Διαφήμιση

Unlocked bootloader or not?!

• Unlocked bootloader or not?!

Καλησπερα στο φόρουμ σορυ αμα έχει ξανά ειπωθεί αλλά δεν μπορώ να το βρω ψάχνω από προχθές για αυτό το θέμα! Έχω το xiaomi redmi pro 3/32 έκδοση το πήρα από ένα παλικάρι και είχε μία unofficial global ROM με ελληνικά και γεμάτη bugs! Το γύρισα σε China developer για να το ξεκλειδώσω και να περάσω την ελληνική! Ο φίλος μ είπε είναι απείραχτο αλλά στα developer option στο Mi unlock status λέει "unlocked". Επίσης στο πρόγραμμα mi unlock tool φτάνει μέχρι 50% και μετά γράφει το μήνυμα this device don't need to be unlocked! Αυτό σημαίνει ότι είναι ξεκλειδωτος ο bootloader σωστά?
      Screenshot από το mi unlock status!
    • Unlocked bootloader or not?!

Καλησπερα στο φόρουμ σορυ αμα έχει ξανά ειπωθεί αλλά δεν μπορώ να το βρω ψάχνω από προχθές για αυτό το θέμα! Έχω το xiaomi redmi pro 3/32 έκδοση το πήρα από ένα παλικάρι και είχε μία unofficial global ROM με ελληνικά και γεμάτη bugs! Το γύρισα σε China developer για να το ξεκλειδώσω και να περάσω την ελληνική! Ο φίλος μ είπε είναι απείραχτο αλλά στα developer option στο Mi unlock status λέει "unlocked". Επίσης στο πρόγραμμα mi unlock tool φτάνει μέχρι 50% και μετά γράφει το μήνυμα this device don't need to be unlocked! Αυτό σημαίνει ότι είναι ξεκλειδωτος ο bootloader σωστά?
      Screenshot από το mi unlock status!
    • Το πιθανότερο είναι να σημαίνει αυτό, ο πιο σίγουρος έλεγχος είναι από bootloader. Εγκατάσταση ADB/fastboot tool, reboot σε fastboot mode, σύνδεση με PC και δίνεις εντολή: fastboot getvar all από γραμμή εντολών.
    • Διαφήμιση
    • και αυτό θα μου πει αμα είναι κλειδωμένο ή όχι?
      Όπως και να έχει ευχαριστώ για την απάντηση σε λίγο θα την τρέξω την εντολή να θα γράψω για αποτέλεσματα

=============== Ιαν 20th 2017, 3:19pm ===============
      warranty : NO
      unlocked : YES
      secure : NO

οποτε ειναι λογικα Unlocked προχωρασω σε flash της Ελληνικης ρομ σωστα?
    • Θα ήμουν λιγάκι επιφυλακτικός, μόνο και μόνο επειδή ο bootloader ήταν ξεκλείδωτος και προφανώς (αν κρίνω από τα λεγόμενά σου) ΔΕΝ τον ξεκλείδωσε ο φίλος σου, οπότε δεν έχουμε ιδέα πως έχει ξεκλειδώσει. Αν έχει ξεκλειδώσει με επίσημο τρόπο έχει καλώς, αν όχι, υπάρχει περίπτωση όταν φλασάρεις την ελληνική ROM να σου κλειδώσει και χωρίς επίσημη άδεια δεν θα μπορείς να τον ξεκλειδώσεις εκ νέου. Προτείνω λοιπόν πρωτού προβείς σε φλασάρισμα να κάνεις κανονική αίτηση ξεκλειδώματος να υπάρχει, μετά θα τρέξεις το Mi Unlock tool με το κινητό σε fastboot mode να δεις και αυτό αν θα σου βγάλει "No need to unlock this device" (που συνήθως σημαίνει ότι έχει ξεκλειδώσει επίσημα). Αν στο βγάλει λογικά μπορείς να συνεχίσεις με την ελληνική, αλλά εγώ θα περίμενα και την έγκριση της αίτησης για να είσαι 100% καλυμμένος.
    • Οσαν καλος μακακας που ειμαι ξεκινησα κανονικα να κανω τα βηματα! Flashara to recovery bootare σε recovery αλλα εκει αρχισαν τα προβληματα.. δν μου αναγνωριζει την sdcard(αποθηκευτικο χωρο) μου λεει 0ΜΒ και σε ΟΠΟΙΟΝ ΟΠΟΙΟΝ φακελο και να μπω (που δν ειναι αυτοι του κινητου ειναι κατι αλαμπουρνεζικοι ειναι αδειοι! Προσπαθησα φλας μεσο adb μου εβγαλε ερρορ στο 40% προσπαθησα να το συνδεσω με OTG παλι τπτ δν μου το αναγνωριζει, μηπως φταιει αυτο που ειναι δν ειναι official ξεκλειδωτο?
    • Ηρέμησε, δεν έγινε τίποτα, καλά τα έκανες αλλά σου ξέφυγε μία λεπτομέρεια :)

Από την αρχή, ο bootloader είναι επίσημα ξεκλείδωτος σύμφωνα με το μήνυμα του unlock tool.
      Από την στιγμή που έβαλες το TWRP στην συσκευή, τότε:
      1. Πήγαινε wipe > advance wipe > επέλεξε τα cache + dalvik art cache + data και κάνε > swipe to wipe
      Αν σου βγάλει κόκκινα γράμματα του στυλ unable to wipe (δεν τα θυμάμαι ακριβώς), τότε

2. Πήγαινε wipe > format data (δίπλα στο advance wipe είναι) > κάνεις format data
      3. Μόλις τελειώσει πας στην αρχική του TWRP > Reboot > Reboot recovery
      4. Μόλις μπει κάνεις > swipe to allow modifications
      5. Πήγαινε wipe > advance wipe > επέλεξε τα cache + dalvik art cache + data και κάνε > swipe to wipe

Τώρα πρέπει να είναι όλα ΟΚ, χωρίς κόκκινα

Πας στην αρχική και κάνεις > Install > select storage > sd card > και ψάχνεις την ρομ που έχεις στην SD card

Αφού τελειώσει reboot to system
    • Διαφήμιση
    • Εκανα φορματ data μου εμφανισε φακελους και απο 0ΜΒ πηγε στα 25χχχχχ οσα ειναι τελος παντων! Αλλα και παλι σε κανενα φακελο δν εμφανιζει τα "περιεχομενα" του κινητου στο sdcard μου εμφανιζει μονο το TWRP φακελο και δν εχει πουθενα sdcard01(η σκετο 1) οπου εμφανιζει στα περισοτερα κινητα το twrp... δοκιμαζω και παλι ενα sideload και ελπιζω να πιασει!

=============== Ιαν 20th 2017, 6:15pm ===============
      update περασε το 40% που κολλουσε πριν προσευχες πολλες και υπομονη και ελπιζω να φλασαριστει!

=============== Ιαν 20th 2017, 7:52pm ===============
      Δούλεψε! Περαστικε με adb η Ελληνική ρομ όλα φαίνονται να δουλεύουν ρολόι αλλά ακόμα στο twrp δν μπορώ να βρω κανενα αρχείο σαν να λείπει ο φάκελος της εσωτερικής μνήμης (sdcard) δν ξέρω το γιατί με ένα γρήγορο Google search δν βρήκα τπτ παρόμοιο..
    • Επέλεξε Mount από το TWRP και μετά Internal Storage. Αν και τώρα ΔΕΝ το βλέπεις, τότε το μόνο που μπορώ να συμπεράνω είναι ότι η συγκεκριμένη έκδοση του TWRP δεν υποστηρίζει encryption.
    • Σημερα κάθησα και το έκανα!
      Τελικά όλα καλά επιτέλους μου εμφάνισε και τα "περιεχόμενα" του αποθηκευτικού χώρου!
      Χίλια ευχαριστώ παίδες πραγματικά με βοηθήσατε παρά πολύ!
    • Διαφήμιση