Καλησπέρα, είμαι καινούριος χρήστης XIAOMI , αγόρασα πρόσφατα από ελληνικό κατάστημα ένα REDMI 3 Pro, περίπου πριν 20 μέρες. Παρόλο που έχω κοιτάξει τους οδηγούς του forum και έχω ενημερωθεί για αρκετά ζητήματα περι ROM θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε να ξεκαθαρίσω κάποια πραγματάκια. Από όσο έχω καταλάβει οι official ROM του κινητού δεν έχουν ελληνική γλώσσα,επομένως το δικό μου κινητό που διαθέτει ελληνικά έχει κάποια custom rom (όπως αναφέρω και στον τίτλο την MIUI GLOBAL 7.3|STABLE 7.3.1.0.0 (LHPCNDD)). Αρχικά δεν είχα σκοπό να αλλάξω ROM στο κινητό αλλά παρατήρησα ότι η εφαρμογή Android χρησιμοποιεί το 50 % της μπαταρίας με αποτέλεσμα να χάνω μπαταρία σχετικά γρήγορα χωρίς ιδιαίτερη χρήση της συσκευής. Έτσι αποφάσισα να αλλάξω ROM και να βάλω την ελληνική. Έκανα έλεγχο για να δω αν ο bootloader ειναι ξεκλειδωμένος και φαίνεται τελικά κλειδωμένος παρόλο που δεν φοράει επίσημη ROM. Είναι αυτό φυσιολογικό ; Επίσης να προχωρήσω κανονικά στην αίτηση ξεκλειδώματος bootloader παρόλο που δεν έχω επίσημη ROM ? Οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.
Μπαταρία και ΜIUI GLOBAL 7.3.1
- RedMi 3/PRO