Διαφήμιση

Βοηθεια! Κολημενο στο logo miui μετα την εγκατασταση twrp!! [SOLVED]

• RedMi Note 4
    • Βοηθεια! Κολημενο στο logo miui μετα την εγκατασταση twrp!! [SOLVED]

καλησπέρα!
      Εκανα τα βηματα εγκαταστασης twrp στο redmi note 4 nikel, (δεν εγκατεστησα αλλη ΡΟΜ αλλα εμεινα στην global stable που ειχα) αλλά μετά το reboot εχει κολησει στο logo miui!!
      Μπηκα παλι στο Twrp εκανα ξανα εγκατασταση το global stable αλλα παλι ειναι κολημενο στο logo.
      Παρακαλώ δώστε μου μια συμβουλη τι μπορω να κανω!!
      Ευχαριστω!
    • Ο/H Eurih70 έγραψε:

καλησπέρα!
      Εκανα τα βηματα εγκαταστασης twrp στο redmi note 4 nikel, (δεν εγκατεστησα αλλη ΡΟΜ αλλα εμεινα στην global stable που ειχα) αλλά μετά το reboot εχει κολησει στο logo miui!!
      Μπηκα παλι στο Twrp εκανα ξανα εγκατασταση το global stable αλλα παλι ειναι κολημενο στο logo.
      Ευχαριστω!
      Στις νέες συσκευές, δεν είναι δυνατό να έχεις twrp recovery και ταυτόχρονα official ROM. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να κάνεις για να μπορεί να δουλέψει έτσι, οπότε άστο καλύτερα μην το πάρεις στο χέρι γιατί η συγκεκριμένη συσκευή είναι και λίγο δύστροπη και μουλαρώνει εύκολα... Η βάζεις απείραχτη την official ROM ή αφού αρχίζεις και το σκαλίζεις με twrp κλπ, βάλε την δική μας ROM που τα έχει όλα έτοιμα.
    • Ο/H Eurih70 έγραψε:

καλησπέρα!
      Ευχαριστω!
      Δεν συμφωνώ απόλυτα με το Δημήτρη από πάνω, μπορείς άνετα να έχεις TWRP με επίσημη ROM αρκεί να πατσάρεις το boot image ώστε να απενεργοποιηθεί ο έλεγχος secure boot (dm-verity flag στο fstab αρχείο του ramdisk). Αυτός ο έλεγχος εμποδίζει το σύστημα από το να ξεκινήσει, καθώς το Android "καταλαβαίνει" ότι έχει πειραγμένο το recovery image (αφού έχεις φλασάρει το TWRP πάνω από το stock). Για να το πετύχεις αυτό έχεις 2 επιλογές, είτε root-αρεις την συσκευή με το φλασάρισμα κάποιου SuperSU.zip, είτε (αν δεν θέλεις για κάποιο λόγο root access) κατεβάζεις αυτό το zip και το φλασάρεις μέσω TWRP, το οποίο και αφαιρεί το dm-verity και το forced encryption. Κανονικά πρέπει να το κάνεις αυτό στο πρώτο boot και λογικά θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το bootloop.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H BanditGR έγραψε:

Ο/H Eurih70 έγραψε:

καλησπέρα!
      Ευχαριστω!
      Δεν συμφωνώ απόλυτα με το Δημήτρη από πάνω, μπορείς άνετα να έχεις TWRP με επίσημη ROM αρκεί να πατσάρεις το boot image ώστε να απενεργοποιηθεί ο έλεγχος secure boot (dm-verity flag στο fstab αρχείο του ramdisk). Αυτός ο έλεγχος εμποδίζει το σύστημα από το να ξεκινήσει, καθώς το Android "καταλαβαίνει" ότι έχει πειραγμένο το recovery image (αφού έχεις φλασάρει το TWRP πάνω από το stock). Για να το πετύχεις αυτό έχεις 2 επιλογές, είτε root-αρεις την συσκευή με το φλασάρισμα κάποιου SuperSU.zip, είτε (αν δεν θέλεις για κάποιο λόγο root access) κατεβάζεις αυτό το zip και το φλασάρεις μέσω TWRP, το οποίο και αφαιρεί το dm-verity και το forced encryption. Κανονικά θα έπρεπε να το κάνεις αυτό στο πρώτο boot αλλά λογικά θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το bootloop.
      Το ξέρω αυτό για αυτό είπα πριν "Υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να κάνεις για να μπορεί να δουλέψει έτσι" αλλά δεν το προτείνω. Αμα είναι να ξεκινήσει να βάζει άλλα boot.img και custom recovery, να ξεκινάει να αφαιρεί recovery-from-boot.p, install-recovery, να βάζει root και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, αυτό δεν λέγεται official ROM αλλά ROM καψόνι. Για να μην ξεχνάμε και το ότι πρέπει να πειράξει το build.prop γιατί στην επόμενη αναβάθμιση θα του ξαναγίνει μπετό και φτου από την αρχή. Και όλα αυτά, για να έχει twrp recovery... Ποτέ δεν τα προτείνω αυτά σε έναν απλό χρήστη χωρίς πολλές γνώσεις για να μην πάρει το κινητό στο χέρι. Για αυτό καλύτερα να βάλει την δική μας ROM ή τέλος πάντων την Ευρωπαϊκή ή όποια θέλει ή ας μείνει με την official.

@Eurih70 Κατέβασε την offical fastboot ROM (κατά προτίμηση ίδια έκδοση με αυτή που έχεις περάσει στο κινητό), κάνε extract από εκεί το recovery.img και πέρασέ το στο κινητό σου όπως πέρασες το twrp.img για να ανάψει πάλι το κινητό και το ξανακοιτάς με την ησυχία σου.
    • Ο/H BanditGR έγραψε:

Εντάξει δεν είναι τόσο δραματικό, αλλά καταλαβαίνω τι θες να πεις.
      Πρέπει πάντα να προστατεύουμε τους νέους και αγνούς χρήστες από περιττές περιπέτειες ;)
    • Εγώ πάλι τους ενθαρρύνω να είναι όσο περιπετειώδεις χρειάζεται (με επιτήρηση πάντα 8) ). Έτσι μαθαίνεις (και εν καιρώ διδάσκεις και στους υπόλοιπους).
    • Διαφήμιση
    • Ευχαριστω! Εβαλα τελικα την ROM της Ελληνικης κοινοτητας και ολα καλα!
      Αν και δεν ειμαι νέος στα φλασαρίσματα, δεν εχω το χρόνο να ασχοληθω σε καθημερινη βάση. Απλά ήθελα rootarisma και μια αξιοπιστη και συχνα αναβαθμισιμη rom. Ειχα παραλειψει να εγκαταστησω το supesu και ετσι κολουσε η global...
      Να στε όλοι καλα!
    • Δεν χρειάζεται να ασχολείσαι σε καθημερινή βάση. Η XTRV 7.3.2 είναι άριστη ROM. Ξαναφλασάρεις μόνο όταν πιστεύεις ότι κερδίζεις κάτι.