Διαφήμιση

2 Προβληματάκια με το Xiaomi Redmi Note 4 4/64 SnapDragon

• 2 Προβληματάκια με το Xiaomi Redmi Note 4 4/64 SnapDragon

Καλησπέρα παιδιά!

Έχω 2 μικρά θεματάκια με το κινητό μου , τα οποία υπήρχαν εξ αρχής.

Το πρώτο , και λίγοτερο "κακό" είναι στο Swiftkey. Άνα τακτά χρονικά διαστήματα ενώ γράφω , βάζει αυτόματα τελείες και κενά χωρίς να τα πατάω εγώ. Πράγμα περίεργο γιατί στις ρυθμίσεις είναι κλειστή η επιλογή γρήγορη τελεία

Το επίσης παράξενο είναι πως αυτό συμβαίνει μόνο στο swiftkey πληκτρολόγιο , και όχι στο stock της Google / Android. :huh: ?(

Όπως πάντα , πριν ποστάρω έκανα μπόλικο research στο google και δεν βρήκα κάτι που να μπορεί να με βοηθήσει.

Το δεύτερο λοιπόν , είναι το θέμα της έντασης στο ηχείο του κινητού. Δεν εννοώ το ηχείο που ακούς όταν μιλάς στο τηλέφωνο , εννοώ το ηχείο με τις γρίλλιες κάτω δεξιά στο τηλέφωνο , δίπλα στη θύρα φόρτισης.

Τι συμβαίνει τώρα , well , κάτα κύριο λόγο , ή ένταση μου είναι χαμηλή , ακόμη και στη full ένταση , το κινητό δεν δίνει την αίσθηση δυνατής έντασης. Αυτό συμβαίνει παντού. Στο ringtone οταν με παίρνουν τηλ , σε videos σε Youtube , Facebook , Instagram , σε αναπαραγωγή μουσικής και βίντεο μέσα από το τηλέφωνο ( είτε απο SD είτε απο το κινητό ) , καθώς και κατά την εγγραφή βίντεο.

Από τα λίγα που βρήκα ψάχνοντας , πολλοί ( xda dev ) λένε πως είναι θεματάκι της global rom και ότι μετά την εγκατάσταση κάποιας άλλης , ( ειδικά αν έχει ενα πρόγραμμα που λέγεται dolby atmos... κάτι ) φτιάχνει και όλα είναι τζετ.

Παρόλα αυτά , λόγω κακής εμπειρίας στο θέμα rooting και εγκατάστασης άλλης rom απο παλαιότερο τηλέφωνο ( Redmi Note 2 ) * O @George Kaggelaris ξέρει! χαχα * . δεν έχω μπει στην διαδικασία να flashάρω άλλη ρομ.

Εσείς λοιπόν τι πίστευετε ότι συμβαίνει και στα 2 προβλήματα ;

Έχετε κάτι να μου προτείνετε;

Ευχαριστώ πολύ! :)
    • Θα μπορούσες να ανεβάσεις μια φώτο με αυτά που δείχνει στο σχετικά με το τηλέφωνο να δούμε ποια ρομ έχεις ?
    • Με συγχωρείς , νόμιζα πως την είχα βάλει την φώτο αλλά τελικά την ξέχασα! χαχαχα!

Ορίστε :

• Διαφήμιση
    • Θα μπορούσες να δοκιμάσεις την αντίστοιχη global developer rom να δεις εάν υπάρχει κάποια διαφορά :)
    • Γεια σας! Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο μέρος, αλλά επειδή κι εγώ έχω κάποια προβλήματα με το Redmi Note 4, σκέφτηκα να μην κάνω νέο νήμα αλλά να το γράψω εδώ.
      Έχω το συγκεκριμένο κινητό από το Φλεβάρη, και το αγόρασα από τον Κωτσόβολο, άρα έχει το επίσημο λογισμικό (στο κουτί έγραφε Global version). Επίσης είναι στα ελληνικά άρα υποθέτω ότι έχει ήδη περασμένη τη rom με τα ελληνικά, έτσι δεν είναι; Ρωτάω γιατί από τα πρώτα που προσπάθησα να διαβάσω στο φόρουμ αφορούσε το πώς να περάσεις τη rom με τα ελληνικά, το οποίο υποθέτω όμως ότι δε μου χρειάζεται... Σωστά;
      Λοιπόν, το κύριο πρόβλημα που έχω αφορά τη σύνδεση του κινητού μου με το καλώδιο με το οποίο φορτίζει... Ήδη από Απρίλιο μάλλον ξεκίνησε να μην κάνει καλή επαφή με το καλώδιο και για να μπορέσει να φορτίσει αναγκαζόμουν να κουνάω το καλώδιο, και να το στηρίζω κάπως πιο ψήλα από το κινητό μου, και τότε φόρτιζε. Αυτό βέβαια τις περισσότερες φορές. Κάποιες φορές, μετά από κανά δυο μήνες, τον Ιούνιο ας πούμε, δε φόρτιζε με τίποτα... Σε αυτές τις περιπτώσεις (πέρα από ότι αγχωνόμουν ότι θα μείνω χωρίς κινητό) δοκίμαζα να κάνω επανεκκίνηση (και μετά κάποιες φορές τα κατάφερνε να φορτίσει) ή να το κλείσω για ώρες (για να κρυώσει, αν τυχόν είχε ζεσταθεί) και μετά φόρτιζε. Αναρωτιόμουν αν το πρόβλημα ήταν του καλωδίου κι όχι του κινητού, κι αν θα λυνόταν αν αγόραζα απλά καινούριο καλώδιο, και μπορώ να πω ότι το βύσμα του καλωδίου που μπαίνει εντός της υποδοχής του κινητού, έπλεε λίγο στην υποδοχή... Δοκίμασα όμως με άλλο φορτιστή, που είχε ίδιο βύσμα, αλλά δεν έπλεε στην υποδοχή, και παρατήρησα ότι και πάλι δεν ξεκινούσε να φορτίζει με τη μία, χρειαζόταν και πάλι είτε να το κουνήσω, είτε να του κάνω επανεκκίνηση, άρα τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά, να φταίει απλά το καλώδιο...
      Ο λόγος που δεν το πήγα στην εταιρεία από την οποία το αγόρασα να το ελέγξουν και να το αντικαταστήσουν αν ήταν ελαττωματικό, ήταν ότι Μάρτιο ως τέλος Ιούλη βρισκόμουν στο εξωτερικό, και με την infoquest που είχα επικοινωνήσει για να ρωτήσω τι μπορεί να γίνει, εφόσον είναι εντός εγγύησης, μου απάντησαν ότι έπρεπε να το φέρω Ελλάδα, αλλά εγώ δεν ήταν δυνατόν να επιστρέψω.
      Το πρόβλημά μου τώρα (που έχω επιστρέψει και θέλω να το πάω στην infoquest) είναι ότι έχω εν τω μεταξύ τραβήξει άπειρες φωτογραφίες, τις οποίες θέλω να σώσω προτού το πάω, γιατί δε θέλω να τις χάσω... Αλλά λόγω του προβλήματος με το καλώδιο, δεν μπορώ να το συνδέσω με τον υπολογιστή μου. Παρόλο που με τη φόρτιση τα ψιλοκαταφέρνω, όταν είναι να το συνδέσω για να περάσω αρχεία, κάνει τη σύνδεση για δευτερόλεπτα μόνο (μου εμφανίζει ότι αυτή η συσκευή φορτίζει με Usb και έχω εκεί τη δυνατότητα να επιλέξω αν τυχόν θελω να μεταφέρω αρχεία ή φωτογραφίες, αλλά αυτό εμφανίζεται μόνο για δευτερόλεπτα, και μετά εξαφανίζεται, ή ακόμα κι αν προλάβω να κάνω την επιλογή να μεταφέρω αρχεία, μετά και πάλι χάνεται, αποσυνδέεται νομίζω...) Έτσι λοιπόν δεν το βλέπω στον υπολογιστή μου για να επιλέξω και να αντιγράψω τα αρχεία που θέλω. Οπότε προσπαθώ να περάσω τα αρχεία μέσω του Mi Cloud. Εκεί έχω τα εξής προβλήματα: 1ον) το Mi Cloud δεν έχει επαρκή μνήμη για όλες τις φωτογραφίες που έχω τραβήξει, οπότε έχει συγχρονιστεί ένα μέρος αυτών. Προσπαθώ λοιπόν να κατεβάσω αυτές, και μετά να τις σβήσω και από το κινητό μου και από το Mi Cloud, ώστε να συγχρονιστούν αργότερα κι οι υπόλοιπες. 2ον και σημαντικότερο) δεν μπορώ να τις κατεβάσω ή αντιγράψω μονομιάς, όσες είναι συγχρονισμένες... Τις κατεβάζω ανά εικοσιτέσσερις... Κι αυτό μου παίρνει άπειρη ώρα... Οι φωτογραφίες μου ήταν γύρω στις 6000, τώρα είναι γύρω στις 4500 αλλά αυτή η χειροκίνητη διαδικασία είναι απίστευτα χρονοβόρα και κουραστική.... Οπότε εδώ θέλω τη βοήθειά σας! Μπορώ να τις κατεβάσω με κάποιον πιο έξυπνο τρόπο; Όταν προσπάθησα να κατεβάσω περισσότερες από όσες μπορούσε, μου έγραψε να κατεβάσω εναλλακτικά το MiCloud Setup 0.1.24-ia32 . Το κατέβασα λοιπόν αυτό, αλλά είναι στα κινέζικα! Δεν ξέρω αν αυτό έχει κάποια επιλογή που βοηθά στη μεταφορά των αρχείων ευκολότερα... Αν γνωρίζετε εσείς κάτι που μπορείτε να με βοηθήσετε, σας παρακαλώ πολύ πείτε το μου, αλλά με απλό τρόπο για να καταλάβω.. Σας ευχαριστώ πολύ!!!
    • Να υποθέσουμε ότι έχεις δοκιμάσει και άλλα καλώδια και κάνουν το ίδιο ?

Υπάρχει δυνατότητα να βάλεις μια sd card και να στείλεις τις φώτο στην sd card ?

Αν ναι, καλό θα είναι να έχεις την οθόνη συνέχεια ανοικτή για να μην διακοπεί η διαδικασία :)
    • Δεν κάνεις έναν έλεγχο μήπως συγχρόνιζε αυτόματα με google photos?
      Google Photos - Οργάνωση και εύκολος εντοπισμός όλων των φωτογραφιών σας

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να μεταφέρεις μέσω του Mi Drop στον υπολογιστή
      details?id=com.xiaomi.midrop

ή details?id=com.lenovo.anyshare.gps
    • Διαφήμιση
    • 2 Προβληματάκια με το Xiaomi Redmi Note 4 4/64 SnapDragon

Δεν δοκιμάζεις να περάσεις το share it στο pc σου και στο κινητό σου και να δεις αν στα στείλει; Εγώ έτσι πάντως τις στέλνω στον υπολογιστή γιατί με το καλώδιο όλη την ώρα κόβεται η σύνδεση, μάλλον κάποιοι driver μου λείπουν

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk