Διαφήμιση

Soft Brick του Kate. Δε φτιαχνει με fastboot rom.

• Soft Brick του Kate. Δε φτιαχνει με fastboot rom.

Kαλησπερα στην παρεα. Αντιμετωπιζω ενα προβλημα για δυνατους λυτες. Το κινητο ειχε κακο ιστορικο απο την πρωτη μερα της αγορας του (απο γνωστο κινεζικο site). Με το ανοιγμα του, εβγαλε ειδοποιηση για update. Το εκανα και το κινητο επεσε σε bootloop. Καπως τα μαγειρεψα (μην τα πολυλογώ) και με edl mode, καταφερα να περασω fastboot rom και εφτιαξε. Απο τοτε δεν εκανα το official updates και περναγα κατα περιοδους τις καινουριες fastboot roms με τον ιδιο τροπο.
      Τον τελευταιο καιρο εκανε κατι επανεκκινησεις μονο του, αλλα οχι σε ενοχλητικο βαθμο. Εν τελει, σε μια ασχετη δικη μου επανεκκινηση την περασμενη εβδομαδα το κινητο επεσε μονο του σε bootloop χωρις λογο. Περασα stable fastboot rom, παλι bootloop. Περασα developper fastboot rom, παλι bootloop. Το μονο που εβγαλε στο πρωτο boot (της developper νομιζω) ηταν κατι σαν official recovery με ελαχιστες επιλογες, οπου δοκιμασα τοσο το απλο reboot ως επιλογη, οσο και το wipe data. Το αποτελεσμα ηταν το γνωστο.
      Αισθανομαι οτι θα ειμαι ο πρωτος που δε θα καταφερει να φτιαξει κινητο με soft brick. :S
      Καμια ιδεα;; :-|
    • Έχεις ξεκλειδώσει Καρντάση ? Ποια περιοχή είσαι ? Το κινητό έχει φάει καμία τούμπα ? Με το Κινέζικο έχεις δοκιμάσει ? Προσπάθησε να δεις αν σου το αναγνωρίζει (δες τον οδηγό μου της φωτογραφίες να δεις όταν το αναγνωρίζει) δοκίμασε αν θέλεις - - - - - > Κάντε flash με το Mi Pc Suite Chinese ακόμα και με κλειδωμένο bootloader (recovery)
    • @derveni δεν καταφερα ποτε να ξεκλειδώσω οσο κι αν προσπαθησα. Στην αρχη ηταν που ηταν καινουριο το μοντελο και δεν ξεκλειδωνε. Μετα δε γουσταρε εκεινη η επιλογη που ειναι μεσα στις επιλογες προγραμματιστη. :evil:
      Καλαματα ειμαι, αλλα κυκλοφορω και Αθηνα.
      Το κινητο δεν εχει φαει τουμπα, ισα ισα που θα το ελεγα και πολυ προσεγμενο στα ορια του μαμοθρεφτου. :lol:
      Δοκιμασα και με το pc suite που μου προτεινες, και το αποτελεσμα ηταν το ιδιο. Ολα καλα μεχρι να ξεκινησει να bootαρει μετα το τελος του flash. Ειναι κολλημενο εδω και μιση ωρα στο mi.com. Εχω δοκιμασει μονο με τη developper rom και χειροκινητη ευρεση της rom, αλλα δε νομιζω οτι εχει σημασια. :|

Υ.Γ. το ωραιο της υποθεσης ειναι οτι τωρα δε μπορω να το κλεισω κιολας. Ουτε να μπω σε recovery. Μονο fastboot, bootloop και mi.com.
    • Διαφήμιση
    • Ποια ρομ κατεβάζεις ? Μπορείς να μας βάλεις φώτο με τις ρομ που έχεις στον υπολογιστή σου ?
    • Κι εγω αυτο σκεφτομαι, μηπως και κανω λαθος τη rom που βαζω μεσα, αλλα δεν ειναι αυτο. Το προσεχω, γιατι την ειχα παθει στις αρχες και ειχα πεσει σε hard brick. Το ειχα σωσει με το testpoint τοτε.
      Τωρα ειμαι στο οριο να αποδεχθω οτι πεθανε η αγαπημενη Kate.
      Τελευταια μου προσπαθεια να περασω Lineage OS με τις οδηγιες απο εδω [GUIDE][KENZO/KATE] Install LineageOS with l… | Xiaomi Redmi Note 3
      postimg.org/image/6wn8v1zt1/

Υ.Γ.: Δεν ξερω και πως να βαλω μικρογραφια στο forum.
    • Το πέρασμα οποιασδήποτε custom rom προϋποθέτει ξεκλείδωμα του bootloader. Πιο πάνω αναφέρεις ότι δεν έχει γίνει.

=============== Ιαν 19th 2018, 10:23am ===============
      Το πρόβλημα που περιγράφεις είναι πολύ μπερδεμένο γιατί με τις κινήσεις που το αντιμετώπισες, έγινε πιο πολύπλοκο από ότι ίσως ήταν εξαρχής. Ίσως γιατί αντί να λύσεις το κάθε θέμα το "κουκούλωνες" και έφτασε σε ένα σημείο που οι επιλογές έχουν περιοριστεί.
      Εχεις το kate σίγουρα έτσι; Θα κατέβαζα μια fastboot που μου είχε δουλέψει σίγουρα, με προτίμηση την τελευταία που μου δούλευε. Θα την περνούσα με τον τρόπο που την είχα περάσει, ελπίζοντας να ανοίξει το κινητό και θα έκανα τη διαδικασία ξεκλειδώματος (αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες που ίσως έβρισκα).
      Όταν θα είχα ελευθερία κινήσεων και πλήθος επιλογών από κει και κάτω, θα προχωρούσα στη rom που θα ήθελα να δοκιμάσω.
    • Δεν θυμαμαι καθολου ποια ROM ειχα βαλει τελευταια και δουλευε. Ουτε και την εχω κρατησει, γιατι ηξερα οτι οταν θα εκανα ενημερωση, αυτη θα ηταν με τον ιδιο τροπο. Κατεβαζοντας την τελευταια global/developper fastboot rom απο το miui.com και edl κλπ. Το βασικο θεμα ειναι να ανοιξει το κινητο.
      Οσον αφορα τις custom roms, θα με απετρεπες να δοκιμασω να κανω αυτα που λεει ο συνδεσμος που εβαλα παραπανω; Λεει οτι γινονται και με κλειδωμενο bootloader. Παντως σε TWRP (πριν το πρωτο boot up) καταφερα να μπω.
    • Διαφήμιση
    • Ο οδηγός που έβαλες είναι πριν 1 χρόνο, το update που έγινε τουλάχιστον μισό χρόνο, το troubleshooting που έχει περιλαμβάνει αρκετές περιπτώσεις πριν και η rom που λέει ότι ισχύει, ακόμη παλιότερη. Πολλά έχουν αλλάξει, δεν έχω ΙΔΕΑ αν ισχύουν ακόμη. Όλα αυτά για να γλυτώσει την αναμονή των ωρών για ξεκλείδωμα. :/

OffTopic
      Είμαι ΠΟΛΥ υπέρ των πειραμάτων αλλά αν έμαθα κάτι από τις αποτυχίες, όσο καιρό ασχολούμαι, είναι να έχει λόγο το πείραμα και αυτά που θα κερδίσω περισσότερα από όσα θα χάσω. Το να περιμένω κάποιες ώρες να ξεκλειδώσω είναι μικρό "κακό" για μένα, αν πρόκειται να καταλήξω με τούβλο.
    • Δεν εχω φανει τοσες μερες γιατι κανω τα μυρια οσα στο κινητο για να ανοιξει. Παρολα αυτα συνεχιζει να μη με ακουει.
      Μολις καταληξω καπου θα επανελθω να μοιραστω τις εμπειριες μου, οι οποιες μπορει να ειναι χρησιμες για καποιους.

OffTopic
      Το τι πειραμα εχω κανει δε λεγεται. Το κινητο ακομα αντιστεκεται και να ανοιξει, αλλα και να γινει τουβλο. Ειναι για να σου σπαει τα νευρα. :cursing:
      Σχετικα με την αναμονη για το ξεκλειδωμα, δεν ηταν αυτο στη δικη μου περιπτωση. Σε μενα δε λειτουργουσε (για πανω απο μια εβδομαδα), κι ενω ειχα παρει εγκριση για ξεκλειδωμα, το verification που υπαρχει μεσα στις επιλογες προγραμματιστη. Οποτε πειστικα οτι δε θα δουλεψει και ποτε και σταματησα να ασχολουμαι. Γενικα η συγκεκριμενη συσκευη (Kate) ειχε τα ζητηματα της σχετικα με το ξεκλειδωμα. :thumbdown: