Διαφήμιση

Πολλα ερωτήματα.

• Πολλα ερωτήματα.

Καλημέρα στο φόρουμ.

Πριν κανω τις ερωτήσεις που με απασχολούν, θα σας πω δυο λόγια ετσι για την ιστορία. Για να χτίσω προφιλ που λενε.

Αν βαριεστε περαστε την επόμενη παράγραφο και παντε κατευθείαν στις ερωτήσεις.
      ( Η αλήθεια είναι ότι κουραζω λιγο)

Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκινησα να κανω αλλαγη ρομ στο κινητό μου. Εχω ενα redmi note3 pro. Το ειχα ξεκλειδωσει πριν πολυ καιρό αλλα δεν ασχολιθηκα παραπάνω. Με πολυ κοπο, γιατι φυσικά σαν γνήσιος άντρας δεν χρειάζομαι οδηγίες πηγα να το κανω με τον δικο μου τρόπο,(δεν εβαζα σωστους drivers,αλλαζα ονομα στο recovery για να μην γραφω πολλα, και τέτοια). Αυτο ωστόσο με βοηθησε να καταλάβω πως δουλευει λιγο το ολο πραγμα, γιατι καλα ειναι να γραφει καποιος "κανε αυτο και μετα το αλλο" αλλα αν εισαι ασχετος εντελος θελει λιγο τριβή με το αντικείμενο. τα καταφερα ωστοσο και εχω πλέον την 8.5.3.0.

Πρώτη ερωτήση. Εγω ξεκινησα να κανω αλλαγη ρομ γιατι εχω ενα προβλημα με το κατω μικρόφωνο.καποιες φορες δεν με ακουνε. Αλλα το προβλημα δεν λύθηκε. Κατι δεν εκανα καλα? Έπρεπε να λυθει? Μετα την αλλαγη δεν σβήστηκαν φωτογραφίες οπως το factory reset. Ανοιξα το καπακι πισω γιατι λογο δουλειάς εχω επαφή με γρεζια και ειχε αρκετα στο μεγαλο ηχειο κατω. Ωστόσο αυτο δουλευε καλα. Μπορει να επηρεάσει το μικρόφωνο?

2. Καπου βρηκα μια ρομ με adroid oreo για το note 3 pro . προσπάθησα να την βαλω αλλα μου ζητουσε κωδικό android. Τι ειναι αυτό? Μπορω να αλλαξω android στο κινητό μου? Θα εχω καποιο κερδος? Μονο η εμφάνιση αλλαζει?

3. Με τις ενημερώσεις τι γίνεται? Πριν εκανε καθε Παρασκευή. Τωρα τελος? Εγω εβαλα την τελευταία?ειναι καλύτερα ετσι?

Συγνωμη αν κουρασα και αν κανω ερωτήσεις που εχουν ξαναειπωθει αλλά είναι λιγο μεγαλο το φορου και χαθηκα.
      Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    • Θα μπορούσες να ανεβάσεις μια φώτο με αυτά που δείχνει στο σχετικά με το τηλέφωνο να δούμε ποια ρομ έχεις ?
    • RE: Πολλα ερωτήματα.

Ο/H XINOS NIKOLAOS έγραψε:

Καλημέρα στο φόρουμ.

Πριν κανω τις ερωτήσεις που με απασχολούν, θα σας πω δυο λόγια ετσι για την ιστορία. Για να χτίσω προφιλ που λενε.

Αν βαριεστε περαστε την επόμενη παράγραφο και παντε κατευθείαν στις ερωτήσεις.
      ( Η αλήθεια είναι ότι κουραζω λιγο)

Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκινησα να κανω αλλαγη ρομ στο κινητό μου. Εχω ενα redmi note3 pro. Το ειχα ξεκλειδωσει πριν πολυ καιρό αλλα δεν ασχολιθηκα παραπάνω. Με πολυ κοπο, γιατι φυσικά σαν γνήσιος άντρας δεν χρειάζομαι οδηγίες πηγα να το κανω με τον δικο μου τρόπο,(δεν εβαζα σωστους drivers,αλλαζα ονομα στο recovery για να μην γραφω πολλα, και τέτοια). Αυτο ωστόσο με βοηθησε να καταλάβω πως δουλευει λιγο το ολο πραγμα, γιατι καλα ειναι να γραφει καποιος "κανε αυτο και μετα το αλλο" αλλα αν εισαι ασχετος εντελος θελει λιγο τριβή με το αντικείμενο. τα καταφερα ωστοσο και εχω πλέον την 8.5.3.0.

Πρώτη ερωτήση. Εγω ξεκινησα να κανω αλλαγη ρομ γιατι εχω ενα προβλημα με το κατω μικρόφωνο.καποιες φορες δεν με ακουνε. Αλλα το προβλημα δεν λύθηκε. Κατι δεν εκανα καλα? Έπρεπε να λυθει? Μετα την αλλαγη δεν σβήστηκαν φωτογραφίες οπως το factory reset. Ανοιξα το καπακι πισω γιατι λογο δουλειάς εχω επαφή με γρεζια και ειχε αρκετα στο μεγαλο ηχειο κατω. Ωστόσο αυτο δουλευε καλα. Μπορει να επηρεάσει το μικρόφωνο?

2. Καπου βρηκα μια ρομ με adroid oreo για το note 3 pro . προσπάθησα να την βαλω αλλα μου ζητουσε κωδικό android. Τι ειναι αυτό? Μπορω να αλλαξω android στο κινητό μου? Θα εχω καποιο κερδος? Μονο η εμφάνιση αλλαζει?

3. Με τις ενημερώσεις τι γίνεται? Πριν εκανε καθε Παρασκευή. Τωρα τελος? Εγω εβαλα την τελευταία?ειναι καλύτερα ετσι?

Συγνωμη αν κουρασα και αν κανω ερωτήσεις που εχουν ξαναειπωθει αλλά είναι λιγο μεγαλο το φορου και χαθηκα.
      Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
      Redmi note 3 με Oreo , official δεν υπάρχει , άρα ξεχνάμε τις ενημερώσεις ota.
      Ανέβασε screenshot about miui version και βλέπουμε.
    • Διαφήμιση
    • Καλώς ήρθες :)

Αρχικά ανεβάζεις ένα screenshot από τις ρυθμίσεις και το σχετικά με το τηλέφωνο, να δούμε ακριβώς χαρακτηριστικά και rom.

Τα πειράματα δίνουν γνώση και εμπειρία και δεν είναι κακό πράγμα. Βέβαια μια υποτυπώδη γνώση και μεθοδολογία χρειάζεται, για να μην καταλήξουμε με τούβλο :P

1. To πρόβλημα μπορεί να είναι software ή hardware. Στην πρώτη περίπτωση οι αλλαγές rom πιθανότατα θα το λύσουν. Αν όμως είναι hardware δεν πρόκειται. To factory reset δεν σβήνει τα περιεχόμενα του internal storage, όπου εκεί είναι φωτό και άλλα προσωπικά αρχεία. Σβήνουν ή με πέρασμα fastboot rom ή με format data.

2. Κωδικό για τη rom δε σου ζητούσε, ανάλογα το twrp μπορεί να ήθελε άλλο ή format data ή... Ποιό twrp έχεις και ποιά rom προσπάθησες να βάλεις; Με κάπου, κάποια... δεν γίνεται δουλειά :D

3. Κάθε Παρασκευή (εκτός διακοπών) αναβαθμίσεις έχει η επίσημη developer, η stable αναβαθμίζεται πιο αραιά, οπότε παίζει ρόλο ποιά rom έχεις.

Ανεβάζεις λοιπόν το screenshot, μας λες ποιο twrp έχεις, αν έβαλες τελικά και από κει και πέρα, βλέπουμε :)
    • το twpr το πηρα απο εδω MEGA.
      το oreo απο εδω [ROM] [8.0.0] [kenzo/kate] AOSP Oreo [09/02] | Xiaomi Redmi Note 3.
      Images
      • 28056086_10212909752070824_3700612355579865231_n.jpg

34,7 kB, 540×960, viewed 117 times
    • To twrp είναι αρκετά παλιό. Eδώ θα βρεις νέα έκδοση να περάσεις, στο τέλος του μηνύματος έχει οδηγίες TWRP 3.2.X.X για συσκευές XIAOMI
      Η rom που έχεις δεν είναι η πιο πρόσφατη. Δες εδώ, η τελευταία είναι η ελληνική stable. xiaomi-miui.gr/community/wsif/…i-RedMi-Note-3-Pro-Kenzo/

(Για τη rom που προσπάθησες από το xda, θα πρέπει να διαβάσεις στο νήμα του δημιουργού τις προϋποθέσεις. Αν και δε νομίζω, αφού έχεις θέμα, να είναι η καλύτερη λύση να πας με αυτή, μιας και είναι υπό ανάπτυξη και δε θα ξέρεις αν είναι θέμα rom ή του κινητού σου)
    • Ο/H fog έγραψε:

To twrp είναι αρκετά παλιό.
      άσε που είναι για άλλο κινητο.. :P
      Κενζο ειναι το δικό σου,

• Διαφήμιση
    • μανταρα τα εκανα.
      Το κινητό ωστοσο δουλευει καλα.
      Θα τα περασω σημερα κιόλας.
      Ευχαριστώ πολυ για τις άμεσες απαντήσεις. Θα μαζέψω κι αλλες ερωτήσεις για να σας πριξω στην κοπή της πίτας αν μπορεσω να ερθω.
    • Χρησιμοποιείς twrp και rom για kenzo, από πέρασμα άσχετης rom ή ακόμη και της ίδιας rom, αλλά διαφορετικού είδους έκδοσης (stable/developer) κάνεις factory reset μέσα από το twrp και θάσαι εντάξει. ;)
    • Μολις εκανα update σε miui 9 /xtrv-9,2 stable. Για να καταλάβω, το twrp το περνας μια φορά και μετα μπαίνει το αλλο μόνιμα? Αρα για να δουλευει το δικο μου σημαίνει ότι εβαλα το σωστο( kenjo) και οτι εγραψα πιο πανω λάθος.
      Συγνωμη αν κανω χαζες ερωτήσεις.
      Α! Κολλαει το άλμπουμ. Σταματαει να λειτουργεί.
      Θα κανω και ενα factoty reset να δω πως θα παει.
    • Διαφήμιση