Διαφήμιση

Xiaomi MI5 3GBRAM / 32GB ROM Μου ήρθε με την έκδοση ΜΙUI by Xiaomi.eu 7.6.11.0 (MAACNDB) | Stable Αρχάριος Χρήστης

• Xiaomi MI5 3GBRAM / 32GB ROM Μου ήρθε με την έκδοση ΜΙUI by Xiaomi.eu 7.6.11.0 (MAACNDB) | Stable Αρχάριος Χρήστης

Καλησπέρα σας παιδιά ,

μου ήρθε χθες από Gearbest το μαύρο Xiaomi mi5 . Παρατήρησα πως η έκδοση που ήρθε είναι η : "7.6.11.0 (MAACNDB)|Stable " . Επομένως απ΄όσα έχω διαβάσει από το φόρουμ σας είναι "Fake rom".

Τα μάτια μου έχουν κοκκινίσει από τις άπειρες ώρες διαβάσματος για το τι να κάνω αλλά δεν μπορώ να τα βάλω σε μια σειρά καθώς διαβάζω από εδώ , από εκεί και τελικά δεν καταλήγω κάπου. Συγχωρέστε με αν υπάρχει παρόμοιο θέμα και αν νομίζετε πως πρέπει να διαγραφεί το topic κάντε το. :)

Τα βήματα που έχω κάνει μέχρι τώρα :

1)Πριν 10 μέρες έκανα αίτηση για ξεκλείδωμα του bootloader. Ακόμα δεν μου έχει έρθει κάποια απάντηση. ( Την αίτηση την έκανα στις 05.12.16 και σήμερα έχουμε 15.12.16)
      2)Κατέβασα το miFlash στον υπολογιστή μου και από περιέργεια έβαλα το κινητό μου σε fastboot mode , το σύνδεσα με το καλώδιο usb type c στον υπολογιστή αλλά πήγε μέχρι το 50% και μου έβγαλε πως δεν γίνεται Unlock.

ΥΓ : Έχω υπολογιστή 32bit , windows 10.
      Είμαι ΑΡΧΑΡΙΟΣ στο Full , και πρώτη φορά ασχολούμαι με κάτι τέτοιο.
      Θέλω μια Rom σταθερή - original , να παίρνει τα ΟΤΑ ( δεν με νοιαζει αν αργεί αυτό σε διάστημα ) , αν γίνεται να έχει τα Ελληνικά και το Miui 8 .
      Επίσης διάβασα σε ένα φόρουμ πως τα κινητά με τις ψεύτικες ρομ ( σαν την δικιά μου ) δεν ξεκλειδώνει ο bl ; Ή έρχεται με ξεκλείδωτο; Για ποιο λόγο δεν βάζουν ( εφόσον η gearbest είναι επίσημος μεταπωλητής της xiaomi ) της Original?
      Αν αλλαχθεί η ρομ θα χάσω την εγγύηση; Αλλά για ποιο λόγο να την χάσω όταν οι ίδιοι οι κινέζοι έχουν επέμβει στο λογισμικό του κινητού; ή μήπως έτσι βγήκε από το εργοστάσιο;

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας. :) Ελπίζω σε απαντήσεις σας σύντομα! :thumbsup:
    • official china stable είναι, από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι είναι fake?

κάνε έναν έλεγχο bootloader " Πως ελέγχουμε αν ο bootloader είναι κλειδωμένος ή ξεκλείδωτος ", αν και το πιο πιθανό είναι να είναι κλειδωμένος.

αν πατήσεις update μέσα από το about phone στις ρυθμίσεις, λογικά θα σου βγάλει και διαθέσιμη ενημέρωση.

Θα προσπαθήσεις να ξεκλειδώσεις τον bootloader με αυτήν που έχεις και αν δεν τα καταφέρεις θα περάσεις την china developer και θα προσπαθήσεις με αυτήν μετά.

Αφού ξεκλειδώσεις θα σβουντουρίξεις μία official global developer fastboot rom που έχει όλα αυτά που ζητάς, την οποία θα περάσεις με το κινητό σε fastboot mode με το πρόγραμμα miflash.
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Καλησπέρα Demakhs!! :)

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλες!! :D

Αρχικά να πω ( να γράψω βασικά ) πως θεώρησα ότι έχω fake rom από εδώ --> What MIUI am I running (unofficial ROM)? [SOLVED] - Xiaomi Mi 5/Pro - Xiaomi MIUI Official Forum

Εν συνεχεία , έκανα αυτά που μου έγραψες. Πήγα και τσέκαρα αν ο bl είναι κλειδωμένος ή οχι. Στην αρχή ( με την διαδικασία των cmd και των εντολών ) μου έδειξε False . Και λέω α οκ είναι κλειδωμένος. Τραβώντας το usb από την θύρα του pc βλέπω πως το κινητό δεν επανέρχεται για να ανοίξει αλλά παραμένει το λογότυπο με το κουνελάκι και το τίτλο fastboot. ! Και σαν αρχάριος δεν ήξερα ότι για να βγω από το fastboot mode πρεπει παλι να πατησω πατημενα τα πληκτρα το volume down και το power button. Έτσι , σκέφτηκα όπως είναι σε αυτή την κατάσταση να το ξανασυνδέσω με το usb και να μπω στο πρόγραμμα MiFlas με την έκδοση 1.1 να προσπαθήσω να το ξεκλειδώσω γνωρίζοντας ότι δεν θα πετύχει και έτσι αυτόματα θα κάνει μόνο του επανεκκίνηση το κινητό για να μπει στο μενού κανονικά. Προς ευχάριστη ή δυσάρεστη έκπληξη ( εσύ θα μ πεις ή τα παιδιά εδώ μέσα ) δεν φόρτωσε μέχρι το 50% για να μου βγάλει έρρορ αλλά συνέχισε και ξεκλείδωσε την συσκευή επιτυχώς!! .
      Παραξενεύτηκα , και τσέκαρε 2 φορές πάλι με το cmd να δω αυτή τη φορά τι θα μου βγάλει. Και τις 2 φορές λοιπόν έβγαζε true. Ότι δηλαδή ξεκλειδώθηκε ο bl . Πως το εξηγείς αυτό;
    • Διαφήμιση
    • δεν το εξηγώ... :beer:

το mi unlock tool εννοείς έτσι, όχι το miflash.... :pillepalle:

σου έδειξε ότι ολοκλήρωσε το unlock??? ?(
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Ναι συγγνώμη το miflash unlock 1.1

Ναι 2 φορές μέσω cmd και έδειχνε ότι είναι true..

Οπότε τι κάνω τώρα; Φοβάμαι να προχωρήσω γιατί 1)έκανα αίτηση για unlock bl και δεν έλαβα απάντηση εδώ και 10μέρες
      2)Φοβάμαι μην γίνει κανά bricked .

Καμιά βοήθεια;

Επίσης χάνεται η εγγύηση τώρα που ο bl είναι unlocked?
    • Αρχικά καλό θα ήταν να έχεις υπολογιστή στα 64bit. Επίσης η οποιαδήποτε '' εικαστική '' παρέμβαση στη ROM, σου αφαιρεί το δικαίωμα χρήσης της εγγύησης.