Διαφήμιση

Χακάρισμα για nandroid σε Breeze IV (κινέζικο tablet απο Πλαίσιο)

• Χακάρισμα για nandroid σε Breeze IV (κινέζικο tablet απο Πλαίσιο)

Λοιπόοον, η κατάσταση έχει ως εξής

Μου έχει ξεμείνει ένα Breeze IV που είχα αγοράσει παλιά απο το Πλαίσιο. Φοράει έναν Rockchip 3188 A9 και το βασικότερο: δεν έχει volume buttons οπότε boot σε recovery κάνω μόνο μέσω adb (εκτός αν έχει κάποιον τρόπο που δεν έχω ανακαλύψει)! Όταν το είχα αγοράσει είχα βρεί κάπου έναν οδηγό για να του κάνω root και το tabletάκι είναι rooted με περασμένα google services που δεν είχε από default. Πλέον το αντικατέστησε ένα πολύ ανώτερο σε specs tablet και απλά κάθεται και σκονίζεται. Θέλω λοιπόν να πειραματιστώ λίγο και να το πειράξω.

Το ταμπλετάκι φοράει πάνω το δικό του recovery το οποίο δεν κάνει τίποτα. Κυριολεκτικά τιποτα, αν bootάρω σε recovery μέσω adb με adb reboot recovery το μόνο που κάνει είναι να εμφανίζει μια οθόνη με το android bot ξαπλωμένο και από κάτω την ένδειξη "καμία εντολή". Άρα backup από το stock recovery δεν μπορεί να γίνει.

Όσο και να έψαξα δεν μπόρεσα να βρώ έτοιμη custom recovery για τη συσκευή (μόνο ένα generic για rockchip 3188). Από το λίγο που είδα το TWRP όμως δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το κάνω port εγώ με βάση τα partitions και τα specs της συσκευής.

Πριν όμως το κάνω αυτό, θέλω να πάρω ένα πλήρες nandroid backup και θέλω να βρώ έναν τρόπο να μπορώ να το επαναφέρω αν το brickάρω. Backup των δεδομένων είναι εύκολο να πάρω απο adb αλλά δεν με ενδιαφέρουν τα δεδομένα όσο η rom της συσκευής για να μπορώ να το επαναφέρω όπως είναι τώρα.

Συνεπώς ψάχνω έναν τρόπο να: α) πάρω backup όλα τα partitions της συσκευής (και τον stock bootloader αν είναι δυνατό) και β) να μπορώ να επαναφέρω τα partitions αν χαλάσω κάτι. Υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρω αυτό το backup μέσω fastboot ή μέσω προσωρινού (μη-flashαρισμένου) bootloader και να το επαναφέρω από εκεί αν έχουμε soft brick?

Τα φώτα σας!
    • O @maddoctor μου έδωσε 2 λινκ για full backup χωρίw TWRP recovery.
      Δεν υα έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά δεν χάνεις τίποτα να τα δεις

Take Complete Backup of Android Phone (Rooted and Non-Rooted)
      How to create a full backup of your Android device without root - TechRepublic
      Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
      ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
    • Ευχαριστώ, απλά το μεν πρώτο προϋποθέτει να είναι λειτουργικό το Android το δεύτερο αντίστοιχα προϋποθέτει να είναι λειτουργικό το adb. Αν το μπρικάρω φοβάμαι πως δεν θα δουλεύει κανένα από τα δύο.

Γι αυτό έψαχνα τρόπο να κάνω backup έξω από το λειτουργικό, όπως κάνουμε με το norton ghost ή nandroid.

Ίσως αν μπορούσα να δοκιμάσω το recovery χωρίς να το φλασάρω (να πω δηλαδή στη συσκευή να παρακάμψει το default και να φορτώσει από μη φλασαρισμένο recovery) να ήταν ιδανικό και για τεστ και για restore.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Panopticon έγραψε:

Ευχαριστώ, απλά το μεν πρώτο προϋποθέτει να είναι λειτουργικό το Android το δεύτερο αντίστοιχα προϋποθέτει να είναι λειτουργικό το adb. Αν το μπρικάρω φοβάμαι πως δεν θα δουλεύει κανένα από τα δύο.

Γι αυτό έψαχνα τρόπο να κάνω backup έξω από το λειτουργικό, όπως κάνουμε με το norton ghost ή nandroid.

Ίσως αν μπορούσα να δοκιμάσω το recovery χωρίς να το φλασάρω (να πω δηλαδή στη συσκευή να παρακάμψει το default και να φορτώσει από μη φλασαρισμένο recovery) να ήταν ιδανικό και για τεστ και για restore.
      Δοκίμασε το, αλλά από οτι ξέρω το recovery χωρίς εγκατάσταση δεν τρέχει μέσα από ADB εντολές.
      Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
      ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)