Διαφήμιση

Πολύ κακό σήμα σε Redmi Note 3 Pro με ελληνική ROM

• Πολύ κακό σήμα σε Redmi Note 3 Pro με ελληνική ROM

Καλησπέρα, πρώτο μου post και συγχαρητήρια για το forum.
      Αγόρασα πρόσφατα το Redmi Note 3 Pro από Κίνα και σχεδόν αμέσως πέρασα την ελληνική ROM xiaomi-miui-hellas-5.1_kenzo_Stable-V7.5.2.0. Δυστυχώς αυτο που διαπιστώνω ακόμα και σε σχέση με το ελάχιστο διάστημα μέχρι να ξεκλειδώσει η αρχική ROM αλλά και το προηγούμενο κινητό μου, είναι πως το τηλεφωνικό σήμα (Wind) είναι εξαιρετικά ασταθές και χάνεται συνέχεια. Έχω επιλέξει την προτίμηση σε δίκτυα 3G, αλλά δεν έχω δει ουσιαστική διαφορά.
      Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω;
      Επιπλέον θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει τρόπος να δυναμώσω την ένταση του ηχείου και του ακουστικού.
      Ευχαριστώ
    • Μπορεις να δοκιμάσεις να βάλεις για 2-3 μέρες προτιμητέο τύπο 2G για να δούμε την σταθερότητα του σήματος. Και μετά ανάλογα πράττεις..
    • Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και τελικά αιτία ήταν η θήκη... (μεταλλική καθρέπτης..) έβαλα την απλή την διαφανή και όλα οκ...

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
      Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν, αλλά μπορείς να καταστρέψεις το παρόν με το να στενοχωριέσαι για το μέλλον.
    • Διαφήμιση
    • Καλά μιλάμε για άμεση απάντηση στο forum, δεν πρόλαβα καλά καλά να ξανατσεκάρω!
      Έβαλα την προτίμηση για 2G και βλέπω μία μικρή βελτίωση, θα δω τι γίνεται σε βάθος χρόνου και θα σας ενημερώσω.
      Θήκη έχω την απλή με τη σιλικόνη του κινέζου, οπότε δεν νομίζω να το εμποδίζει.
      Καμιά ιδέα για να δυναμώσω την ένταση του ακουστικού - ηχείου;
      Ευχαριστώ
    • Ο/H panosz έγραψε:

Καμιά ιδέα για να δυναμώσω την ένταση του ακουστικού - ηχείου;
      Πονεμένη ιστορία! Προς το παρόν...ΤΣΟΥΚ! :(
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Το ίδιο θέμα με αδύναμο σήμα αντιμετωπίζω και εγώ στο Xiaomi Mi Max 2/16 με κάρτα What's up
      Κατέβασα το πρόγραμμα Network Cell Info Lite και μου εμφανίζει τιμές από -105 dBm έως -115 dBm ενώ το γραφικό στο σήμα του κινητού δείχνει από 1-3 γραμμές
      Οι αντίστοιχες τιμές με την ίδια κάρτα στο Xiaomi Redmi 1S στο ίδιο ακριβώς σημείο μου εμφανίζει τιμές από -87 dBm έως -101 dBm ενώ το γραφικό στο σήμα του κινητού δείχνει από 1-4 γραμμές. από ότι κατάλαβα όσο χαμηλότερη τιμή δείχνει τόσο καλύτερο σήμα έχει το κινητό

Το κινητό το πήρα για γνωστή μου και έχω βρεί το μπελά μου με την γκρίνια της ότι χάνει το σήμα και έχει διακοπές στην ομιλία της.
      Επίσης το κινητό αγοράστηκε σφραγισμένο με την ζελατίνα του και με την official αγγλοκινέζικη ROM και περάστηκε η Ελληνική ROM σύμφωνα με τις οδηγίες του forum μας.

Καμμία λύση για το θέμα αυτό? Η ROM που χρησιμοποιώ είναι η GTV και έχει δοκιμαστεί τόσο με την Developer όσο και με την τρέχουσα Stable.
    • Το εχω ξαναπει...άλλα πέρασε ντούκου.
      Είναι καθαρά θέμα hardware και τι εννοώ;
      Ή θέση της κεραίας του δικτύου είναι στο κάτω μέρος πίσω από τα buttons δυστυχως.
      Έτσι αναπόφευκτα μπουκονουμε το σήμα με τα χέρια μας πιάνοντας το.
      Κάντε ένα τεστ με το να γυρίσετε ανάποδα το τηλέφωνο και θα δείτε σήμα καμπάνα.
      Φάουλ μεγάλο από την xiaomi κατα την γνωμη μου.
    • Διαφήμιση
    • Και εμείς δηλαδή που έχουμε σήμα 2G-3G-4G που σπάει κόκαλα (Cosmote), δεν χάνουμε καμία κλήση και το σήμα μας είναι καρφωμένο πεντάμπαρο τί πρέπει να πούμε; Οτι πέσαμε σε ελαττωματικό Hardware;
    • Προφανώς εσύ δεν θα το καταλάβεις ποτέ (εισαι απο τους τυχερους) μιας και ο πάροχος σου από ότι λες εκεί που κινησαι εκπέμπει σήμα καμπάνα. Οι υπόλοιποι με παροχο π.χ. wind όπως εγώ που το σήμα τους είναι ασθενές έχουμε θεμα. Αυτό είναι εξακριβωμενο πλάι-πλάι με άλλα τηλέφωνα με τον ίδιο παροχο,το δικό μου να είναι με δύο γραμμές ή και να το χανει και τα υπόλοιπα γεμάτα (με 5) μιλάω πάντα για 3G.

Δεν μιλησα για ελαττωματικό hardware αλλά ανεφερα μία "ιδιαιτερότητα " που έχει η συσκευή μας αφού το έχω ανοίξει και το ξέρω από πρώτο χέρι.

Να αναφερω και ενα παραδειγμα η ίδια κάρτα sim στο κινητό της κόρης μου σε συγκεκριμένο σημείο δοκιμής πιάνει 3G με δυο μπαρες και το δικό μου απλά 2G. Γυριζοντας το ανάποδα (φυσικά δεν ειναι λύση αυτή καρφώνεται στις δύο μπάρες 3G)

Καλή συνέχεια!!
    • Δεν την πολυγουστάρει την Wind αυτή η συσκευή...είναι γνωστό...
      Βάλε μία πλαστική θήκη. Συμβαίνει το ίδιο; Εάν είναι αυτό που λές, μόλις κόψεις την απαυθείας επαφή με την συσκευή (μέσω της θήκης) το πρόβλημα θα πρέπει να εξαλείφεται.

Ας το επιβεαιώσει κάποιος ακόμα με Wind ρε παιδιά; Είναι τόσο αλλοπρόσαλλατα πράγματα με το σήμα;
    • Εγω να δεις ποσο την "γουσταρω".εχε χαρει

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα το έχω με σιλικόνης θήκη.Δεν έχω πλαστική άρα και δεν μπορώ να το τεσταρω.Αλλά όντως ωραία σκεψη μπορεί να ξεμπουκωνει λίγο.
    • Διαφήμιση
    • Τί πλαστική τί σιλικόνης...το ίδιο είναι...σκοπός είναι να μην το είχες σε μεταλλική.
      Δεν πειράζει...σου έχω την λύση : Αλλάζεις πάροχο! :mrgreen: