Διαφήμιση

Πρόβλημα με το Mi 3w

• Πρόβλημα με το Mi 3w

Χαιρετίζω την κοινότητα.

Αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα και αν κάτι δεν κάνω καλά παρακαλώ για την κατανόησή σας.
      Είμαι κάτοχος ενός Mi 3w κινητού αγορασμένο από κινεζομάγαζο τον Οκτώβριο του 2014 με χαρακτηριστικά όπως αυτά φαίνονται στη συνημμένη φωτογραφία.

Ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος από το κινητό μέχρι περίπου ένα οκτάμηνο πριν, όταν και άρχισα να αντιμετωπίζω τα παρακάτω θέματα:
      1) στην αρχή σπάνια και στη συνέχεια όλο και πιό συχνά, το κινητό σε ανύποπτες στιγμές (π.χ. σε αδράνεια, όταν συνδέομαι στο wi-fi, όταν κάποιος με καλεί, κλπ) "μπλοκάρει" και δεν με αφήνει να κάνω οτιδήποτε χωρίς να του κάνω hard-reset πατώντας το power button για περίπου 5-6 sec.
      2) η κατανάλωση της μπαταρίας έχει πολλαπλασιαστεί: από εκεί που μου κρατούσε περίπου 2 ημέρες χωρίς φόρτιση, τώρα πρέπει να τη φορτίζω κάθε βράδυ (χωρίς να έχει αλλάξει ο τρόπος χρήσης του κινητού).
      3) δεν λειτουργεί η διαδικασία του update της έκδοσης του λειτουργικού από το κινητό.

Έχω εγκαταστήσει την εφαρμογή Mi PC Suite 3.2.1.3111 (english version), έχει αναγνωρίσει το κινητό και έχω πάρει backup του με την αντίστοιχη λειτουργία της εφαρμογής. Είναι επίσης "τικαρισμένη" η λειτουργία update της εφαρμογής (λογικά σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης).
      Μπορώ να προχωρήσω άμεσα σε update (μέσω της εφαρμογής) του λειτουργικού του κινητού ή απαιτείται κάποια άλλη διαδικασία πριν;
      Υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί η κατάσταση του κινητού ή έφθασε στο "προσδόκιμο όριο ζωής" του;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε βοήθεια!

Σημ. Αν και έχω διαβάσει αρκετά στο forum (νήματα, οδηγούς, κλπ), "δεν το έχω" με την τεχνολογία, γι' αυτό θεωρείστε ότι μιλάτε σε κάποιον παντελώς άσχετο με αυτά.
      Images
      • MI_20170919_144515.png

106,66 kB, 1.080×1.920, viewed 266 times
    • καλησπερα και καλως τον!
      βλεπω οτι εχουμε το ιδιο κινητο και το πηραμε περιπου την ιδια εποχη. Εκανες πολυ καλα που απευθυνθηκες στο φορουμ μας, εχει ενα σωρο ανθρωπους που ξερουν πολλα και βοηθανε ακομα περισσοτερο!! :)
      θα σου πω απο τα λιγα που ξερω....
      η καταναλωση μπαταριας δεν αυξηθηκε, με την παροδο του χρονου η μπαταρια εξασθενει και δεν κραταει το ιδιο...με λιγα λογια χρειαζεται αλλαγη. κι εγω ψιλοασχετος ειμαι αλλα τα καταφερα, εχει ελληνικα μαγαζια που πουλανε την συγκεκριμενη μπαταρια (μαλλον original) για να μην περιμενεις να ερθει απο Κινα. οδηγιες απο βιντεακι στο you tube για το πως θα την αλλαξεις. Αν δεν καταπιανεσαι καθολου την πας σε service και στην αλλαζουν...κοστος?? δεν εχω ιδεα!!
      μαλλον το χρησιμοποιης μονο για τηλεφωνηματα γιατι 2 μερες ειναι πολυ καλα, εγω ανεκαθεν καθε βραδυ το φορτιζα.
      updateμεσω της εφαρμογης δεν θα σου κανει, το γιατι και το πως θα στο εξηγησουν τα παιδια. Εχει πολυ χρησιμους οδηγους αναρτημενους απο ανθρωπους που θυσιασαν το ΣΚ τους με το ετερον ημισυ για να τους γραψουν...κατσε διαβασε και βημα βημα θα τα καταφερεις να το φερεις στα ισια του....ζητα βοηθεια και θα λαβεις (σαν αποσπασμα απο το ευαγγελιο ακουστηκε αυτο :) ) αν εχεις την δυνατοτητα να παρεις αλλο οκ...αλλιως το mi3 ειναι die hard κινητο κι αξιζει την παραταση ζωης που θα του δωσεις...πιστο σκυλι που λενε... μην μασας, προχωρα!!!

Sent from my MI 3W using Tapatalk
    • Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Αν η εξασθένηση της μπαταρίας είναι φυσιολογική και δεν πρόκειται να διορθωθεί μέσω αναβάθμισης του λειτουργικού, παρά μόνο με αλλαγή της, ok θα δω τι θα κάνω με δαύτη.
      Τα υπόλοιπα προβλήματα λύνονται με αναβάθμιση λειτουργικού ή θα είναι τζάμπα κόπος;
      Ούτως ή άλλως, επειδή το κινητό τηλέφωνο είναι απαραίτητο εργαλείο για την εργασία μου (μηχανικός - ελεύθερος επαγγελματίας) και δεν μπορώ να χάνω κλήσεις επειδή αυτό "μπλοκάρει" όταν με καλούν (από την άλλη δεν μπορώ να ρισκάρω να εφαρμόσω μια διαδικασία η οποία μπορεί να μην πετύχει), αγόρασα προ ημερών από ελληνικό κατάστημα το RedMi Note 4 με Snapdragon 625 octa-core, 3 Gb Ram, 32 Gb Rom, Global Version (με κόκκινα γράμματα στο πλάϊ του κουτιού) και με Product Number: 2016102.
      Τα στοιχεία του από το menu των Ρυθμίσεων είναι (δεν μπορώ να επισυνάψω screenshot καθώς το RedMi Note 4 δεν υποστηρίζεται από την εφαρμογή Mi Pc Suite 3.2.1.3111 (english version):
      Αριθμός Μοντέλου: RedMi Note 4
      Έκδοση Android: 7.0 NRD90M
      Επίπεδο ενημέρωσης κώδικα ασφαλείας Android: 2017-07-01
      MIUI έκδοση: MIUI Global 8.5 / Σταθερή / 8.5.4.0(NCFMIED)
      Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος Max 2,0 Ghz
      Ram: 3,00 Gb
      Έκδοση βασικού φάσματος: 953_GEN_PACK-1.102026.1.109373.1
      Έκδοση Kernel: 3.18.31-perf-g489aada4

Με βάση τα ανωτέρω στοιχεία θεωρώ ότι είναι το Mido με Global Stable Rom!(;)

Το θέμα είναι: πώς μεταφέρω το αρχείο των μηνυμάτων από το ένα κινητό στο άλλο (οι επαφές επειδή είναι google μεταφέρθηκαν αυτόματα), το αρχείο των κλήσεων, κλπ;
      έτσι ώστε να νιώσω μια "σιγουριά" πως οτι και να γίνει με το Mi 3w δεν θα χάσω τίποτε από αυτά που περιέχει;
    • Διαφήμιση
    • νομιζω οτι με μια αναβαθμιση λειτουργικου θα μας λυνοταν η απορια....κανεις backup το mi3 και ξεκινας. Δεν εχω ασχοληθει και δεν ξερω για την μεταφορα μηνυματων και κλησεων...ας μας βοηθηαει καποιος με περισσοτερες γνωσεις. @derveni μπορεις να μας δωσεις τα φωτα σου?

• Ο/H korenabu έγραψε:

Το θέμα είναι: πώς μεταφέρω το αρχείο των μηνυμάτων από το ένα κινητό στο άλλο (οι επαφές επειδή είναι google μεταφέρθηκαν αυτόματα), το αρχείο των κλήσεων, κλπ;
      έτσι ώστε να νιώσω μια "σιγουριά" πως οτι και να γίνει με το Mi 3w δεν θα χάσω τίποτε από αυτά που περιέχει;
      Μπορείς να κάνεις συγχρονισμό στο mi account μηνύματα, κλήσεις και διάφορα άλλα :)
    • ευχαριστω Κυριοι!! υποκλινομαι στις γνωσεις σας!!
      ειδες φιλε @korenabu τι κοινοτητα εχουμε εδω??

• Διαφήμιση
    • Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Τα νέα της ημέρας
      Μεταφέρθηκαν επαφές, αρχείο κλήσεων, αρχείο μηνυμάτων, σημειώσεις, φωτογραφίες και βίντεο από το Mi 3w στο RedMi Note 4 (με διάφορους τρόπους).
      Πρόβλημα με τις φωτογραφίες και τα video του viber: Τα μετέφερα στο κινητό ως files και ενώ μπορώ να τα δώ από τον explorer, μέσα από το viber μου γράφει οτι δεν υπάρχει το αντίστοιχο αρχείο!
      Βέβαια, χρειάστηκε να προμηθευτώ νέα sim card από την Cosmote καθώς το RedMi Note 4 δέχεται micro ή nano sim και όχι κανονική που είχε το Mi 3w - κόστος αγοράς 7.90€ (με ΦΠΑ)!!
      Στη συνέχεια, και αφού βεβαιώθηκα οτι δεν υπάρχει κάτι που να χρειάζομαι από το Mi 3w, προχώρησα σε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων μέσα από το μενού του τηλεφώνου.
      Ενώ κατά τη διάρκεια της μεταφοράς των στοιχείων από το ένα κινητό στο άλλο, το Mi 3w "μπλόκαρε" με ρυθμό πολυβόλου (μέγιστη διάρκεια δυνατότητας χρήσης 2-3 min πριν "μπλοκάρει"), μετά την επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων, εδώ και περίπου 3 ώρες, δεν έχει "μπλοκάρει" καθόλου ενώ φορτίζει τη μπαταρία του.
      Προσεχώς
      Μόλις ολοκληρωθεί η φόρτισή του θα προσπαθήσω να ασχοληθώ με την αναβάθμισή του
      Μείνετε συντονισμένοι...
    • Ας το ελπίσουμε!

Στο μεταξύ, και όσο περιμένω να ολοκληρωθεί η φόρτιση της μπαταρίας, κατέβασα αυτή τη fastboot ROM: "cancro_images_Stable-V7.2.8.0_twrp_GR" για να ξεκινήσω την αναβάθμιση του Mi 3w.

Ενημέρωση 24/9/2017
      Τελικά, διαβάζοντας και εφαρμόζοντας τον οδηγό "Unbrick ή Καθαρή Εγκατάσταση FastBoot Rom με το Mi Flash (SnapDragon)" μπόρεσα να αναβαθμίσω το Mi 3w στην έκδοση MIUI Global 8.1 / Σταθερή / 8.1.6.0 (MXDMIDI) βασισμένη στην έκδοση Android 6.0.1 MMB29M κάνοντας χρήση της fastboot ROM "cancro_global_images_V8.1.6.0.MXDMIDI_20161230.0000.00_6.0_global_c2ae7b37c7 (1).tgz" και όλα βαίνουν καλώς!
      Ξαφνικά, βρέθηκα με 2 κινητά που λειτουργούν - μέχρι στιγμής - άψογα.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια καθώς και για την προσφορά σας στο forum αυτό!