Διαφήμιση

mi2s (2/16gb) και πρόβλημα με την ROM

• mi2s (2/16gb) και πρόβλημα με την ROM

Καλημέρα σας,

Η σύντροφος έχει ένα Xiaomi Mi2s (2GB/16GB) το οποίο είχε κάποια ελληνική GTV 4.5xxxxx. rom, παλιά του 2014 και θέλησα να το πάω σε μια πιο πρόσφατη. Επειδή φοβήθηκα να κάνω εγκατάσταση με την μία μια πιο νέα έκδοση είπα να το πάω σιγά σιγά με flash 3-4 rom. Έτσι κατέβασα την "χiaomi-miui-hellas-5.0.2_aries_GTV-5.11.26.zip" και την φλάσαρα με το boot Recovery->install from update.zip κτλ. Η εγκατάσταση πήρε ΠΟΛΥ ώρα και μόλις τελείοσε το "partition SD" εκεί που αποθηκεύω φωτογραφίες και μουσική είχε "χαθεί". Έτσι διαβάζοντας στο MiUI.com αναγκάστηκα να κατεβάσω και να φλασάρω με fastboot την τελευταία κινέζικη DEV έκδοση 6.12.1. Ολα καλά προς το παρόν (ξαναβρήκα το partition "SD" με τα αρχεία μου κτλ) πέρασα και την ίδια έκδοση DEV GLOBAL 6.12.1 μετά, πάλι με "boot Recovery-->install from update.zip" από miui.com. Αλλά όπως καταλάβατε έχω 2 θέματα:
      1) Δεν έχω ελληνικά, η global έχει μόνο αγγλικά και κινέζικα
      2) Ο χώρος για την εγκατάσταση των εφαρμογών είναι πλέον ΠΟΛΥ μικρός με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω update τις εφαρμογές.
      3) Έχασα το root.

Το τηλέφωνο δεν είχε ούτε έχει TWRP-Recovery.
      Δοκίμασα πάλι να περάσω την τελευταία DEV ελληνική μέσω boot Recovery αλλά μου βγάζει μύνημα ότι δεν είναι ΟΚ η rom, τσέκαρα το zip οκ, το ξανακατέβασα το ξανατσέκαρα, είναι μια χαρά το zip.
      Τι μπορώ να κάνω ? Μια βοήθεια παρακαλώ γιατί έχω πολύ γκρίνια.

=============== Δεκ 8th 2016, 10:08pm ===============
      Μπορεί να βοηθήσει κάποιος? Το Mi2S έχει κλειδωμένο bootloader ?
      Υ.Γ. Την πουτ@νατηνΚλητική ουτε αυτήν την χρειαζόμαστε πλέον; X(
    • @tzifos μέσα σε όλο αυτό που πέρασες τουλάχιστον έκανες την ενοποίηση των partition του Mi2s και τωρα είναι έτοιμο (από αυτή την άποψη).

Στο προκείμενο ... με το stock recovery που έχεις τώρα δεν είναι δυνατόν να βάλεις ελληνική XTRV Λόγω του ότι είναι κλειδωμένο το recovery.

Πήγαινε εδώ -> TWRP 3.0.x by mic για Xiaomi συσκευές. και κατέβασε TWRP για το Aries. Στο ίδιο νήμα υπάρχουν και οδηγίες εγκατάστασης, προτίμησε τον τρόπο με την fastboot. Μετά το φλασάρισμα του TWRP και στο τελικό reboot θα κρατάς πατημένο το Vol + μέχρι να δεις TWRP.

Απαξ και μπει το TWRP μετά μπορείς να φλασάρεις XTRV. Κλειδωμένο bootloader δεν έχει το Mi2s και δεν νομίζω να έχεις τέτοιο θέμα, μπορεί όμως να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα με την κρυπτογράφηση του /data. Δηλαδή να μην βλέπει το partition ή να μην μπορεί να το κάνει Mount to TWRP. Σε αυτή την περίπτωση θα κάνεις format /data.

Αν έχεις κάποιο άλλο θεμα μας ενημερώνεις εδώ..
    • Διαφήμιση
    • Παιδια έτσι είναι το κινητο. Δεν φαίνεται να είναι ενοποιημένο

Παλια θυμάμαι είχε system1 kai system2 τώρα δεν έχει αυτές τις επιλογές.

Πρώτη εγκατάσταση TWRP θα γίνει με fastboot, σωστά?
      Images
      • aaa.png

69,39 kB, 436×775, viewed 181 times
      • bbb.png

68,85 kB, 436×775, viewed 216 times
    • Ο/H tzifos έγραψε:

Παιδια έτσι είναι το κινητο. Δεν φαίνεται να είναι ενοποιημένο

Παλια θυμάμαι είχε system1 kai system2 τώρα δεν έχει αυτές τις επιλογές.

Πρώτη εγκατάσταση TWRP θα γίνει με fastboot, σωστά?
      Ακριβώς εκει είναι η ενοποίηση, στα System 1 & 2 που δεν έχεις πια..

Ναι η εγκατάσταση του TWRP θα είναι καλυτερα να γινει με την fastboot flash recovery xxxx.img (όπου xxxxx.img το ονομα του αρχείου για το Aries)
    • Έτσι ακριβώς έκανα εγκατάσταση του TWRP πριν λίγο, και ενώ είχα περάσει στην "καρτα" (storage) το image της ελλ. rom έχω θέμα!!!

Το TWRP δεν βλέπει το storage!, βλέπει κάποιο άλλο "sdcard" μεγέθους 1GB το οποίο είναι κενό. Αυτό το 1GB είναι που μου "λείπει" από το system. Πρέπει να έχει χαλάσει το partition table. Κατα τα άλλα το κινητό (αν εξαιρέσουμε τα ελληνικά και τον μικρό χωρο του system) δουλεύει μια χαρά με την Global DEV

Υπάρχει τρόπος να περάσω την ελληνική rom από fastboot ?
    • Ο/H Bodai έγραψε:

Απαξ και μπει το TWRP μετά μπορείς να φλασάρεις XTRV. Κλειδωμένο bootloader δεν έχει το Mi2s και δεν νομίζω να έχεις τέτοιο θέμα, μπορεί όμως να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα με την κρυπτογράφηση του /data. Δηλαδή να μην βλέπει το partition ή να μην μπορεί να το κάνει Mount to TWRP. Σε αυτή την περίπτωση θα κάνεις format /data.

Αν έχεις κάποιο άλλο θεμα μας ενημερώνεις εδώ..
    • Διαφήμιση
    • Eυχαριστω, τα καταφερα αφου εκανα φορματ το system !!!

ολα καλά.

χιλια ευχαριστω

Edit: δεν έχασα ούτε μια φωτογραφία ή τιποτα άλλο από το storage και σίγουρα κάτι έπαιζε με τα partitions. Το storage δεν ήταν κρυπτογραφημένο.

Κάπου διάβασα ότι με CWM έχεις adb και μπορείς να δεις και πως είναι τα partitions και να τα αλλάξεις αν θέλεις, αλλά δεν ξέρω πως να περάσω CWM. Τεσπα πολύ ασχολήθηκα.

Τελικό συμπέρασμα: είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ τηλέφωνο το MI2s και ας έχουν περάσει κοντά 4 χρόνια από τότε που βγήκε. Δεν κωλώνει πουθενά και το μεγεθός του είναι ΤΟΣΟ όσο πρέπει να είναι ένα κινητό. Αν μπορέσει ο κινέζος να στριμώξει μια 4.7-4.8" στο μέγεθος του Mi2s, με έναν SnapDragon 652 και 3GB ram και 4000mAh μπαταρία τότε το αγόρασα χτές!!!

=============== Δεκ 14th 2016, 4:37pm ===============
      Oi 6.12.8 MIUI V8 & 6.12.1 MIUI V8 που δοκίμασα ρουφούν τρελά την μπαταρία. Έχετε καμιά πρόταση σε προηγούμενο build να πάω?

=============== Δεκ 15th 2016, 9:45pm ===============
      Μια χαρά από επιδόσεις αν σκεφτεί κανείς ότι είναι σχεδόν 4 χρόνια κινητό.