Διαφήμιση

Αλλαγή οθόνης χωρίς κόλλα..

• Αλλαγή οθόνης χωρίς κόλλα..

Είχα παραγγείλει νέα οθόνη αλλά δεν ήξερα ότι χρειάζεται κόλλα.η νέα λογικά δεν έχει.Τι να κάνω για να την περάσω μόνος μου;

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Αν το τηλέφωνο δεν έχει πάρει σασί, τότε αγόρασε ταινία διπλής όψης 1-2 χιλιοστών, κατά προτίμηση 3Μ.
      Η κόλλα όμως χρειάζεται βοηθητικά σε 3-4 σημεία για καλύτερη συγκράτηση, αλλά θέλει τουλάχιστον 24 ώρες να στεγνώσει. (κι εδώ μιλάμε για ειδική κόλλα για οθόνες, όχι UHU όχι LOGO. :) )
      Αν το τηλέφωνο έχει παρει σασί (στράβωσε) θέλει λίγο καλίμπρα και σίγουρα κόλλα σε περισσότερα σημεία.
      Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
      ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
    • Ο/H GR_Macedon έγραψε:

Αν το τηλέφωνο δεν έχει πάρει σασί, τότε αγόρασε ταινία διπλής όψης 1-2 χιλιοστών, κατά προτίμηση 3Μ.
      Η κόλλα όμως χρειάζεται βοηθητικά σε 3-4 σημεία για καλύτερη συγκράτηση, αλλά θέλει τουλάχιστον 24 ώρες να στεγνώσει. (κι εδώ μιλάμε για ειδική κόλλα για οθόνες, όχι UHU όχι LOGO. :) )
      Αν το τηλέφωνο έχει παρει σασί (στράβωσε) θέλει λίγο καλίμπρα και σίγουρα κόλλα σε περισσότερα σημεία.
      Η οθόνη ήταν οκ αλλά μου έσπασε βγάζοντας το tempered.δεν έβγαινε.οποτε δεν έχει πάρει σασί.μπορω να βρω τέτοια κόλλα;

• Διαφήμιση
    • Ότι είπαμε παρπάνω αλλά
      ΠΡΟΣΟΧΗ

Πρώτα δοκιμάζεις την οθόνη χωρίς να ξεκολλήσεις τίποτα από πανω της.
      Την συνδέεις στην μητρική πλακέτα (motherboard) και ανοίγεις το τηλέφωνο (θέλει λίγο ακροβατικό στυλ με τα χέρια :) )
      Αυτό το κάνεις ώστε αν δεν δουλεύει είτε η οθόνη είτε το touch να τη στείλεις πίσω και να την δεχτούν, αλλιώς αν έχεις ξεκολλήσει αυτοκόλλητα και ζελατίνες δεν την δέχονται πίσω)
      Πρέπει να προσέξεις πού θα βάλεις την ταινία διπλής όψης ώστε να μην καλύψεις αισθητήρες ή ακουστικά και ηχείο.

Γενικά......
      οι πρώτε 10 οθόνες είναι δύσκολες ......μετά μαθαίνεις. :)

Τέλος.....
      1. Υπάρχουν οι οθόνες με το πλαίσιο που είναι λίγο ακριβότερες, αλλά ξέρεις ότι θα έχεις μια εργοστασιακά κολλημένη οθόνη με ίσιο πλαίσιο και οι οθόνες χωρίς πλαίσιο όπως του φίλου μας, η οποία θέλει τον τρόπο της στο κόλλημα.
      2. Δεν υπάρχουν γνήσιες οθόνες και digitizer, και όποιος σας πει το αντίθετο απλά σας λέει ψέματα ή είναι και ο ίδιο ανενημέρωτος.
      Μόνο ποιότητες οθονών (φτηνιάρικες με συνήθως προβλημα σε χρώματα ή σε digitizer, μέσης ποιότητας και τέλος ποιοτικές "γνήσιες" που τις βρίσκεις σπάνια στην αγορά της Κίνας και πουθενά στην Ελλάδα) τις οποίες δεν μπορείς να προδιαπιστώσεις, παρά μόνο όταν την έχεις στα χέρια σου.
      Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μία οθόνη να την πληρώσεις ίσως δύο φορές.
      Μία φορά η πρώτη αγορά που σου βγήκε σκάρτη και μία η επόμενη αγορά που ίσως να σου βγει καλή. :)
    • Είναι η δεύτερη οθόνη .η πρώτη σε μαγαζί της Αθήνας κόστισε 65 ευρω .Διαπιστωσα μόνο αλλαγή στο touch δηλ έπρεπε να πατήσω πιο κάτω στο σημειο από εκεί που ηθελα οποτε δεν ηταν γνησια οπως μου ειπαν.Αυτη που πήρα κοστισε 20 ευρω απο Κινα.Το βλέπω δύσκολο να έχω καλό αποτέλεσμα γτ δεν θα μπορώ να την κολλήσω..Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια. ;)

• Να επαναλάβω. Δεν υπάρχουν γνήσιες οθόνες. Οι μόνες γνήσιες είναι αυτές που θα βγουν από άλλο xiaomi.
      Έπρεπε να αγοράσεις μαζί με πλαίσιο. :)
    • Διαφήμιση
    • Ο/H GR_Macedon έγραψε:

Να επαναλάβω. Δεν υπάρχουν γνήσιες οθόνες. Οι μόνες γνήσιες είναι αυτές που θα βγουν από άλλο xiaomi.
      Έπρεπε να αγοράσεις μαζί με πλαίσιο. :)
      Ναι τώρα το κατάλαβα .λίγα ευρώ παραπάνω έχει απλά δεν το ήξερα.