Διαφήμιση

Πρώτο μήνυμα :)

• Πρώτο μήνυμα :)

Γειά σας αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα -- σκέψεις ατάκτως ερριμένες,

Πριν απο λίγες μέρες παρέλαβα το Xiaomi Max Prime και πλέον ανήκω και εγώ στην μεγάλη Xiaomi οικογένεια :D

Είναι το πρώτο μου smartphone. Ως τώρα με εξυπηρετούσε (και με εξυπηρετεί ακόμα) το παλιό μου Νόκια 6230 το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί πολύ καλά. Η πίεση όμως απο το περιβάλλον, εργασιακό, οικογενειακό κλπ για smartphone είχε γίνει αφόρητη οπότε έψαξα ένα κινητό το οποίο θα είχε:

* Μεγάλη οθόνη σε 1920x1080
      * Μεγάλη διάρκεια μπαταρίας
      * Μνήμη 4 GB τουλάχιστον
      * Upgrades και υποστήριξη απο αφοσιωμένη κοινότητα
      * Τιμή €250 το πολύ.

Η έρευνα κράτησε περίπου 3 μήνες, συνήθως σε πρωϊνά Κυριακών με καφεδάκι. Τελικά βρήκα μια προσφορά στην Banggood (τι όνομα κι αυτό!) και το έκλεισα.

Το φόρουμ σας κάλυψε την βασική απαίτηση για τα upgrades. Χωρίς αυτό, μάλλον θα είχα πάει σε Asus ή ακόμα θα έψαχνα. Έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά, μηδέν αρνητισμός, απίστευτη βοήθεια σε χρήστες και γνώσεις. Μετά την υποβολή αυτού του μηνύματος θα σας κάνω και ένα donation.

Αναρωτιέμαι γιατί τα κινέζικα μαγαζιά αλλάζουν το firmware. Έκανα ήδη upgrade στο επίσημο MIUI 8.2.3 stable. Αρχικά προσπάθησα με τις οδηγίες που βρήκα στο νήμα "Νέος στη Xiaomi;" αλλά τελικά το θέμα αποδείχτηκε πιο πολύπλοκο και έπρεπε να κρατήσω όλα τα κουμπιά πιεσμένα ωστε να το αναγνωρίσει σε θύρα COM (COM? Αυτές ήτανε σειριακές στην εποχή του DOS). Εν πάσει περιπτώσει, το upgrade έγινε και όλα είναι όμορφα και τακτοποιημένα.

Έβαλα και τον Firefox, το αναγνωρίζω και απο τα Windows XP και απο το Xubuntu, είναι άψογο. Όπως είπα χρησιμοποιώ ένα παλιό Νόκια για κλασσική τηλεφωνία. Το Max το αντιμετωπίζω σαν υπερφορητό υπολογιστή και όχι σαν κινητό. Αυτό βεβαίως μπορεί να αλλάξει.

Σε κάποια φάση θα βάλω και το δικό σας firmware αλλά για την ώρα δεν θέλω να πειράξω τον bootloader μιας και ο ισχυρισμός οτι μειώνει την ασφάλεια του κινητού έχει κάποια βάση.

Αυτά από μένα, ώρα για paypal <3
    • Καλώς ήρθες στην παρέα μας :)

Η περίοδος προσαρμογής με ένα καινούριο gadget είναι από τις πιο όμορφες και δημιουργικές.
      Για ότι χρειαστείς είμαστε εδώ.

ΥΓ. Πάντα χαίρομαι να βλέπω χρήστες linux ;)
    • Καλωσόρισες στην παρέα μας φίλε μου.
      Σε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείς, εδώ είμαστε.

Να χαίρεσαι την καινούργια σου συσκευή. :thumbsup:
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Vix έγραψε:

Σε κάποια φάση θα βάλω και το δικό σας firmware αλλά για την ώρα δεν θέλω να πειράξω τον bootloader μιας και ο ισχυρισμός οτι μειώνει την ασφάλεια του κινητού έχει κάποια βάση.
      Καλώς ήρθες, να σου πω ότι είναι το καλύτερο να μείνεις για λίγο με την 8.2.3 έτσι ώστε να αποκομίσεις προσωπική εμπειρία χρήσης. Και να έχεις προσωπικό μέτρο αναφοράς όταν αποφασίσεις να δοκιμάσεις την XTRV rom