητικά

Δεν υπάρχει καλύτερο αφού αναλόγως του τι θες, υπάρχει άλλο καλύτερο.

Άρα αν μπορείς πες μας τι ψάχνεις σε ένα κινητό και που είναι οι γραμμές σου (πχ δεν το θέλεις μικρό, μεγάλο, αργό, παίζεις ή δεν παίζεις παιχνίδια? και γενικά τι ψάχνεις).
    • Καλησπερα, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Νομίζω πως γενικα'κάνω ήπια χρηση του κινητου. Παιχνίδια δνε παίζω καθόλου. Περισσότερο το χρησιμοποιώ για πλοήηση στο ιντερνετ, μαιλ, εφαρμπγές κοινωνικής δικτύωσης, wunderlist, καμιά φωτογραφία όταν δεν μπορώ να κουβαλάω την dslr... Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ iphone5. Η αλήθεια είναι πως θα με ενδιέφερε κάτι ποιοτικό με καλές επιδόσεις καθώς γενικά δεν είμαι απο τους χρηστες που αλλάζουν τακτικά συσκευή. Ωσtοσο μετά απο 3 χρόνια με το 5αρι είπα να αλλάξω και να ψάξω για "value for money" xiaomi.
    • Άρα με τις οθόνες είσαι οκ. Είτε είναι 5 είτε 5μιση.

Για τα 3 κινητά που αναφέραμε να ξεκινήσω από το μικρό της παρέας το redmi 3 pro. Είναι ένα πολύ καλό κινητό, με 3 Ram, 32 σκληρό (όπως και τα άλλα 2 της παρέας). Είναι 5άρι με 13 mp φωτογραφική. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η μικρή ανάλυση οθόνης 720 x 1280 (με το μάτι δεν φαίνεται), που μαζί με την μεγάλη του μπαταρία και την 5άρα οθόνη το κάνει τέρας και το καλύτερο από τα 3 στο θέμα αυτονομίας. Φτάνει μέχρι και 3 μέρες μπαταρία με κανονική χρήση !!! Επίσης άλλο θετικό του είναι πως είναι φτηνό πολύ.

Το 2ο το Redmi note 3 pro αυτή τη στιγμή το βρίσκεις και 180 ευρώ. Είναι ένα κινητό με 5μιση ίντσες οθόνη, πάλι με 3 Ram και 32 σκληρό. Σε σχέση με το προηγούμενο είναι σχεδόν παντού λίγο πιο αναβαθμισμένο, αλλά πρέπει να το ζορίσεις για να σου φανεί. Η φωτογραφική αντί 13 είναι 16 και αντί ένα Led flash πχ έχει 2. Στο ράδιο, στο bluetooth, στο Gps θα βρεις να έχει το κάτι παραπάνω. Αντέχει και αυτό 2 μέρες μπαταρίας που είναι υπέραρκετό για κινητό με 5μιση οθόνη, ενώ η ανάλυση του είναι 1080 x 1920 pixels. Γενικά δεν δέχεται εκπτώσεις σαν κινητό και είναι φορτσάτο.

Το 3ο τώρα το mi4c είναι πιο ακριβό από τα 3 και το βρίσκεις κάπου 200 κάτι. Είναι από την ακριβή σειρά της εταιρίας την Mi. Ξεχωρίζει για τον επεξεργαστή του (snapdragon 808) ενώ έχει και αυτό όπως προείπαμε 3 ραμ και 32 σκληρό. Έχει 5άρα οθόνη και 1080 x 1920 ανάλυση, ενώ η κάμερα του είναι 13άρα. Εκεί που υστερεί είναι πως είναι πιο παλιό χρονολογικά από τα άλλα, δεν έχει fingeprint, sd card,ράδιο.ενώ η μπαταρία του βγάζει 1 μέρα και κάτι.

Περισσότερα εδώ
    • Διαφήμιση
    • ευχαριστώ για το λινκ. Αποκλείω το Note και είμαι ανάμεσα στα άλλα δύο. O fingerprint sensor, η αλήθεια είναι πως δεν με συγκινεί. Κατα τα αλλα μου φάινεται πως έχοτυν πολύ περισσότερα κοινά παρά διαφορες τα δύο κινητά (redmi 3 pro και Mi4c)... και αυτό με μπερδεύει περισσότερο. Θα ήταν αυθα´ιρετο να πούμε πως αν και προέρχονται απο την ίδια εταιρέια το Mi4c έιναι πιο ποιοτηικό σαν κατασκευή λόγω του ότι είναι η "ακριβή- ναυαραχίδα" σειρά της xiaomi?