Διαφήμιση

Νεκρό το Redmi Note 3 , μετά απο 5 μήνες χρήσης

• Σημαντικό
    • RedMi Note 3
    • Νεκρό το Redmi Note 3 , μετά απο 5 μήνες χρήσης

:cursing: ... Μετά απο 5 μήνες (31/3/2016) , ένα πρωί ξυπνάω και προσπαθώ να καταλάβω γιατί το κινητό μου δεν ανάβει.Το βάζω για φόρτιση , δεν αντιδρά... καμία ενέργεια : παρατεταμένο πάτημα power button , power button+ vol- ,τίποτα.

Έχω ένα πολύ όμορφο νεκρό Redmi Note 3 , μέσα στο κουτί του και περιμένω μετά από πολλές προσπάθειες , απάντηση απο το banggood , για το πού θα το στείλω να το δούν και πιθανότατα να το φτιάξουν ή να μου στείλουν άλλο ... Νεύρα και απογοήτευση και ερωτήματα

1) Είχα βάλει το ελληνικό dev ROM (GTV - 6.4.14) μετά απο πολλές μέρες προσπάθειας να τα καταφέρω , που είχα κατεβάσει απο το forum σας... Αυτό σημαίνει οτι έχασα την εγγύηση μιάς και δεν φορούσε την Stable Rom που μου το έστειλαν ή είναι εντάξει ,αφού είναι official xiaomi Hellas forum η ROM που έβαλα?
      2) Υπάρχει τρόπος να κατεβάσω αυτά που είχαν συγχρονιστεί στο cloud account μου ή τα έχασα για πάντα?
      3) Μπορούν οι admin του forum να πάρουν θέση και να στείλουν mail με εξήγηση εάν χρειαστεί , ώστε να μην βγεί εκτός εγγύησης η συσκευή?

Παρακαλώ δώστε λίγο χρόνο εαν γνωρίζετε πώς να με βοηθήσετε ... Έχω στεναχωρηθεί πολύ που δεν μπορώ να έχω την συσκευή μου και που δεν ξέρω τι θα γίνει με την εγγύηση και τα αρχεία μου
    • Καλημέρα σου @Demonikos

κατ' αρχήν σου εκφράσω την λύπη μου για την ατυχία με την συσκευή σου. Οσον αφορά τώρα τις ερωτήσεις σου,

αν είχες ενεργοποιημένο τον συγχρονισμό με το mi cloud θα βρείς όλα όσα είχες ρυθμίσει να συγχρονίζονται κάνοντας login με το mi account σου στο site i.mi.com

Τα πάντα είναι εκει με την δυνατότητα Download στον η/υ σου.

Οσον αφορά την συσκευή δοκίμασες να την αφήσεις σε φορτιστή τοίχου (με έξοδο > 2.0Α) για κάνα 8ώρο? Εχουμε δει πολλές φορές αυτό με τις μπαταρίες στα Xiaomi και πολλές φορές διορθώθηκε η κατάσταση? Εχει πολλές μέρες από εκεινο το πρωί που το ανακάλυψες κλειστό?

Τέλος για το θέμα της εγγύησης θα πρέπει να οπλιστείς με υπομονή γιατι το κάθε κινεζομάγαζο ερμηνεύει διαφορετικά τα της εγγύησης. Τις περισσότερες φορές προσπαθούν να κάνουν τον "κινέζο" χωρίς όμως να τους βγαίνει πάντα. Θα διαπραγματευθείς μαζί τους.

Σε κάθε περίπτωση έχεις την υποστήριξη και συμπαράσταση μας με όποιο τρόπο μπορούμε.
    • Φίλε μου @Demonikos συμπάσχω εν μέρει με το πρόβλημα που έχεις και θα σου εξηγήσω γιατί λέω το εν μέρει.
      Όπως γράφεις το μήνυμα σου μου δίνεις την παρακάτω εντύπωση και διόρθωσε με αν δεν το κατάλαβα σωστά.
      1. Σαν να έχεις στο μυαλό σου ότι για το πρόβλημα της συσκευής σου φταίει η ελληνική ROM η οποία πρώτον δεν είναι official rom και δεύτερον τη φοράνε πάνω από 7000 τουλάχιστον συσκευές στην Ελλάδα χωρίς κανένα πρόβλημα
      2. Επίσης αφήνεις την εντύπωση ότι το forum μας είναι επίσημο φόρουμ αντιπροσώπευσης της XIAOMI στην Ελλάδα κάτι που δεν ισχύει. Το φόρουμ είναι φόρουμ φίλων της XIAOMI και ανήκει στην ομάδα των φόρουμ που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο με αυτή την ιδιότητα.
      3. Ζητάς να επικοινωνήσουν οι admin με το Κινεζομάγαζο και να διαπραγματευτούμε την εγγύηση, η οποία από ότι ξέρω δεν ισχύει αν το τηλέφωνο δεν φοράει official rom. Αν ρωτήσεις βέβαια εμένα και τι πιστεύω για την εγγύηση από ένα κινεζομάγαζο, σου απαντάω με το παρακάτω θέμα: Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και Εγγύηση αγορών

Πάμε τώρα στο πρόβλημά σου.
      Το τηλέφωνό σου έπαθε αυτό που έπαθε από ότι υποψιάζομαι, γιατί ποτέ δεν έκανες καθαρή εγκατάσταση μιας official fastboot rom με το mi flash ή το SP Flash tool όπως λέει ο οδηγός στο αντίστοιχο HOW TO θέμα της συσκευής σου. Ελληνικός οδηγός αλλαγής/Flash Rom/Unbrick από Unofficial σε Official για το Redmi Note 3 (MTK)
      Επίσης πήγες να ακολουθήσεις τον δεύτερο οδηγό, που έχει για την συσκευή σου για εγκατάσταση της ελληνικής rom για πρώτη φορά και από ότι είδα από τα μηνύματα σου, δεν μπορούσες να προχωρήσεις στις εντολές ADB και ακολούθησες άλλον οδηγό από άλλο forum για την εγκατάσταση του TWRP.

Το καλό στο όλο θέμα είναι ότι η συσκευή σου είναι με επεξεργαστή MTK ο οποίος επιτρέπει φλασάρισμα fastboot rom ακόμα και με κλειστή συσκευή.
      Άρα δοκίμασε τον παραπάνω οδηγό και το τηλέφωνό σου πιστεύω ότι θα επανέλθει.
      ΑΛΛΑ.......... ακολουθείς τον οδηγό και μόνο αυτόν κατά γράμμα χωρίς βιασύνες και σπασμωδικές κινήσεις και περισπασμούς από άλλα φόρουμ.
      ΘΑ κατεβάσεις την China Developer fastboot rom που δίνει ο οδηγός.
      Μόλις τελειώσεις με την fastboot rom, θα προχωρήσεις στο ξεκλέιδωμα της συσκευής και μετά στην εγκατάσταση της ελληνικής GTV Rom με τον οδηγό που είχες ακολουθήσει στην αρχή και δεν τα κατάφερες. Flash την Ελληνική ROM στο RedMi Note 3 (Για πρώτη φορά)
      Ξεκίνα και ότι χρειαστείς το ρωτάς μέσα στο θέμα του οδηγού και θα σου απαντήσουν οι γνώστες.

Καλή Επιτυχία :thumbsup:
      Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
      ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Bodai έγραψε:

Καλημέρα σου @Demonikos

κατ' αρχήν σου εκφράσω την λύπη μου για την ατυχία με την συσκευή σου. Οσον αφορά τώρα τις ερωτήσεις σου,

αν είχες ενεργοποιημένο τον συγχρονισμό με το mi cloud θα βρείς όλα όσα είχες ρυθμίσει να συγχρονίζονται κάνοντας login με το mi account σου στο site i.mi.com

Τα πάντα είναι εκει με την δυνατότητα Download στον η/υ σου.

Οσον αφορά την συσκευή δοκίμασες να την αφήσεις σε φορτιστή τοίχου (με έξοδο > 2.0Α) για κάνα 8ώρο? Εχουμε δει πολλές φορές αυτό με τις μπαταρίες στα Xiaomi και πολλές φορές διορθώθηκε η κατάσταση? Εχει πολλές μέρες από εκεινο το πρωί που το ανακάλυψες κλειστό?

Τέλος για το θέμα της εγγύησης θα πρέπει να οπλιστείς με υπομονή γιατι το κάθε κινεζομάγαζο ερμηνεύει διαφορετικά τα της εγγύησης. Τις περισσότερες φορές προσπαθούν να κάνουν τον "κινέζο" χωρίς όμως να τους βγαίνει πάντα. Θα διαπραγματευθείς μαζί τους.

Σε κάθε περίπτωση έχεις την υποστήριξη και συμπαράσταση μας με όποιο τρόπο μπορούμε.
      Ευχαριστώ για το info με το cloud, θα το κάνω σύντομα!
      Δοκίμασα σχεδόν 24 ώρες φόρτιση , τίποτα όμως .... το κακό είναι ότι δοκίμασα και usb charging απο λάπτοπ και με άλλο καλώδιο αλλά απλά δεν απαντάει σε καμία μου ενέργεια.

Ο συγκεκριμένος πωλητής,μετά απο 6 μέρες αναμονή, είπε να μου στείλει πίσω τα χρήματα και απάντησα να μου στείλουν ένα καινούργιο redmi note 3 ...

Ο/H GR_Macedon έγραψε:

Φίλε μου @Demonikos συμπάσχω εν μέρει με το πρόβλημα που έχεις και θα σου εξηγήσω γιατί λέω το εν μέρει.
      Όπως γράφεις το μήνυμα σου μου δίνεις την παρακάτω εντύπωση και διόρθωσε με αν δεν το κατάλαβα σωστά.
      1. Σαν να έχεις στο μυαλό σου ότι για το πρόβλημα της συσκευής σου φταίει η ελληνική ROM η οποία πρώτον δεν είναι official rom και δεύτερον τη φοράνε πάνω από 7000 τουλάχιστον συσκευές στην Ελλάδα χωρίς κανένα πρόβλημα
      2. Επίσης αφήνεις την εντύπωση ότι το forum μας είναι επίσημο φόρουμ αντιπροσώπευσης της XIAOMI στην Ελλάδα κάτι που δεν ισχύει. Το φόρουμ είναι φόρουμ φίλων της XIAOMI και ανήκει στην ομάδα των φόρουμ που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο με αυτή την ιδιότητα.
      3. Ζητάς να επικοινωνήσουν οι admin με το Κινεζομάγαζο και να διαπραγματευτούμε την εγγύηση, η οποία από ότι ξέρω δεν ισχύει αν το τηλέφωνο δεν φοράει official rom. Αν ρωτήσεις βέβαια εμένα και τι πιστεύω για την εγγύηση από ένα κινεζομάγαζο, σου απαντάω με το παρακάτω θέμα: Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και Εγγύηση αγορών

Πάμε τώρα στο πρόβλημά σου.
      Το τηλέφωνό σου έπαθε αυτό που έπαθε από ότι υποψιάζομαι, γιατί ποτέ δεν έκανες καθαρή εγκατάσταση μιας official fastboot rom με το mi flash ή το SP Flash tool όπως λέει ο οδηγός στο αντίστοιχο HOW TO θέμα της συσκευής σου. Ελληνικός οδηγός αλλαγής/Flash Rom/Unbrick από Unofficial σε Official για το Redmi Note 3 (MTK)
      Επίσης πήγες να ακολουθήσεις τον δεύτερο οδηγό, που έχει για την συσκευή σου για εγκατάσταση της ελληνικής rom για πρώτη φορά και από ότι είδα από τα μηνύματα σου, δεν μπορούσες να προχωρήσεις στις εντολές ADB και ακολούθησες άλλον οδηγό από άλλο forum για την εγκατάσταση του TWRP.

Το καλό στο όλο θέμα είναι ότι η συσκευή σου είναι με επεξεργαστή MTK ο οποίος επιτρέπει φλασάρισμα fastboot rom ακόμα και με κλειστή συσκευή.
      Άρα δοκίμασε τον παραπάνω οδηγό και το τηλέφωνό σου πιστεύω ότι θα επανέλθει.
      ΑΛΛΑ.......... ακολουθείς τον οδηγό και μόνο αυτόν κατά γράμμα χωρίς βιασύνες και σπασμωδικές κινήσεις και περισπασμούς από άλλα φόρουμ.
      ΘΑ κατεβάσεις την China Developer fastboot rom που δίνει ο οδηγός.
      Μόλις τελειώσεις με την fastboot rom, θα προχωρήσεις στο ξεκλέιδωμα της συσκευής και μετά στην εγκατάσταση της ελληνικής GTV Rom με τον οδηγό που είχες ακολουθήσει στην αρχή και δεν τα κατάφερες. Flash την Ελληνική ROM στο RedMi Note 3 (Για πρώτη φορά)
      Ξεκίνα και ότι χρειαστείς το ρωτάς μέσα στο θέμα του οδηγού και θα σου απαντήσουν οι γνώστες.

Καλή Επιτυχία :thumbsup:
      Γειά σου Macedon!

1. Ναι ,έχω σκέψεις για την Ελληνική ROM μιάς και φίλοι μου (3 άτομα) , δεν έχουν βάλει ελληνική ROM και τα δικά τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα ώς τώρα.
      2.Εδώ έκανα λάθος εκτίμηση, γιατί πίστευα οτι είναι official forum και οι ROM μεταφρασμένες/ αλλαγμένες ανάλογα την χώρα και τις ανάγκες κάθε γλώσσας ... ευχαριστώ για την διευκρίνηση
      3. μιλάω με τον πωλητή απο εχθές , περιμένω απάντηση πρίν το στείλω

όσο για το πώς κατάφερα να βάλω την ROM, το έκανα με το official mi flash και ακολούθησα τους οδηγούς κατα γράμμα.
      Δεν brickare η συσκευή μου... την έχω 5 μήνες και πήγαινε μιά χαρά , μέχρι που εκέινο το πρωί απλά πέθανε , τα κακάρωσε , καπούτ ... η αποτυχία ήταν γιατί δεν είχα καταλάβει οτι θέλει πρώτα το οκ της Xiaomi για να ξεκλειδώσει ;(