Διαφήμιση

New redmi note 4 3g/64gb Γενικη Βοηθεια (bricked) [SOLVED]

• RedMi Note 4
    • New redmi note 4 3g/64gb Γενικη Βοηθεια (bricked) [SOLVED]

Καλησπερα σε όλους. Παρελαβα ενα redmi note 4 και θελω να περασω την ελληνικη ρομ.

1ον θελω να σας πω οτι εχω ξεκλειδωσει αλλες 3 συσκευες και γνωριζω επι της διαδικασιας

Το κιν ηρθε με μια global rom μπαινω να τσεκαρω βοοτλοαντερ και δεν καθεται στο fastboot κανει αμεσως μετα απο 20 σεκ boot

περνω κατι drivers που μου εδειξε ενα θεμα για χελιο και τελικα μενει στον βοοτ λοαντερ

παταω fastboot devices αφου εχω ανοιξει το κιν δινω dev options και usb debug

μπαινω fast boot ... fast boot device το αναγνωριζει Παταω οεμ ινφο κτλπ μου βγαζει ερρορ

Εχω παρει previl για να το ξεκλειδωσω απο την xiaomi και παταω το τοολ απο μι και στο 50% μου λεει cannot verify

θυμαμαι μου το ειχε κανει σε μια αλλη συσκευη xiaomi και περασα μια αγγλοκινεζικη απο sp flash και δουλεψαν ολα καλα

παω λοιπον να περασω με το σπ μια φαστ μποοτ οφισιαλ αλλα δεν κανει τπτ (ακολουθησα τον οδηγο για μτκ ρεδμι 4 νοτε )

υπαρχει λοιπον καμια ιδεα?? η να το πιασω απο καπου να αρχισει να ξετυλιγεται λιγο η κατασταση !! Ευχαριστω εκ των προτερον!

=============== Ιαν 11th 2017, 1:25am ===============
      Μισο λεπτο γιατι οσο εγραφα το sp flashare to kin χωρις να το καταλαβω!

=============== Ιαν 11th 2017, 1:35am ===============
      Ωραια περασα αγγλοκινεζικη απο sp flash και παλι δεν με αφηνει να δω αν ειναι unlocked o boot loader ουτε κανω unlock apo mi tool λεει στο 50% couldnt verify no need to unlock this device

καμια ιδεα??
    • Τσέκαρέ τον φάκελο adb και δες καλά την διαδρομή, να είναι όπως τον οδηγό.

XTRV the Greek miui definition
    • Ο/H greekdevil έγραψε:

παλι δεν με αφηνει να δω αν ειναι unlocked o boot loader
      Ποια εντολή δίνεις και τι σου λέει;
      Είναι Ξεκλείδωτος από την στιγμή που λέει το πρόγραμμα no need to unlock

• Διαφήμιση
    • καλημερα δεν ειναι ξεκλειδωτος απλα κατι γινετε με τους drivers !

Πηγα και περασσα το twrp και το κινιτο brikare :( και τωρα δεν μπορω να το επαναφερω οθτε με sp flash

εχω μπλεξει

εγω εδινα fastboot oem device-info για να δω

τελικα ειναι fastboot getvar all

ειναι unlock αλλα ειναι bricked τωρα.............

ωραια πολυ ωραια! μετα απο πολυ προσπαθεια και υπομονη το εκανα Unbricked και περασα αγγλοκινεζικη

ανοιξε και τσεκαρω αδβ cmd να δω και μου λεει

(bootloader) warranty: no
      (bootloader) unlocked: yes
      (bootloader) secure: no
      (bootloader) kernel: lk
      (bootloader) product: nikel
      (bootloader) version-preloader:
      (bootloader) version: 0.5
      all: Done!!
      finished. total time: 0.135s

ΔΙνω εντολες απο cmd μπαινει σε fastboot περναω το Img twrp μπαινω στο twrp παταω wipe

και γεμιζει με ερρορ unable to mount storage!! και επισης στο χωρο για το install Μου λεει storage 0

και δεν υπαρχει μεσα η rom παρα μονο καποια αρχεια

το κινητο ειναι παλι bricked

περναω αγγλοκινεζικη και ο βοοτλοαντερ ειναι παλι υνλοκ

μπαινω σε φαστβοοτ παταω fastboot oem lock και κλειδωνει

ανοιγω mi flash unlock και γινετε 100% υνλοκ τωρα ειμαι με αγγλοκινεζικη και υνλοκ βοοτ λοαντερ

αλλα δεν θελω να ξανα κανω το κολπο με το twrp και το wipe data γιατι δεν θελω να ξανα κολησει ... καμια ιδεα?
    • Ο/H greekdevil έγραψε:

το κινητο ειναι παλι bricked

Καταρχήν, έχεις ξεκλείδωτο bootloader όπως σωστά έδειξε και η εντολή, εξάλλου αν δεν είχες, δεν θα μπορούσες να περάσεις TWRP ούτε γι' αστείο.

1) Την πρώτη φορά που brick-αρε πως το επανέφερες ? Θέλω να πιστεύω μέσω spflash tool. Σωστό ? Ποιον οδηγό ακολούθησες ? Ρωτάω για να έχουμε ένα σημείο αναφοράς. Ε, έτσι όπως το επανέφερες την πρώτη φορά θα το επαναφέρεις και τώρα (ελπίζω να τσεκάρεις αν ανοίγει στο OS το κινητό μετά το flashing έτσι).

2) Δεύτερο και σημαντικότερο, στο TWRP θα πρέπει να κάνεις format data πρώτα, μετά reboot recovery και ΟΧΙ system και μετά ξεκινάς τα wipes (data, dalvik cache, cache). Διαφορετικά το TWRP δεν θα μπορέσει να κάνει mount σωστά τα partitions. Εναλλακτικά κάνεις download το TWRP του cofface από
      εδώ και το flash-αρεις μέσω fastboot. Είναι updated ώστε να κάνει mount σωστά τα partitions εξαρχής. Αν βγάλει κινέζικα στην αρχική οθόνη (που θα βγάλει standard), δες εδώ τις εικόνες για τις αντίστοιχες αγγλικές ονομασίες και (αφού κάνεις το πρώτο long swipe) πήγαινε Settings, πάτα πάνω δεξιά την υδρόγειο σφαίρα, επέλεξε English και πάτα Set Language (όλα αυτά θα τα βλέπεις κινέζικα μέχρι να πατηθεί αυτό το τελευταίο κουμπί). Μετά αφού είσαι Αγγλικά πλέον συνεχίζεις.

3) "και δεν υπαρχει μεσα η rom παρα μονο καποια αρχεια"

Αυτό πως ακριβώς το διέγνωσες ?
    • το unbrick καθε φορα γινετε με το sp flash tool και με τον οδηγο που υπαρχει στο φορυμ για το νοτε 4 συγκεκριμενα..

το format data δεν το γνωριζα γιατι πηγαινα με τον οδηγο 1η φορα εγκατασταση ελληνικη ρομ και λεει να κανεις data davlik cache ktlp

εκανα λοιπον αυτα τα wipe και πηγαινα πισω να κανω install και δεν εβλεπα την ρομ ..επισης ολα τα storages ηταν 0

διαβασα να περασω την ρομ σε φλασακι αλλα δεν εχω otg καλωδιο ουτε sd card :(

θα προσπαθησω με φορματ και βλεπω τι θα γινει

=============== Ιαν 11th 2017, 10:35am ===============
      Εκανα λοιπον οτι μου ειπες ... το format επιασε αλλα μου εσβησε τα παδα απο την εσωτερικη μνημη

εβαλα ξανα το καλωδιο ενω το κινητο ηταν σε twrp περασα ξανα την ρομ μεσα

και την εβαλε σε ενα φακελο που ονομαζοταν sd card ..

εγινε εκτατασταση και τωρα εκανα reboot περιμενω με αγωνια να ανοιξει αλλα ολα φαινονται οκ!!

Ολα εγιναν κανονικα ! επιτελους ελληνικα και ολα καλα!! το προβλημα μου ηταν το φορματ στην αρχη στο twrp

ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!
    • Ωραίος. Ήταν λογικό το format να σου διαγράψει τα user data, τα οποία θα τα έχανες ούτως ή άλλως όμως λόγω του wipe. Ήταν όμως και απαραίτητο διότι το /data partition μετά το flashing μέσω spflash είναι encrypted. Κάποια recoveries (όπως πχ η τελευταία έκδοση του cofface) διαθέτουν τα προεπιλεγμένα κλεδιά του official encryption και έτσι μπορούν με τι μία να κάνουν mount όλα τα partitions.
    • Διαφήμιση
    • τι λε ρε φίλε 8| θα μας χαλάσεις την πιάτσα εσύ έτσι όπως το πας!!! :grumble:
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!