Διαφήμιση

τηλεφωνικά SPAM - Εξαπάτηση

• τηλεφωνικά SPAM - Εξαπάτηση

Γεια σας παιδιά

Έλαβα μία τηλεφωνική κλήση από τον αριθμό 2120001992 στην οποία άκουγα αυτοματοποιημένο μήνυμα ότι δήθεν κέρδισα 800 ευρώ σε δωροεπιταγές από SuperMarket.
      Φυσικά ψιλιαστηκα ότι πρόκειται για SPAM...
      Στο τέλος του φωνητικού μηνύματος ζητούσε να πατήσω τον αριθμό 1 για να επιβεβαιώσω την παραλαβή του δώρου.
      Και φυσικά δεν πάτησα κανένα πλήκτρο.
      Έκλεισα την κλήση και τους κάλεσα πίσω από σταθερό αριθμό.
      Βγήκε πάλι φωνητικό μήνυμα στο οποίο ζητούσε να πατήσω 1 αν θέλω να μιλήσω απευθείας με εκπρόσωπο της εταιρείας την οποίο το όνομα δεν συγκράτησα.
      Βγήκε μία γυναικεία φωνή η οποία με ενημέρωσε ότι κέρδισα αυτά τα χρήματα.
      Την ενημερώνω ότι δεν πήρα μέρος σε κάποιον διαγωνισμό και μου απαντάει ότι αρκεί να έβαλα εντός διμήνου τον τηλεφωνικό αριθμό μου σε κάποιο έντυπο από SuperMarket.
      Της απαντώ πως ΟΧΙ δεν καταχώρησα τον αριθμό μου πουθενά και σε κανένα έντυπο.
      Μου απαντάει ότι κάποιο λάθος θα έγινε και βιαστηκά μου κλείνει το τηλέφωνο.

Δοκιμάζω και παίρνω απο άλλο σταθερό και βάζω την γυναίκα μου να μιλήσει όπου επίσης η συνομιλία είχε την ίδια ακριβώς κατάληξη.

Οπότε ερχόμαστε στο ερώτημα του πως μπορούμε όλους αυτούς τους επιτείδιους να τους βάλουμε να χορεύουν σε αναμένα κάρβουνα.
      Τι πρέπει να κάνουμε;

Επιθεωρητά ακούς;;; Δώσε τα φώτα σου
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
    • ΕΕΤΤ σίγουρα για την υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν το νομίζω αν και μπορείς να βρεις το τηλέφωνο να ρωτήσεις τα παιδιά.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ναι άλλα αν δεν έιναι SPAM και είναι πραγματική κλήση;
      Έχει βάση δεδομένων η εφαρμογή;
      Redmi Note 8T (Willow)
    • Για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στον 5ψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 111 88, μέσω e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr και μέσω της εφαρμογής (iOS – Αndroid) CYBERKID...
      Το βρήκα από εξαπάτηση με υπέρογκες χρεώσεις. Δοκίμασε
    • Ο/H zisistil έγραψε:

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται τέτοιες ακραίες λύσεις εδώ.
      Είναι ακραία λύση το να οδηγήσεις μία εταιρεία που σκοπό έχει την εξαπάτηση των ανθρώπων σε δικαστική διαμαχή;
      Αν δείχνεις τέτοια ανεκτικότητα σε τέτοιες καταστάσεις τότε μάλλον α δεις να γίνεται Ουγκάντα η μικρή όμορφη Ελλαδίτσα μας
      Redmi Note 8T (Willow)
    • Διαφήμιση
    • Έχω ρωτήσει στο παρελθόν την δίωξη σχετικά και μου είπε ότι είναι στο όριο του νόμου και δεν μπορούν να τους κάνουν τίποτα. Το είπα απλά για να μην χάνετε άδικα τα λεφτά σας.
    • στα κινητά είναι το μόνο εύκολο :)
      το θέμα είναι στα σταθερά
      ή παίρνεις κάποιο dect Που υποστηρίζει φραγή αριθμών (με μειωμένη φυσικά "μνήμη")
      ή παίρνεις κάποιο android dect (ακριβά και λίγα δυστυχώς)
      ή (δεν ξέρω αν γίνεται) γενικά κάποιο dect που να υποστηρίζει bt (δεν ξέρω αν μπορείς να περάσεις την κλήση στο κινητό σου)
      ή (ότι έκανα εγώ τώρα, που δεν είναι εύκολο, ούτε και φθηνό ) στήνεις κάπως ένα asterisk server και με ένα μετατροπέα voip (fxo θύρα) βάζεις νούμερα σε blacklist
    • Ο/H zisistil έγραψε:

Για πες με ενδιαφέρει αυτό. Μας τρέλαναν οι εισπρακτικές για καθυστερήσεις των 5 ευρώ παρακαλώ. ΕΛΕΟΣ!
      δεν είναι εύκολο και κοστίζει :)
      εγώ είχα εύκαιρο ένα raspberry pi (το έχω για να ανοιγοκλείνω πρίζες) οπότε το κόστος μειώθηκε (και δεν συμφέρει να έχεις Pc server μόνο για αυτό)
      για την μετατροπή σε voip θες κάτι σαν το grandstream 503 που πήρα εγώ (κάνει 65ε περίπου) ή αν βρεις μεταχειρισμένα κάποια fritz (στο adslgr.com έχει πληροφορίες)

ουσιαστικά βάζεις στο raspberry μια έκδοση raspbian (debian linux ειδικά για raspberry) που έχει ενσωματωμένο το asterisk / freepbx (που ειναι το λειτουργικό για το τηλ. κέντρο) συνδέεις το voip adapter με την τηλεφωνική συσκευή και το δίκτυο σου και όλα περνάνε μέσω του asterisk

όπως είπα δεν είναι απλό :) (ούτε έχω καταλάβει τις ρυθμίσεις , οδηγό από το adslgr ακολούθησα Και με λίγη τύχη τα κατάφερα :) )
    • Διαφήμιση