Διαφήμιση

2 χ Redmi 3

• RedMi 3/PRO
    • Καλη μερα σας,
      Προσφατα ξαδερφος μ αποκτησε το redmi 3 απο σκρουτζομαγαζο.

το κινητο ειχε εγκατεστημενη την 7.3 Global stable.

Ειχε Ελληνικα και καμια κινεζικη εφαρμογη.. το λειτουρησα λιγο , ολα εμοιζαν να δουλευουν οποτε δεν μας απασχολει το κινητο του ξαδερφου.

Εχθες φιλη μου απεκτησε επισης το redmi 3 απο ελληνικο καταστημα..
      Το εν λογω κινητο ηρθε εγκατεστημενο με την Miui 7.9 stable η οποια εχει τα θεματα της.
      Εχει λοιπον αγγλικα, καποια κινεζικα αλλα το σοβαροτερο ειναι οι διαφημισεις που πεταγονται συνεχεια απο το πουθενα..

Αυτο που θα ηθελα να μαθω ειναι :

1) Μπορω να κατεβασω την οφισιαλ ρομ απο εδω λινκ να την βαλω στο κινητο και να προχωρησω με τον updater?
      2) Αν δεν γινεται το παραπανω ,μπορω να ακολουθησω αυτο τον οδηγο λινκ2 ?

δεν θελω να ξεκλειδωσω bootloader κλπ γτ το κινητο θα το εχω στα χερια μ για κανα 2 ωρες ολες κ ολες..
      αυτο που χρειαζομαι ειναι απλα να εχει ελληνικα σε μενου κλπ τπτ παραπανω.. ουτως η αλλως η χρηση ειναι τηλεφωνα μνμτα facebook φοτο , τα βασικα δλδ.

Σε redmi 2 note που ειχα παλιοτερα ολα ηταν τοσο απλα... πλεον δυσκολεψαν λιγο..
      Καθε βοηθεια επιθυμητή.
      Σας ευχαριστω πολυ,
      Θανος.
      Images
      • Εικόνα.jpg

39 kB, 720×1.280, viewed 154 times
      • Εικόνα 001...JPG

771,15 kB, 2.340×4.160, viewed 222 times
    • Καλημέρα φίλε μου και καλώς ήρθες στην παρέα μας :thumbsup:

Και οι δύο συσκευές έχουν unofficial roms, μην σε ξεγελάνε αυτά που γράφουν.
      Το σωστό, για να καθαρίσουν οι συσκευές από τα σκουπίδια που έχουν είναι να πας με τον δεύτερο οδηγό που ανέφερες
      Ελληνικός οδηγός Flash Rom/Unbrick από Unofficial σε Official για το Redmi 3/Pro (Ido)

Πριν ξεκινήσεις κάποια πράγματα που θα πρέπει να ξέρεις για τις επιλογές που έχεις σε roms
      1. Official china rom (stable/developer), έχουν μόνο Αγγλικά-Κινέζικα και δεν έχουν google play store

2. Official Global (stable/developer), έχουν πολλές γλώσσες αλλά όχι ελληνικά, έχουν google play store (τελευταία στις developer έχουν εμφανιστεί ελληνικά σε ποσοστό 20%-25%)

3. Ελληνική (stable/developer), είναι πλήρως μεταφρασμένη στα ελληνικά, έχει google play store αλλά για να γίνει εγκατάσταση χρειάζεται unlock bootloader.

Όποια και να επιλέξεις, αντίγραφα από τις συσκευές γιατί θα χαθούν όλα.
      Επίσης μην ξεχάσετε το θέμα εγγύησης αφού είναι από Ελληνικά καταστήματα, ίσως να έχετε θέμα με απώλεια εγγύησης αν αλλάξετε rom.

Ελπίζω να βοήθησα :D
    • Καλημέρα Θάνο.. Αρχικά να σου πω ότι και τα 2 screenshot που έχεις ανεβάσει έχουν unofficial ρομ.
      Πρέπει να ακολουθήσεις τον δεύτερο οδηγό που έχεις ανεβάσει και να βάλεις official rom.
      Στο θέμα των Ελληνικών τώρα... βάλανε στις τελευταίες global dev ρομ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι οκ για το κινητό σου..Κάπου διάβασα έχουν bugs ακόμη.. Περίμενε μήπως κάποιος τις έχει δοκιμάσει.

• Διαφήμιση
    • Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...
      Βρηκα επισης και ατον τον οδηγο ο οποιος φενεται πολυ ευκολος στα ματια μ
      Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom με το Mi PC Suite για όλα τα Xiaomi (ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader)

Μπορω και με αυτο τον οδηγο να περασω οφισιαλ ρομ?

Κ ακομα μια ερωτηση//

Αν υπηρχε unoficial rom με ελληνικα θα περνουσε οπως στους παραπανω οδηγους ή δεν ασχολουμε καθολου με τα unofficial?

Μπλεξαμε τωρα γτ η κοπελα το θελει με ελληνικα και γω ψαχνω να βρω την λυση με συντομες διαδικασιες καθως εχω περιορσμενο ελευθερο χρονο. Το κακο ειναι πως εγω προτεινα το κινητο καθως του ξαδερφου ηταν με ελληνικα και ημουν σχετικα ανετος πως και αυτο θα ειναι το ιδιο..

Αν τελικα τπτ απο τα παρανω δεν δουλεψουν θα ηθελα αν δεν σας κανει κοπο
      να μ πειτε συνοπτικα τα βηματα για να φτασω στο ξεκλειδωμα του μπουτλοαντερ και στην εισαγωγη ελληνικης ρομ..
      Τους οδηγους θα τους βρω σιγα σιγα απλα την σειρα θελω να ξερω..

Εκτιμω καθε σας βοηθεια,
      Θανος.
    • Δοκίμασε να περάσεις official με το mipcsuite του οδηγού ... λογικά θα την βάλει.Αν βγάλει beta πέρνα εκείνη για να ξεκλειδώσεις κατευθείαν.. κάνε άιτηση.//
      Για να περάσεις Ελληνική ρομ πρέπει να ξεκλειδώσεις bootloader.
      Δυστυχώς δεν υπάρχει fastboot rom(Ελληνική) να περνάει έτσι.

• Ο/H tarnat201 έγραψε:

Αν υπηρχε unoficial rom με ελληνικα θα περνουσε οπως στους παραπανω οδηγους ή δεν ασχολουμε καθολου με τα unofficial?
      Υπάρχουν custom roms (unofficial roms) που είναι πολύ καλές όπως του @gkalen, αλλά για να βάλεις custom rom πρέπει να έχεις ξεκλειδώσει τον bootloader.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τώρα τι unofficial roms βάζουν τα καταστήματα χωρίς να ξεκλειδώσουν bootloader ή ξεκλειδώνοντας με unofficial τρόπο που οδηγεί σε hardbrick τις συσκευές.

Ακόμα και του αδερφού σου μπορεί να έχει unofficial και να μην το ξέρετε ;)
    • Αχχχ καταλαβα ναι.. Το να ξεκλειδωσω μπουτλοαντερ ειναι για μενα σαν να χρειάζεται να ανεβω τα σκαλια στο Παλαμήδι....τρεχοντας.
      Οπως και να χει ευχαριστω πολυ..
      Θα περασω για αρχη μια οφισιαλ με τον οδηγο και βλεπουμε. Να ειστε καλα.

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση