και εγω την προηογουμενη βδομαδα που περναγα οφφισιαλ σε ενα νοτε3 , με ρωτησε ο ιδιοκτητης του πως αλλαζει πιν...εψαχνα κανα 10λεπτο αλλα τελικα το βρηκα
Χρονια ειχα να βαλω πιν
Λογικό. Κλειδώνεις το τηλέφωνο. Τι προσφέρει το pin της sim πέρα από πονοκέφαλο αν το ξεχάσεις;
Και να το κλέψουν το τηλέφωνο πετάνε την κάρτα.
Anyway. Περι ορέξεως ....
Για μερικούς σαν και εμένα -τεμπέλαρους δλδ- το να δίνεις ΚΑΘΕ φορά που θέλεις να πας στην Home screen κωδικό, είναι πολλές περισσότερες κινήσεις από όσες είμαι διατεθειμένος να κάνω για να καλέσω κάποιον ή να δω sms η....
Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
Είναι καπαρωμένο από άλλους.
Για τους τεμπελαρους βελτιώνεται η τεχνολογία.
Το κλείδωμα της sim μέσω κωδικου ήταν ένας έξυπνος τρόπος και τεχνολογικα συγχρονος να διασφαλίσει κάποιος τις επικοινωνίες του, τον λογαριασμό του τηλεφώνου του και τις επαφές του.
Με τα smartphone οι sim απο πρωταγωνιστες των τηλεφώνων έγιναν κομπάρσοι και δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από κλήσεις και data. Όλες οι άλλες λειτουργίες γίνονται από το hardware/software του τηλεφώνου. Γι αυτο και η ασφάλεια των τηλεφώνων ε΄χει εξελιχθει από τον 4ψήφιο κωδικό σε μοτίβα, δαχτυλικα αποτυπώματα κτλ.
Για μερικούς σαν και εμένα -τεμπέλαρους δλδ- το να δίνεις ΚΑΘΕ φορά που θέλεις να πας στην Home screen κωδικό, είναι πολλές περισσότερες κινήσεις από όσες είμαι διατεθειμένος να κάνω για να καλέσω κάποιον ή να δω sms η....
Αν δεν χρησιμοποιεις κωδικο στο τηλέφωνο σου, τοτε δεν χρειαζεσαι ουτε στη sim το pin. Επειδή χωρις κωδικο στο τηλεφωνο, ειτε εχεις pin στη sim ειτε οχι αχρηστο ειναι. Το τηλεφωνο παραμενει απροστατευτο αμεσως μολις βγαλεις τη sim.
Το τηλεφωνο παραμενει απροστατευτο αμεσως μολις βγαλεις τη sim.
Επειδή υποθέτω πως έχεις -όπως και άλλοι- υπερεκτιμήσει το κλείδωμα της συσκευής σας και νομίζετε πως την προστατεύετε με το να βάλετε έναν κωδικό.
Πάμε λοιπόν ?
Πάμε.
Λέτε πως η συσκευή αν δεν χρησιμοποιήσει κάποιος το κλείδωμα [pin, password, ή ότι άλλο επιθυμείτε] στην screen lock είναι απροστάτευτη.
Βάλτε ότι κωδικό θέλετε, και φλασάρετέ το με μια fastboot πχ.
Ή κάντε ένα factory reset.
Τι θα συμβεί στον κωδικό ξέρετε?
Γιατί πιστεύετε πως όποιος κλέψει την συσκευή σας, και θέλει πραγματικά να την χρησιμοποιήσει, δεν θα σκεφτεί κάτι από τα παραπάνω?
Ότι κλειδώνει, ξεκλειδώνει.
Αν πιστεύει κάποιος το αντίθετο, μπορεί να ζει με τις ψευδαισθήσεις του όσον αφορά το θέμα ασφάλεια.
Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
Είναι καπαρωμένο από άλλους.