Διαφήμιση

Πρόβλημα στο Unlock της συσκευής

• Πρόβλημα στο Unlock της συσκευής

Είμαι νέος στα xiaomi και απογοητευμένος γιατί έχει μία διαδικασία στο ξεκλείδωμα, έχω πάρει έγκριση unlock αλλά μου βγάζει διαφορετικό λογ/σμο και σταματά στο 50% verify.
      Έχω το Redmi note 4 εδώ και 15 μέρες και δεν έχω καταφέρει να το λειτουργήσω.

Οποία βοηθεια δεκτή. Ευχαριστώ.
    • Θετική Απάντηση
      Καταρχήν ποια ROM "φοράει" το κινητό ? Δώσε φώτο από Settings -> About Phone (Πληροφορίες για το τηλέφωνο).

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα. Συνοψίζω λίγο τα βήματα για το (όσο το δυνατό πιο απροβλημάτιστο) bootloader unlock:

1) Το security check up στο Mi Account σου πρέπει να είναι στο 100% και να έχεις δηλώσει σωστά το e-mail σου και έναν αριθμό κινητού (SIM) recovery.

2) Να έχεις κάνει login με το Mi account σου στο κινητό και στο Mi Cloud να έχεις ενεργοποιήσει τον εντοπισμό συσκευής (find phone/device). Βλέποντας τα αντικείμενα τώρα μέσα στο Mi Cloud από τη συσκευή σου, επιλέγεις find device, ανοίγεις internet και GPS στο τηλέφωνο και περιμένεις να "κλειδώσει" το τηλέφωνο στη θέση που είσαι ή έστω κοντά σε αυτή. Το θέμα είναι να πάρει σωστά στοιχεία ο server της Xiaomi ώστε να ταυτοποιήσει την συσκευή σου με το Mi Account σου και ενδεχομένως και τη SIM που χρησιμοποιείς.

3) Να έχεις ενεργοποιήσει το USB Debugging στη συσκευή. Στο Πληροφορίες για το τηλέφωνο (about phone), πατάς την έκδοση του κινητού 6-7 φορές και ενεργοποιούνται τα developer options (επιλογές για προγραμματιστές). Σε αυτό το υπομενού μπαίνεις από τις Επιπρόσθετες Ρυθμίσεις. Εκεί ενεργοποιείς τον εντοπισμό σφαλμάτων USB καθώς και τις επιλογές για το OEM unlock εφόσον υπάρχουν στην ROM σου και αφού πάρεις την έγκριση.

Αφού τσεκάρεις ότι ισχύουν τα 1,2,3 (το 2 δεν βλάπτει να το ξανακάνεις έστω αν το έχεις κάνει μια φορά), πας για ξεκλείδωμα μέσω του Mi Unlock tool. Αν αποτύχει ξανά τότε βλέπουμε (ίσως χρειαστεί να φλασάρεις άλλη ROM μέσω spflash). Έχει σημασία να γνωρίζουμε αν είσαι σε unofficial, developer ή global ROM, μιας και οι developer έχουν τις καλύτερες πιθανότητες ξεκλειδώματος (η κινέζικη ειδικά 100%).

Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην NasDriver ()
      Αιτία: Ολοκληρωμένες οδηγίες προετοιμασίας συσκευής για unlock bootloader

• Διαφήμιση