Διαφήμιση

REDMI 3s (land) bricked (solved)

• REDMI 3s (land) bricked (solved)

Καλημερα,
      Θελω να μοιραστω την εμπειρία μου, αυτα που θυμαμαι , για το πως καταφερα να ξε brickaρω ενα land φιλου μου, μηπως και βοηθησει και καποιο μελλοντικο συμφορουμιτη.. Φτασαμε να κανουμε αναβαθμιση διοτι το κινητο σταματησε να συνδεεται σε δικτυο 3G και 4g και παρουσιαζε περιεργη συμπεριφορα οταν συνδεοταν το wifi.

Αρχικα:
      Το κινητο φορουσε μια custom rom απο τοτε που το αγορασε απο κινα, χωρις ενημερωσεις, δεν την θυμαμαι ακριβως, αλλα ηταn global developer με αριθμο 6.ΧΧΧ.ΧΧ (ναι οντως ο μηνας ηταν τριψηφιος!!!).

Ξεκινησα αυτη την διαδικασια για flasharisma
      Εκανα check ton bootloader και ειδα οτι ηταν unlocked: true.

ακολουθησα κατα γραμμα την διαδικασια μονο εδω "Δίνουμε την εντολή fastboot devices για να δούμε αν και εδώ αναγνωρίζεται σωστά..
      Θα πάρουμε ότι και πριν... έναν κωδικό και το fastboot δίπλα.." δεν πηρα τιποτα και συνεχισα
      επισης στο τελος μετα το κουμπι reboot ξαναζητησε να κανει install το twrp !!!
      Δεν το δεκτηκα και εκανα swipe το reboot .Μετα απο αυτο το κινητο εμφανιζε για λιγοτερο απο δευτερολεπτο το "MI" και εμενε σε μαυρη οθονη χωρις να κανει κατι. Εμπαινε και σε fastboot.

με την βοηθεια του geoanto555 (τον οποιο και ευχαριστω) ειδα οτι ειχε κειδωσει ο bootloader.
      Για να ξεκλειδωσει, κωδικος δεν υπαρχει (unlock ειχε κανει το κινεζομαγαζο 1 χρονο πριν?)
      ο geoanto555 μου προτεινε την διαδικασια unbrick αυτη την οποια ξεκινησα κατα γραμμα

Τα προβληματα που αντιμετωπισα στην παραπανω διαδικασια ηταν :

-τα win10 δεν αναγνωριζαν την συσκευη σαν "9008" στο device manager. δοκιμασα να περασω drivers qualcomm χωρις αποτελεσμα
      οποτε και πηγα στο κομματι "bricked or bootloop"
      παλι στην διαδικασια δεν μπορουσα με τιποτα να μπω sε download mode (edl)

Δινοντας εντολες σε fastboot επαιρνα μηνυμα "FAILED (remote: device locked, oem edl is not allowed)"

ψαχνοντας στο google διαβασα για το deep flash cable (opoy ενωνεις μαυρο και πρασινο του usb καλωδιου κατα την συνδεση) και το δοκιμασα

πραγματι οταν ακολουθεις την διαδικασια το κινητο στο MIflash οταν κανεις refresh αναγνωριζεται (id1)με τον αριθμο που εχει οταν δινεις εντολη "fasboot devices" αλλα δεν μπορεις να του περασεις καποια ρομ. Οπως εδω.

μετα απο πολλες προσπαθεις καταφερα να βαλω σε edl mode το κινητο , να το διαβασει με την com port το miflash και να του περασω μια global stable.

Πως?

εφτιαξα ενα καλωδιο deep flash με καρφιτσες. ακολουθησα την διαδικασια bricked or bootloop

στο βημα 7,8,9 ειχα πατημενα τα 3 κουμπια, βραχυκυκλωμενες τις καρφιτσες και εκεινη την στιγμη συνεδεσα το κινητο (πρεπει να ηταν σε fastboot den to θυμαμαι καλα). ανοιξα το βραχυκυκλωμα και διαπιστωσα οτι το miflash ειχε διβασει το κινητο στην com 4 παρολο που το windoes device manager δεν ειχε καποια ενδειξη 9008 ή 900e στα com.

Περασα την global stable σε 400 δευτερολπεπτα

Δεν ειμαι ειδικος στα κινητα , ουτε προγραμματιστης, δεν θεωρω οτι το παραπανω ειναι ενα how to unbrick your phone.Απλως εγραψα τις ενεργειες που εκανα σωστες ή λαθος . Food fo thougt που λενε στο χωριο μου :)
    • @zenith Όλοι αυτήν την ταλαιπωρία θα μπορούσες να την αποφύγεις, αφού ήσουν ξεκλείδωτος έπρεπε να κάνεις flash official rom να το κλειδώσεις και εν συνεχεία να ξεκλειδώσεις επίσημα και στην συνέχεια να περάσεις την Ελληνική rom του forum.
    • Διαφήμιση
    • @derveni στερνη μου γνωση να σ'ειχα πρωτα...

θεωρησα οτι εφοσον ηταν ξεκλειδωτος ο bootloader οτι θα μπορουσα να περασω ελληνικη απευθειας
    • ωπ !τωρα προσεξα καi το νημα του santoni

τελικα ισως να μην ειναι τοσο απαραιτητο να βγαλεις το καπακι και να βρεις τα δυο σημαδια να βγαλεις την μπαταρια κλπ.

το ειχα δει στο ιντερνετ χτες που το εκανε ενας ινδος με ενα τσιμπιδι το βραχυκυκλωμα

προσπαθησα να ανοιξω το δικο μου (φιλου μου δλδ) για να βγαλω την μπαταρια αλλα δεν μπορεσα

τελικα κατεστρεψα ενα usb καλωδιο, τρυπησα το πρασινο και το μαυρο καλωδιο με βελονες και μπορεσα να μπω σε edl

Δεν προκειται να βαλω ελληνικη στο κινητο του φιλου μου γιατι δεν θα ξαναμπω στην διαδικασια unlock bootloader

ετσι και αλλιως το κινητο βρισκοταν με το αρχικο fw απο την πρωτη μερα. ο φιλος μου δεν πολυασχολειται με αυτο

Ευχαριστω

YΓ: εγω εχω το mi4 ακομη με τελευταια xtrv developer και ειμαι καταευχαριστημενος και με το HW και με το SW