Διαφήμιση

Connected but No Internet

• Τι να τα κάνω τα router?
      Μαζί μου θα τα πάρω;
      Αν μπορει να κάνει κάποιος τη δουλειά του γιατί να μην την κάνει;

Even dead i will fight.
    • Ο/H osalonikios έγραψε:

Αν είσαι Θεσσαλονίκη έλα να σου δώσω όσα router θελεις.
      Ένα είναι και Asus αλλά δεν είναι modem. Δλδ πρέπει να παρει ίντερνετ από άλλο μεσω ethernet και το στέλνει σε wifi και LAN.
      Εννοείται δωρέαν.
      :)

Σε ευχαριστώ πολύ και μόνο για τη διάθεση. :)
      Θα δοκιμάσω το καινούριο μόλις πάω σπίτι να δώ αν όντως είναι θέμα ρουτερ και αν τυχόν έχω κάποιο νέο θα ενημερώσω.
      Πρίν απο αυτό θα απαιτήσω και νέα ρούτερ απο τη wind αν φανεί οτι πράγματι φταίει αυτό.

Πέρα απο αυτά πάντως μου κάνει μεγάλη εντύπωση που αποκλειστικά και μόνο τα note έχουν πρόβλημα. Αν είχα λίγες παραπάνω αντοχές θα δοκίμαζα να βάλω άλλες rom και στα δύο κινητά να βρώ τι ακριβώς φταίει.
    • δεν νομίζω ότι είναι θέμα ρομ αλλά ρουτερ και ρυθμίσεων ρουτερ.
    • Διαφήμιση
    • Τα router που δίνουν η wind, ote, vodafone κτλ είναι όλα πειραγμένα και τους βάζουν δικό τους firmware ως ασφάλεια για να μη δουλεύουν με άλλο πάροχο και για λόγους marketing.
      Αυτά τα firmware επειδή είναι ας πουμε μαζικής παραγωγής συχνά πυκνά προκαλουν δυσλειτουργείες σε άλλες συσκευες οι οποίες ειναι σευνδεμενες μαζί τους.
      Βρίσκωντας το μοντελο του δικου σου router κατεβάζεις το τελευταίο firmware από το site της εταιρείας (πχ ΖΤΕ) και ως δια μαγείας βλέπεις ένα πολυ πιο φιλικό, ευκολο και με περισσότερες ρυθμίσεις λογισμικο.

OffTopic
      Ένα ΖΤΕ επίσης της wind που καθόταν όρθιο και είχε ένα διαφανό τζαμάκι στη κορυφή το πέταξα την πρώτη βδομάδα από τα νεύρα μου.

Even dead i will fight.
    • Παντως και εγώ βλέπω ότι δεν είναι το δυνατό του σημείο του μοντέλου μας.Είτε αυτο λέγεται δίκτυο τηλεφωνίας ή δίκτυο ασύρματο.
      Μου έχει σπάσει τα....
      Της κόρης μου το Redmi 3 με δύο γραμμές στο δίκτυο του ξενοδοχείου και το δικό μου να μην το βρίσκει καν.Και αν.. λέω αν το βρει βγαίνοντας βέβαια στο μπαλκόνι, λιγοψυχαει.
      Και μην μου πείτε για ρομ,γιατί έχω τεσταρει κάμποσες.
    • Όσοι έχετε wind ως πάροχο internet να ξέρετε ότι τα προβλήματα συνδεσιμότητας που έχετε οφείλεται σε κάποια δυσλειτουργία της Wind.
      Μην ψάχνεται στην συσκευή σας.
      Συμβαίνει σε πολλά μέλη που έχουν Wind εκ των οποίων είμαι κι εγώ
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
    • Τι να σημαίνει όμως δυσλειτουργία της wind; Δίκτυο είναι θα έπρεπε να μπορούμε να διευκρινήσουμε το λόγο που δεν κολλάει το κινητό με το εκάστοτε router/εταιρία και να προσαρμοστούμε ανάλογα. Γιατί άντε εγώ διόρθωσα το θέμα στο σπίτι αλλάζοντας ρουτερ. Το συγκεκριμένο όμως το δίνει η wind σε όλους τους συνδρομητές της σαν τελευταίο οπότε είναι πρόβλημα που αναγκαστικά θα επανέλθει σε άλλες συνθήκες που δε θα έχω και έλεγχο του ρούτερ/σύνδεσης. Τώρα που το σκέφτομαι και στις διακοπές σε ενοικιαζόμενα κτλ είχα παρόμοιο πρόβλημα.

Προς το παρόν εδώ και 2 μέρες με το Asus N14U όλα πάνε ρολόι χωρίς επανεκκινήσεις κτλ πάντως οπότε itssomething.jpg
    • Διαφήμιση
    • Με router εμπορίου η πιθανότητα προβλημάτων περιορίζεται αισθητα.
      Κι επειδή στο ξαναλέω και τα router που δινουν οι πάροχοι κι αυτα εμποριου είναι αν α δαχτυλώσεις γλυτώνεις αρκετα €.
      Παθών είμαι με μια αηδία του ΟΤΕ, μια της Wind και μια της HOL.
      To ένα το έσπασα από τα νεύρα μου, το ένα το πήγα πίσω και πήρα άλλο και το άλλο το εστρωσα μονος μου αλλάζωντας του το firmware.
      Είναι πολύ ευκολότερο από τι νομίζεις.

Even dead i will fight.
    • Ο/H osalonikios έγραψε:

Με router εμπορίου η πιθανότητα προβλημάτων περιορίζεται αισθητα.
      Κι επειδή στο ξαναλέω και τα router που δινουν οι πάροχοι κι αυτα εμποριου είναι αν α δαχτυλώσεις γλυτώνεις αρκετα €.
      Παθών είμαι με μια αηδία του ΟΤΕ, μια της Wind και μια της HOL.
      To ένα το έσπασα από τα νεύρα μου. Το 1 το έσπασα, το ένα το πήγα πίσω και πήρα άλλο και το άλλο το εστρωσα μονος μου αλλάζωντας του το firmware.
      Είναι πολύ ευκολότερο από τι νομίζεις.

Ναι δεν έχω πρόβλημα να βάλω χέρι σε δικά μου. Λογικά στους άλλους δύο χώρους που χρησιμοποιώ την ίδια συσκευή θα τα κάνω μαμίσια να δω αν αλλάξει κάτι. Απλά δε μπορείς όπου σταθείς και έχoυνε wind να αλλάζεις τα fw στα router :p Και είναι και η ρουφιάνα η περιέργεια. Ίσως με τα logs να φανεί κάτι.