Διαφήμιση

Redmi note 2 mic πρόβλημα!

• Redmi note 2 mic πρόβλημα!

Καλησπέρα/Καλημέρα σε όλους! Έχω το εξής πρόβλημα με το redmi note 2 και όπου και αν έψαξα (εδώ και στο miui forum + Google) δε βρήκα λύση, οπότε θέλω τη βοήθειά σας. Το κινητό έχει το κλασικό πρόβλημα (γνωστό τουλάχιστον στο forum της Κίνας) το οποίο έχει να κάνει πως σε κανονική κλήση δε σε ακούνε, δηλ. το μικρόφωνο έχει bug. Λέω ότι έχει bug και δεν είναι χαλασμένο καθώς αν το βάλεις να μιλήσεις με ανοικτή ακρόαση σε ακούνε κανονικά. Φοράει τη τελευταία ελληνική σας stable και δοκιμάζοντας και τη τελευταία gtv πάλι δική σας δεν άλλαξε τπτ. Γνωρίζει λοιπόν κάνεις τπτ για το θέμα; Ευχαριστώ!
    • Καλημέρα φίλε μου,
      Δοκίμασες install με wipe data; Δηλαδή όταν λες οτι έβαλες τις τελευταίες roms, τις έβαλες με factory reset ή όχι;
    • Ναι εννοείται πως όλα αυτά τα κάνω κάθε φορά με σωστό τρόπο καθώς έχω εδώ και ένα χρόνο περίπου το Mi4c και δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα. Άρα να υποθέσω από τις απαντήσεις τις λίγες σε αυτό το νήμα πως το πρόβλημα εδώ στην Ελλάδα δεν είναι γνωστό και μάλλον σπάνιο... Ευχαριστώ πάντως! Γενικά με ένα reboot το πρόβλημα φτιάχνει για λιγότερο από μέρα μέχρι να το επανεμφανίσει!

Στάλθηκε από το Mi-4c μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ο/H GS1985 έγραψε:

Ναι εννοείται πως όλα αυτά τα κάνω κάθε φορά με σωστό τρόπο καθώς έχω εδώ και ένα χρόνο περίπου το Mi4c και δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα. Άρα να υποθέσω από τις απαντήσεις τις λίγες σε αυτό το νήμα πως το πρόβλημα εδώ στην Ελλάδα δεν είναι γνωστό και μάλλον σπάνιο... Ευχαριστώ πάντως! Γενικά με ένα reboot το πρόβλημα φτιάχνει για λιγότερο από μέρα μέχρι να το επανεμφανίσει!

Δες λίγο αυτό το νήμα προβλημα με redmi note 2 και αν θες ενημερωσε μας αν τελικά λύνεται ετσι..

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    • Το συγκεκριμένο link που μου έδωσες αν δε κατάλαβα κάτι λάθος, με κατευθύνει σε πρόβλημα που χει να κάνει με το να τραβάς βίντεο. Εγώ καμία σχέση! Είναι σαφώς πιο σοβαρό καθώς μιλάμε πως αχρηστεύεται το τηλ αν δε μπορείς να κάνεις κλήσεις σαν άνθρωπος... Αν θέλεις και το link του Ευρωπαϊκού forum που μίλησα στη αρχή είναι αυτό Redmi Note 2 Mic Problem During Calls - Person At Other End Can't Hear Me - Redmi Note 2/Prime - Xiaomi MIUI Official Forum

• Σε αυτό που σου έστειλα λένε ότι αν τραβήξεις βίντεο με το κινητό οριζόντιο για κάποιο λόγο η συσκευή απενεργοποιεί το ένα μικρόφωνο (αυτό που είναι στο κάτω μέρος της) κ αυτό μένει απενεργοποιημένο κ αφού βγεις από την κάμερα, γι'αυτό κ οι άλλοι στις κλήσεις σε ακούν μόνο από το άλλο (αυτό που είναι στο πάνω μέρος) κ άρα πολύ μακριά.. Απ ότι λένε πάντα (δεν μου έχει συμβεί εμένα για να το επιβεβαιώσω), το μικρόφωνο επανέρχεται αν τραβήξεις βίντεο με το κινητό "όρθιο".

Sent from my MI PAD using Tapatalk
    • Α οκ κατάλαβα τι θέλεις να πεις! Θα το εξετάσω το θέμα και θα γράψω εδώ τελικά ποια είναι η λύση.

• Διαφήμιση
    • Λοιπόν για όποιον έχει το αντίστοιχο πρόβλημα κ θέλει να το ξεπεράσει ας ακολουθήσει τα εξής. Πέρασε μια βδομάδα με την ακόλουθη λύση κ το πρόβλημα δεν έχει επαναληφθεί. Με όποια mtk tools εφαρμογή μπείτε στο hardware testing/audio/Normal Mode/Type/Mic και βάλτε τη τιμή 192 που είναι το maximum σε όλα τα level από 5 έως 14.Αυτό ήταν! Κάνετε reboot σε recovery και κάντε κ ένα wipe σε cache και Dalvik cache να είστε 100% σίγουροι, έπειτα reboot, περιμένετε κλασικά να ανοίξει μετά από 5 λεπτά κ είστε έτοιμοι! Αν για οποιοδήποτε λόγο κάποιος στο μέλλον δε καταφέρει να το λύσει ας γράψει εδώ τις δικές του εμπειρίες.

• Τελικώς άκυρη η λύση που έχω προαναφέρει καθώς το πρόβλημα σχετικά άργησε να επανεμφανιστεί αλλά εμφανίστηκε... Δεν έχω βρει τπτ άλλο...