Διαφήμιση

Redmi note 3 Pro MIUI Global 7.3 Stable 7.3.6.0.0

• Redmi note 3 Pro MIUI Global 7.3 Stable 7.3.6.0.0

Καλησπέρα σε όλη τη κοινότητα και χρόνια πολλά!!!

Συγχωρέστε με αν υπάρχει το ίδιο θέμα αλλά όσο κι αν έψαξα δεν έβγαλα κάποια άκρη γι' αυτό και θα ήθελα βοήθεια.

Έχω αγοράσει εδώ και δυο μήνες το Note 3 pro (2GB RAM, 16GB, Full HD 5,5) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το κινητό μιας και είναι η καλύτερη αγορά που έχω κάνει.
      Το προμηθεύτηκα μετά από αναζήτηση στο skroutz από ένα κατάστημα στο Παγκράτι.

Φοράει τη MIUI 7.3 global stable με 5.1 android κι έχει κανονικά ελληνικά.

Θα ήθελα όμως να το αναβαθμίσω σε Marsmallow και σε MIUI 8. Παρεμπιπτόντως να σας πω αν αυτό βοηθάει πως στους συνεργάτες μέσα στο κινητό αναφέρει τα εξής ονόματα:
      Dimitrios Dagalidis Dimitrios Nomikos και Eleftherios Konstantoudakis.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

Θα αναβαθμιστεί ποτέ το κινητό σε android και MIUI από την ίδια την εταιρία;

Εάν όχι μπορώ να βάλω κάποιο άλλο update χωρίς να πειράξω recovery, bootloader κλπ;; ίσως με κάποιο Manual upadate ?

Γενικά τι θα μπορούσα να κάνω;;

----

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και για τη βοήθεια :)

Εύχομαι καλές γιορτές και καλοτυχία σε όλους και όλες :)
      Images
      • Screenshot_2016-12-26-19-11-17_com.android.settings.png

130,35 kB, 1.080×1.920, viewed 331 times
      • Screenshot_2016-12-26-19-11-26_com.android.settings.png

56,09 kB, 1.080×1.920, viewed 245 times
    • Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,

και βεβαια παίρνει αναβαθμίσεις η συσκευή τόσο απο την ίδια την Xiaomi, όσο και απο την κοινότητα. Η υποστήριξη ως προς το κομμάτι λογισμικό είναι σε πλήρη εξέλιξη και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Οσον αφορά τον τρόπο αναβάθμισης, μπορεις να αναβαθμίσεις την συσκευή σου χρησιμοποιώντας την Official rom που βγάζει η Xiaomi. Με τον τρόπο αυτό, δεν θα χρειαστεί να πειράξεις bootloader & recovery. Καλό θα είναι όμως πριν ξεκινήσεις να αφιερώσεις κάποιο χρόνο ώστε να ενημερωθείς σχετικά με την διαδικασία, την προετοιμασία του υπολογιστή σου κλπ.
    • Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, έχεις κάποιο σχετικό link?

αν και μπορώ να περιμένω η αλήθεια είναι... αλλά αν υπάρχει κάτι λιγότερο χρονοβόρο, θυμάμαι πριν μου σπάσει το Huwei P8 lite πως είχε βγει το update αλλά όχι για Ελλάδα και το εγκατέστησα μέσα απ' το LOCAL(manual) αν θυμάμαι καλά χωρίς να χάσω τα αρχεία μου.

*Σημείωση

Παρέθεσα στο αρχικό τις φωτογραφίες
    • Διαφήμιση
    • @hliasmdp έχεις unoffcial rom και αργά ή γρήγορα θα έχεις προβλήματα αν αφήσεις το κινητό με αυτή τη rom.
      Καλό είναι να βάλεις μια official και μετά να ξεκλειδώσεις τον bootloader και να περάσεις την Ελληνική stable.

Ξεκίνα με ένα έλεγχο του bootloader (δες εδώ -> Πως ελέγχουμε αν ο bootloader είναι κλειδωμένος ή ξεκλείδωτος) και πες μας τι σου δείχνει.
      Επίσης κάνε ένα λογαριασμό mi (αν δεν έχεις) και μια αίτηση για ξεκλείδωμα εδώ => Apply for unlocking Mi devices.

Τέλος δες τι model είναι το κινητό σου (στο αυτοκόλλητο στη πλάτη του κινητού ή στο πίσω μέρος του κουτιού) και πες μας 2015112 ή 2015161;
    • Καλημέρα nflo, σ' ευχαριστώ πολύ.

η αλήθεια είναι πως με μπερδεύετε!!! αλλά έτυχε ένας φίλος εχθές και μου 'πε το ίδιο που μου λες κι εσύ ;)

Το κινητό είναι το 2015112 και είναι ξεκλείδωτος ο bootloader :)

Αίτηση για ξεκλείδωμα πρέπει να κάνω εφόσον δεν ήταν ξεκλείδωτος ο bootloader;;

Έφτιαξα και λογαριασμό μέσω του κινητού.

=============== Δεκ 28th 2016, 1:05pm ===============
      Τι έχω κάνει μέχρι στιγμής....

μπήκα στον "Ελληνικός οδηγός Unbrick/Flash Official Rom για το Redmi Note 3 Pro (Kenzo)"

1. απενεργοποίησα τον έλεγχο ψηφιακής υπογραφής
      2. εγκατέστησα το Mi PC Suite as administrator
      3. το MI flash του 2015 δεν κατεβαίνει, μπαίνει στη σελίδα αλλά κάνει refresh, ούτε το Manual download λειτουργεί.
      4. Εγκατέστησα το MI flash του 2016 (σημείωση: ΔΕΝ μου έδινε την επιλογή as administrator με δεξί κλικ, απλά έγραφε μόνο εγκατάσταση).
      5. Εγκατέστησα τους Universal Drivers και ΔΕΝ μου έδινε την επιλογή as administrator με δεξί κλικ, απλά έγραφε μόνο εγκατάσταση).
      6. Μπήκα στο link για unlock της συσκευής, μου ζήτησε να βάλω username, το έβαλα, και τώρα που ξανα μπήκα μου ζητάει τον λόγο που θέλω να ξεκλειδώσω την συσκευή. Δεν το έχω κάνει αυτό το βήμα.

Επίσης δεν έχω κατεβάσει ακόμα την τρίτη ROM την οποία μπορείς να ξεκλειδώσεις τον bootloader.

Λεω να τα κάνω αργά και σταθερά μπας και αποφύγω κανα μπρικάρισμα :)
    • Κάνε την αίτηση για να ξεκλειδώσεις τον bootloader του κινητού με το δικό σου mi account. Αν είναι ήδη ξεκλείδωτος ο bootloader του κινητού, αυτό έχει γίνει με unofficial τρόπο και με το που θα περάσεις μια official rom το πιο πιθανό είναι να κλειδώσει.

Αν λοιπόν θέλεις να περάσεις την Ελληνική rom, τότε θα πρέπει να ξεκλειδώσεις τον bootloader ξανά (αυτή την φορά με τον δικό σου λογαριασμό mi) και μετά να μπορέσεις να περάσεις το TWRP και μέσα από αυτό την Ελληνική rom.

Επειδή λοιπόν έχεις ήδη ξεκλείδωτο Bootloader (έστω και με unofficial τρόπο), θα περάσεις την global developer rom με αυτό τον οδηγό => Unbrick ή Καθαρή Εγκατάσταση FastBoot Rom με το Mi Flash (SnapDragon)
      Με αυτή την rom έχεις ota updates σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Αν τώρα θέλεις να περάσεις την Ελληνική rom τότε θα κάνεις αυτά που σου λέω λίγο πιο πάνω με αυτό τον οδηγό => Flash την Ελληνική ROM στο RedMi Note 3 PRO (Για πρώτη φορά)
    • @nflo

Αγαπητέ φίλε σ' ευχαριστώ πολύ, από χθες το βράδυ έχω φλασάρει τη Global DEV ROM και όλα πήγαν άψογα μιας και ήταν πολύ πιο εύκολο απ' ότι περίμενα, σκέψου τη τελευταία φορά που έκανα αυτή τη δουλειά ήταν με ένα samsung s που είχα πριν χρόνια και φλασαρα όλη την ώρα!!!

Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να πάω σε ελληνική ROM? Τα ελληνικά υποστηρίζονται κανονικότατα και σ' αυτήν που έβαλα. Υπάρχει κάποιο θέμα με την ROM του προγραμματιστή;;

Εύχομαι καλή χρονιά και καλοτυχία :)

Σ' ευχαριστώ πολύ :)
    • Διαφήμιση
    • Με την official global dev που έβαλες θα είσαι μια χαρά. Η Ελληνική rom έχει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με την official και αυτά είναι κυρίως οι δυνατότητες που δίνει το TWRP (για backups, για επαναφορά σε περίπτωση προβλήματος, η ευκολία να περάσεις μια νέα rom, κ.λ.π.), επίσης είναι πιο optimized από την official και έχει και κάποια επιπλέον addons (π.χ. τους 160 χαρακτήρες στα sms).
      Αυτά σε γενικές γραμμές για την Ελληνική rom.

Καλή Χρονιά και σε σένα και σε όλους τους miui fans.