Διαφήμιση

προβλημα με καινουριο Redmi note 3 pro

• προβλημα με καινουριο Redmi note 3 pro

Καλημερα σας και καλως σας βρηκα,

αγορασα πριν 2 μερες ενα Xaiomi Redmi Note 3 Pro και θα ηθελα την βοηθεια σας.
      Αρχικα ειχα καποιες αποριες στις οποιες με βοηθησαν (και με το παραπανω) τα παιδια ενος αλλου φορουμ που ειχα βρει σχετικο με το κινητο. Τελικως με παροτρηναν να κανω αιτηση για unlock bootloader (την εκανα σημερα και τωρα περιμενω) και υστερα να περασω το China Developer(V6.4.1.4) (ετσι βρηκα και το φορουμ σας το οποιο νομιζω ειναι οτι πρεπει για καποιον που πηρε Xaoimi σαν εμενα αλλα δεν εχει ιδεα τι να κανει :p) απο τον οδηγο του lallasgr (τον οποιο αν και ειμαι ασχετος θα τον προσπαθησω μονος μου οταν γινει το unclock καθως φαινεται να εξηγει πολυ αναλυτικα τα παντα). Σας ανεβαζω τα "σχετικα με το τηλεφωνο" της συσκευης μου να εχετε μια ιδεα τι πηρα (γιατι δεν μπορω να σας το εξηγησω, καθως ακομα δεν εχω καταλαβει ακριβως :p)

Μοντελο: REDMI NOTE 3
      Εκδοση android : 5.1.1 LMY47V
      ενημερωση κωδικου ασφαλειας : 2016-04-01
      εκδοση MIUI : MIUI Global 7.3 / Stable7.3.2.0.0 (LHOCNDD)
      CPU : HEXACORE max 1,8 GHz
      RAM : 3GB
      εκσοδη modem : -8976_GEN_PACK-1.5436 6.1.54508.1
      εκδοση kernel : 3.10.73-perf-g0cad5a1
      αιρθμος κατασκευης : LMY47V

Μεχρι στιγμης η συσκευη μου παρουσιαζει ηδη 2 προβληματα:
      -Δεν δεχεται την Ελλαδα σαν τοποθεσια και εχω βαλει οτι ειμαι στην Ισπανια (μου εξηγησαν τα παιδια απο το αλλο φορουμ οτι δεν χρειαζεται να ανησυχω οποτε ειμαι οκ, απλα εχω σκαλωσει και θελω να το διορθωσω ;p)
      -Δεν μπορω να μπω στις εφαρμογες : τηλεφωνο και επαφες. Για την ακριβεια παει να μπει και με πεταει εξω με τη μια. Οποτε δεν μπορω να καλεσω αλλα δεχομαι κανονικα κλησεις. Αυτο μου το παρουσιαζει τις τελευταιες 3 ωρες αλλα δεν καταφερα να βρω καποια λυση.

Ελπιζοντας να μη σας ζαλισα (χιλια συγγνωμη) θελω να σας ρωτησω τα εξης:
      1)Μπορω να κανω κατι για να λυσω αυτα τα προβληματα? Αν οχι, η επαναφορα στις εργοστασιακες ρυθμισεις θα βοηθησει? ή μπορει να κολλησει το κινητο καθως δε γνωριζω καθολου αν αυτη η ΡΟΜ που εχω ειναι γνησια (ειμαι και ασχετος και τα φοβαμαι λιγο μεχρι να τα μαθω :P)
      2)Αφου γινει unlocked o bootloader και περασω (ελπιζω σωστα) την China Developer(V6.4.1.4) που μου προτειναν, πρεπει να κανω και κατι αλλο ή θα ειμαι ετοιμος να λιωσω στο PokemonGO? :D

Σας ευχαριστω παρα πολυ προκαταβολικα για τη βοηθεια σας και συγγνωμη που εγραψα τοσο πολλα :)
    • Καλησπέρα φίλε μου και καλωσήρθες στην παρέα μας!!

Αρχικά να σου πω οτι όλα τα προβλήματα είναι απο την rom. Είναι ανεπίσημη και προβλήματική.
      Οπότε μην κάθεσαι αν ασχολείσαι με την επίλυση τους και ξεκίνα διαδικασία αλλαγής της rom απο ανεπίσημη σε επίσημη (δες τον οδηγό του lallasgr στο link της υπογραφής μου).

Δε χρειάζεσαι να ξεκλειδώσεις τον bootloader για να περάσεις official developer rom. Οπότε πέρασε την...χτές κιόλλας και περίμενε για το ξεκλείδωμα.
      Τουλάχιστον έτσι θα το χρησιμοποιείς σαν τηλέφωνο καθώς δε θα έχεις google play (μπορείς βέβαια και αυτό προσωρινά να το εγκαταστήσεις αλλά θα σου πρότεινα να μην κάνεις τίποτα και να βάλεις απευθείας την ελληνική για να λειτουργεί 100% η συσκευή σου).

Μπορείς επίσης να βάλεις και την επίσημη global που δεν έχει ελληνικά αλλά έχει google play και δεν έχει κινέζικες εφαρμογές. Its up to you :D

Καλωσήρθες και καλό διάβασμα. Ότι άλλο θέλεις ρώτησε μας!
    • Διαφήμιση
    • Το σκεφτηκα και λεω να περασω την Global Stable προσωρινα καθως θα παω διακοπες για 15 μερες (ετσι ωστε να μπορω να λειτουργησω το κινητο) και οταν γυρισω μια και καλη περναω china dev και στα καπακια ελληνικη ΡΟΜ αφου θα εχει γινει το unlock.

Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι, μπορω να περασω Chinese Dev πανω απο το global stable που θα βαλω τωρα ε? Φανταζομαι θα υπαρχει καποιο σχετικο guide (?) Απλα μην την βαλω και μετα δεν υπαρχει τροπος να την βγαλω και ειμαι αναγκασμενος να μεινω με τα αγγλικα για παντα :p

Ευχαριστω και παλι :)
    • Με το ίδιο οδηγό βάζεις official global και με τον ίδιο οδηγό μετά official china για να ξεκλειδώσεις :)
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

Με το ίδιο οδηγό βάζεις official global και με τον ίδιο οδηγό μετά official china για να ξεκλειδώσεις :)
      φανταζομαι εννοεις china dev :p Μου ελυσες απολυτα ομως την απορια και το αγχος οποτε τωρα θα ξεκινησω! Σε ευχαριστω παρα πολυ :)
    • Διαφήμιση
    • Καλημερα και παλι παιδια. Θα ηθελα να σας ρωτησω 2-3 πραγματακια σχετικα με το κινητο τα οποια δυσκολευομαι να βρω και θα ηξερα να ξερω και τι ισχυει σιγουρα (καταφερα να περασω την global stable επιτυχως :D )

Επειδη χρησιμοποιω και 2 SIM θα ηθελα να ρωτησω τα εξης.
      1)Εχει καποια σημασια ποια θα βαλω στη slot1 και ποια στη slot2?
      2)μπορω να πιασω και με τις 2 4G? (γιατι καπου διαβασα οτι η 2η χρησιμοποιει μονο 2G και ανησυχω καπως αν ισχυει:p)
      3)υπαρχει καποιο κουμπι που το παταω και αλλαζει αμεσως απο SIM1 σε SIM2? (κυριως για να διαλεγω απο που να χρησιμοποιω mb)

Σας ευχαριστω!

μαλλον το εγραψα σε λαθος post! θα προσπαθησω να βρω ενα πιο σχετικο για τα θεματακια που εχω για να ρωτησω!
    • Ο/H Omzy έγραψε:

2)μπορω να πιασω και με τις 2 4G? (γιατι καπου διαβασα οτι η 2η χρησιμοποιει μονο 2G και ανησυχω καπως αν ισχυει:p)
      3)υπαρχει καποιο κουμπι που το παταω και αλλαζει αμεσως απο SIM1 σε SIM2? (κυριως για να διαλεγω απο που να χρησιμοποιω mb)
      1. δεν έχει σημασία.
      2. Μία από τις 2 έχει 4g εσύ το διαλέγεις.
      3.Μέσα σε ρυθμίσεις / σιμ υπάρχει αυτό το "κουμπί"

• Ο/H geoanto555 έγραψε:

Ο/H Omzy έγραψε:

1. δεν έχει σημασία.2. Μία από τις 2 έχει 4g εσύ το διαλέγεις.
      3.Μέσα σε ρυθμίσεις / σιμ υπάρχει αυτό το "κουμπί"
      σε ευχαριστω για την ενημερωση. Οντως δεν μπορω να παιρνω data με 4G και απο τις 2 καρτες SIM? (οχι ταυτοχρονα)
      Αν ισχυει αυτο (που κατι παραπανω ξερεις για να μου το λες σιγουρα) τοτε το μαγαζι απο το οποιο το αγορασα ειναι καπως απαραδεκτο :/ τους ειχα ρωτησει συγκεκριμενα πριν το αγορασω αν μπορω να εχω 4G και απο τις 2 καρτες και μου ειχαν πει ναι (απο 1 καθε φορα εννοειται οχι ταυτχρονα και απο τις 2). Μπορω καπως να διαλεξω τουλαχιστον απο τις ρυθμισεις το ποια να πιανει 4G, ετσι ωστε να το κανω χειροκινητα ή ειναι συγκεκριμενα ενα απο τα 2 slot?

Σε ευχαριστω και παλι και συγγνωμη για την ταλαιπωρια
    • Μπορείς να έχεις 4g σε όποια κάρτα το επιλέξεις.
      Για να καταλάβεις τι εννοώ μπες ρυθμίσεις /διαχείριση σιμ/ τερμα κάτω ιντερνετ.
      Όποια επιλέξεις να έχει ιντερνετ θα έχει δεδομένα. Η άλλη πάει αυτόματα στο 2g.
      Μάλλον δεν κατάλαβες καλά πως σου απάντησα πριν.
      Μπορείς να έχεις και από τις 2 δεδομένα .. επιλέγεις εσύ ποια θα έχει ..

• Διαφήμιση
    • Ο/H geoanto555 έγραψε:

Μπορείς να έχεις 4g σε όποια κάρτα το επιλέξεις.
      Για να καταλάβεις τι εννοώ μπες ρυθμίσεις /διαχείριση σιμ/ τερμα κάτω ιντερνετ.
      Όποια επιλέξεις να έχει ιντερνετ θα έχει δεδομένα. Η άλλη πάει αυτόματα στο 2g.
      Μάλλον δεν κατάλαβες καλά πως σου απάντησα πριν.
      Μπορείς να έχεις και από τις 2 δεδομένα .. επιλέγεις εσύ ποια θα έχει ..
      ααα αψογα! μου εφτιαξες τη διαθεση βασικα! :) σε ευχαριστω!