Διαφήμιση

Redmi Pro

• Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά. Από ότι φαίνεται η σημερινή μέρα μου έδωσε τα φώτα και θεωρητικά , και ξεμπλοκαρίστηκα απο τα διάφορα προβλήματα λειτουργίας που ειχα απο εχτές που πήρα στα χέρια μου το Redmi Pro. Aφου καταφερα και έβαλα σε μια σειρά τα πράγματα αλλά έχω (θελω να πιστεύω ) τα δύο τελευταία προβλήματα. Μετέφερα απο το παλιό τηλέφωνο τις δύο κάρτες, στο νέο.

1. Το 4G δουλεύει μόνο στην δεύτερη κάρτα. Στην πρώτη δεν δουλεύει παρα μόνο σαν 2G. Στο προηγούμενο τηλεφωνο OnePlus 2, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Λειτουργούσε κανονικά και στις δύο θέσεις το 4G.

2. Και το δεύτερο πρόβλημα μετά την πρώτη προσπάθεια δαχτυλικού αποτυπώματος στην λειτουργία για επικύρωση με ακόμα μια φορά το τηλέφωνο κολάει.

Υπάρχει κάποιος που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν το ίδιο πρόβλημα , η υπάρχει κάποια πρόταση;
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    • Μία φώτο με αυτά που δείχνει στο about phone της συσκευής σου θα βοηθούσε πολύ :)
    • Διαφήμιση
    • 1. Το 4G είναι dual αλλά όχι dual standby, δηλαδή, αν έχεις επιλέξει τα δεδομένα να δουλεύουν στην Sim 2, τότε η Sim 1 πάει υποχρεωτικά 2G και το αντίστροφο.
      Επίσης δες εάν οι κάρτες Sim είναι κομμένες ή πολύ παλιές...έχουν αναφερθεί προβλήματα και στις δύο περιπτώσεις.

2. Γύρνα την γλώσσα στα αγγλικά και δοκίμασε να περάσεις το δακτυλικό αποτύπωμα.
    • Τα έκανα όλα. Τα προβλήματα εξακολουθούν. Προφανώς είναι πρόβλημα hardware. Για το 4G θα έπρεπε όταν είναι μόνο μια κάρτα, η πρώτη να δουλέψει. Άρα όταν ακόμα και με μια κάρτα (που δουλεύει σε άλλο τηλέφωνο) δεν ανταποκρίνεται τότε το πιθανότερο είναι πρόβλημα κατασκευής. Το ίδιο και για το fingerprints. Θα κάνω την τελευταί προσπάθεια με αλλαγή ROM, πριν ζητήσω την αντικατάσταση με νέο που να δουλεύει.
    • Λοιπόν είμαι ευχαριστημένος γιατί πήρα απάντηση από τους Κινέζους. Είναι dual standby dual 4g, ΟΧΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ 4G. Otan ειναι και οι δυο κάρτες μεσα στο τηλέφωνο Διαλέγεις ποια θέλεις να είναι 4G γιατι η άλλη θα είναι μόνιμα 3γ. Αν θέλω να έχω στην κάρτα που είναι ομιλίας και 4G τότε πρέπει να απενεργοποιώ την δεύτερη. Οι Κινέζοι μου πρότειναν να βάλω ορίγιναλ ΡΟΜ για έλεγχο, αν λειτουργει με την απενεργοποίηση της δεύτερης. Διαφορετικά εαν και εκει δεν δουλέψει χρειάζεται υποχρεωτικά αλλαγή το τηλέφωνο.
    • Διαφήμιση
    • Δεν χρειάζεται να απενεργοποιείς την δεύτερη σιμ...όποια σιμ πεις ότι θα έχει δεδομένα, σε εκείνη θα έχεις 4G, άλλη πηγαίνει αυτόματα 2G και όχι 3G...3G είναι και αυτό δεδομένα...στο έγραψα και πιο πάνω φίλε μου :)
    • οντως μου το έγραψες στην προηγούμενη ενημέρωση σου , και σε ευχαριστώ. Να γίνω περισσότερο αναλυτικός για να το καταλάβεις. Όταν υπάρχουν και οι δύο κάρτες μέσα, πράγματι αυτή που έχει δηλωθεί απο την ενεργοποίηση ότι είναι για DATA einai σε αυτή την λειτουργία. Σε αυτή την κάρτα λοιπόν έχεις συγκεκριμενο μέγεθος δεδομένων ( 2000 ΜΒ) και τελειώνουν. Για να μπορέσεις να εκμεταλευτείς και τα δεδομένα της κάρτας που είναι και η ομιλία (σαν να έχεις μονόκαρτο κινητό) έχεις δύο επιλογές. Εαν το δίκαρτο δουλεύει σωστά απενεργοποιείς την μία που έχεις δηλώσει για δεδομένα , δηλώνεις την κάρτα ομιλίας και σαν δεδομένα και έχεις και εκει διαδίκτυο. Στο δικό μου τηλέφωνο δυόμιση ημερών (redmi pro 4GB Ram & 128GB Rom) δεν συμβαίνει αυτό. Η κάρτα 1 ακόμα και μόνη της , και ας είναι και ομιλία και ιντερνετ , δεν έχει 4G, όπως λέει και ο κατασκευαστής. Δηλαδή εαν είναι μόνη της δηλωμένη τότε έχει όλες τις επιλογές. Άρα είναι πρόβλημα είτε της Ελληνικής ΡΟΜ που δεν έχει λυθεί ακόμα , είτε κατασκευαστική αστοχία της συσκευής. Θέλω να πιστεύω ότι την Δευτέρα θα λυθεί το ζήτημα αυτό , απο τον εισαγωγέα Τηλεφώνων Κίνας , και διαχειριστή ελληνικής ΡΟΜ.
    • Ρυθμίσεις > Κάρτες SIM & δίκτυα κινητής > κάτω-κάτω > προεπιλεγμένες ρυθμίσεις > internet > ορίζεις ποια κάρτα κάθε φορά θα έχει δεδομένα
      Ομοίως στο ίδιο σημείο στο Κλήσης > ορίζεις ποια κάρτα θα είναι προεπιλεγμένη για κλήση-μηνύματα

Δεν τις έχεις αυτές τις επιλογές ?

=============== Ιαν 8th 2017, 12:04am ===============

Ο/H dhmlaz έγραψε:

Θέλω να πιστεύω ότι την Δευτέρα θα λυθεί το ζήτημα αυτό , απο τον εισαγωγέα Τηλεφώνων Κίνας , και διαχειριστή ελληνικής ΡΟΜ.
      Διευκρινήσεις:
      Το Redmi pro δεν πωλείτε επίσημα στην Ελλάδα, σε όποιο ελληνικό κατάστημα το βρήκες στην ουσία είναι παρά εισαγωγή, σαν ένα οποιοδήποτε κατάστημα της Κίνας.

Εισαγωγέας Επίσημος επίσης δεν υπάρχει, μόνο Επίσημος Διανομέας που είναι η Infoquest και ΜΟΝΟ για τα Redmi Note 3 pro SE και Redmi 3S...ουδεμία σχέση έχει με τα υπόλοιπα μοντέλα της Xiaomi ή με όσα αγοράσαμε ή αγοράζουμε από Κίνα μόνοι μας.

Διαχειριστή της Ελληνικής ρομ ποιον εννοείς ?
    • Το κατάστημα που έκανε εισαγωγή, και κατά προφορική ενημέρωση έχει την ομάδα που διαμορφώνει την ρομ στα ελληνικά

=============== Ιαν 8th 2017, 9:29am ===============
      Επίσης αυτό που μου λές για τις κάρτες όντως υπάρχουν αυτές οι επιλογές, αλλά δεν ανταποκρίνεται. Για παράδειγμα έβγαλα την δεύτερη κάρτα έμεινε μόνο μία μέσα, την ρύθμισα να είναι ομιλία και 4γ,αλλά τίποτα. Στο προηγούμενο δίκαρτο (oneplus) υπήρχαν οι ίδιες επιλογές και δούλευε. Επίσης τώρα διαπίστωσα ότι είναι αδύνατο να χαμηλώσω την ένταση, όλων των προβλεπομενων ήχων, όπως παρουσιάζονται στην αντίστοιχη κάρτα με τις μπάρες επιλογής. Βρίσκονται διαρκώς στο μέγιστο
    • Διαφήμιση
    • Ο/H dhmlaz έγραψε:

Το κατάστημα που έκανε εισαγωγή, και κατά προφορική ενημέρωση έχει την ομάδα που διαμορφώνει την ρομ στα ελληνικά
      Εντάξει φίλε μου, σου γράφω συνέχεια και σου εξηγώ πράγματα αλλά επιμένεις σε αυτά που θέλεις ή που σου έχει πει το "κατάστημα", αλήθεια, ποιο κατάστημα είναι αυτό ?

Όσο για τις επιλογές στις κάρτες που δεν δουλεύουν, βάλε και τις 2 σιμ μέσα και θα ενεργοποιηθούν, με μία κάρτα σιμ μέσα είναι απόλυτα λογικό να μην μπορείς να πειράξεις κάτι γιατί πολύ απλά αυτή η μία σιμ παίρνει αυτόματα και κλήση και μηνύματα και δεδομένα