Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθεια σας πάνω σε ένα αρκετά σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Mi6 της κοπέλας μου το οποίο μέχρι τώρα αν και έχω δοκιμάσει κάθε πιθανή λύση δεν έχω μπορέσει να το λύσω. Ξαφνικά μια μέρα ενώ όλα δούλευαν μια χαρα με πήρε τηλέφωνο και δεν την άκουγα. Εν τέλει κατάλαβα πως έφταιγε το μικροφωνό της. Δοκιμασα τα mic tests του κινητού, δοκιμασα ηχογραφηση απο το recorder, δοκιμασα να τραβηξω βιντεο μεσω της καμερας αλλα τίποτα από αυτα δεν είχαν ήχο. Το περιεργο της υπόθεσης είναι ότι ακόμα και με handsfree πάλι δεν την άκουγα κατά την τηλεφωνική κλήση. Δοκίμασα κάθε προτεινόμενη λύση που βρήκα στο internet αλλά τίποτα δε δούλεψε, οπότε το μόνο που έμενε να κάνω είναι ένα hard reset. Οπότε το κάνω, ξαναδοκιμάζω κλήση και αυτη τη φορά ακουγόταν η φωνή. Λέω ευτυχώς δούλεψε, μπορεί απλά να κόλλησε και να ήθελε reset για να στρώσει, άρα hardware πρόβλημα δεν είναι. Στήνουμε ξανα το κινητό, τελειώνουμε, κάνω παλι κλήση, όλα καλά. Με παίρνει σημερα το πρωι τηλέφωνο και πάλι δεν άκουγα τιποτα. Ποιό είναι τώρα το κοινό σημείο στις 2 αυτές περιπτώσεις. Αυτό το πρόβλημα ξεκίνησε ύστερα από φόρτιση. Τόσο καιρό δουλευε κανονικά, φόρτιζε κανονικά κλπ. Ξαφνικά μια μέρα το εβαλε για φόρτιση και τα επαιξε το μικροφωνο. Το έκανα λοιπον reset, δούλεψε, στήθηκε το κινητό, ξαναμπήκε για φόρτιση και ξαναπαρουσίασε το πρόβλημα. Οπότε είμαι σε μια φάση που πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω γιατί από τη μια με reset δουλεύει οπότε δε φαινεται να ειναι hardware το πρόβλημα και από την άλλη το παρουσιάζει το πρόβλημα μετά απο κάποια φόρτιση χωρις να ξαναφτιάχνει περα από το reset. Και να το πάω πίσω στο μαγαζί που αγοράστηκε να πω τι; Αφου με hard reset δουλεύει. Αν έχετε να προτείνετε κάτι ή να πειτε καμια ιδέα πολύ ευχαρίστως γιατί πραγματικά έχω απαυδήσει. Φοράει global rom 9.2.2.0.
Πρόβλημα μικροφώνου σε Mi6
-
-
-
Blitzwolf BW-S2 με high speed καλώδιο της ίδιας εταιρίας. Να αναφέρω πως με αυτο φόρτιζε το 1ο της Mi6 για 3 μήνες χωρις κανένα πρόβλημα, πριν της το κλέψουν και παρει ξανα το ίδιο. Επισης φορτιζε με το ίδιο για 2-3 χρονια το Mi4c που είχε. Αυτο ειναι το τελευταιο που σκεφτηκα να δοκιμασει, με τον original φορτιστή και καλώδιο δηλαδή, αλλά ας υποθέσουμε οτι φταίει αυτο, τότε θεωρητικά θα έπρεπε να έχει προκαλέσει hardware βλάβη, κάτι που δεν ισχύει μιας και το κινητο δουλευει οπως πρεπει μετα απο reset. -
Παλαιότερα έχουν αναφερθεί περιστατικά με συσκευές που παρουσίασαν πρόβλημα στην usb board από φόρτιση σε ταχύ-φορτιστές της blitzwolf.
Καλό θα ήταν να γυρίσει στον εργοστασιακό φορτιστή να δείτε πως θα πάει και ας ελπίσουμε ότι δεν έχει "κάψει" την usb board -
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το δοκιμάσει κι αυτο αλλά οπως είπα, με reset διορθωνεται το προβλημα οποτε δεν ειναι hardware issue.
-
-
Με πήρε τηλέφωνο η κοπέλα μου σήμερα το βράδυ και μπόρεσα και την άκουσα. Μου είπε πως έβαλε τα ακουστικά και τα έβγαλε χωρίς αποτέλεσμα αλλά όταν το ξαναέκανε δούλεψε κανονικά το μικρόφωνο του κινητού. Οπότε κάτι παίζει εκεί με τη θύρα type c ή την πλακέτα που φαντάζομαι θα είναι και το μικρόφωνο επάνω. Δεν ήταν ιδέα μου λοιπόν το ότι το πρόβλημα παρουσιαζόταν ύστερα από σύνδεση για φόρτιση. Βέβαια υπάρχει περίπτωση να το προκαλεί κάποια εφαρμογή ή έστω κάποια ρύθμιση στα settings του κινητού. Μεγάλη μανούρα βέβαια να τσεκάρεις μια μια τις εφαρμογες ή τις ρυθμίσεις, θα το κάνω ως τελευταία λύση αν συνεχιστεί το πρόβλημα. Το αγόρασε μεταχειρισμένο από χρήστη άλλου φόρουμ, σχεδόν καινούργιο, έχει απόδειξη από ελληνικό κατάστημα, οποτε αν χρειαστει να το γυρισει πισω ευτυχώς θα είναι εύκολο. Ελπίζω βέβαια να το δεχτούν και να μην έχει άλλα μπλεξίματα, αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί.
-
Το κοιτάτε σε συνδυασμό και με άλλο φορτιστή...το ότι δουλεύει είναι καλό, δείχνει ότι δεν έχει χαλάσει αλλά κάπου-κάποια στιγμή κολλάει
-
Εδω και 1μιση μέρα έπαιζε καλά μέχρι που σύνδεσε αυθεντικό φορτιστή και καλώδιο και ξαναπαρουσιάστηκε το πρόβλημα. Πριν λίγο έκανε την αναβάθμιση σε 9.2.3.0 (της ειπα να την κάνει παρά το πρόβλημα με τις διπλές ειδοποιήσεις) και μέχρι στιγμής δουλεύει και πάλι το μικρόφωνο καλά. Οπότε το βλέπουμε και ξαναενημερώνω. Μακάρι να ήταν κάποιο bug και να το διόρθωσαν.
-
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0