Διαφήμιση

Ερώτηση για φωτεινότητα και χρωματική απόδοση Redmi 3S

• Ερώτηση για φωτεινότητα και χρωματική απόδοση Redmi 3S

Καλησπέρα σε όλους!
      Είμαι νέος και εγώ στην παρέα, και εδώ το πρώτο μου ποστ, ελπίζω να μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει.
      Αγόρασα από ιντερνετικο μαγαζι (δεν ξερω αν επιτρέπεται να γράψω ονόματα, πάντως κινέζικο ήταν) το xiaomi redmi 3s prime, το οποίο ήρθε με πειραγμένη rom MIUI 7 και ένα τόνο malware και πειραγμένες εφαρμογές που πετούσαν διαφημίσεις στο άκυρο, έβγαζαν μερικά screenshots της οθόνης μου όταν άφηνα για λίγο το κινητό, κλασικά malware-ικά πράγματα. Να μην τα πολυλογώ, δεν κατάφερα να το flashάρω με καμία μέθοδο, το mi flash δεν αναγνώριζε το κινητό, επικοινώνησα με το κατάστημα και μου είπαν να τους το στείλω πίσω για να μου επιστρέψουν τα χρήματα.

Αγόρασα το ίδιο μοντέλο πάλι (πιο ακριβά) από ελληνικό κατάστημα και σήμερα το παρέλαβα στα χέρια μου. MIUI 8 και αναβαθμίστηκε αυτόματα στην 8.1.1.0 global με το που το άνοιξα. Τίμια πράγματα! Το θέμα μου είναι ότι τώρα που τα έχω και τα δύο δίπλα δίπλα, παρατηρώ ότι η οθόνη έχει διαφορετικό καλιμπράρισμα μεταξύ των δύο συσκευών. Το παλιό έχει πιο "θερμό" λευκό (ελαφρώς κίτρινο) και πιο ζωντανά χρώματα, ενώ το καινούργιο έχει ψυχρό λευκό (με απόχρωση μπλε) σε σημείο που κουράζει τα μάτια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, και έχει και ελαφρώς πιο ξεθωριασμένα χρώματα. Η σύγκριση έγινε με τις σχετικές ρυθμίσεις για τα χρώματα και την αντίθεση στο "standard". Το καινούργιο το λειτουργώ πλέον με τη ρύθμιση στο warm αλλά και πάλι έχει μια μπλε απόχρωση σε σχέση με το άλλο.

Θα ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν την ίδια συσκευή, αν είναι φυσιολογική αυτή η διαφορά μεταξύ των δύο συσκευών, ή αν όχι, ποιο κινητό είναι το σωστά καλιμπραρισμένο.

Επίσης, στο καινούργιο κινητό, δεν δουλεύει σωστά η φωτεινότητα οθόνης με ενεργοποιημένη την αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας. Πιο συγκεκριμένα, ο slider της φωτεινότητας που θα έπρεπε να επιλέγει την ελάχιστη αποδεκτή φωτεινότητα, όταν έχω ενεργοποιημένο το auto, στο ίδιο επίπεδο ρίχνει αρκετά τη φωτεινότητα σε σχέση με όταν απενεργοποιήσω το auto, με αποτέλεσμα στο πρώτο 1/3 της μπάρας να είναι στα "σκοτάδια", ενώ το ίδιο το auto έχει πρόβλημα να φέρει την οθόνη σε μια ικανοποιητική φωτεινότητα.
      Αν απενεργοποιήσω το auto όμως, η μπάρα ακόμα και στο τέρμα χαμηλό έχει πολύ υψηλότερη φωτεινότητα από το τέρμα κάτω όταν έχω ενεργοποιημένο το auto.
      Στο κινητό με την πειραγμένη rom δεν έχω αυτό το θέμα, η μπάρα φωτεινότητας λειτουργεί κανονικά και με auto και χωρίς, και το auto λειτουργεί σωστά.

Σκέφτηκα ότι μπορεί το MIUI 8 να έχει χαλάσει κάτι στο χειρισμό της φωτεινότητας αλλά το google δεν έβγαλε κάτι σχετικό. Οπότε θέλω να ρωτήσω αν και σε εσάς παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα, ή αν το νέο κινητό βγήκε ελαττωματικό.

(Συγγνώμη για το κατεβατό που έγραψα και ευχαριστώ!)
    • Πήγαινε Ρυθμίσεις - προβολή - επίπεδο φωτεινότητας και δες αν είναι στο on η αυτόματη φωτεινότητα. Μετά δες Χρώματα & αντίθεση εκεί θα βρεις τις εξής επιλογές Χρώματα: Ζεστό, Κανονικό, Κρύο η περισσότεροι το έχουμε στο Κανονικό εσύ δες ποιο σε αρέσει. Η αμέσως επόμενη επιλογή είναι η Αντίθεση την οποία και αυτήν την έχουμε στο Αυτόματη αντίθεση.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk