Διαφήμιση

SOS-redmi note 4 έκρηξη μπαταρίας και ανταλλακτικά

• SOS-redmi note 4 έκρηξη μπαταρίας και ανταλλακτικά

Έκανα απόπειρα για αλλαγή οθόνης στο xiaomi redmi note 4(SD625) aka redmi note 4 global(είναι ίδιο με το redmi note 4x)
      Κάποια πατάτα έκανα με τη μπαταρία με αποτέλεσμα να κάνει έκρηξη
      Για "καλή" μου τύχη τα είχα αποσυνδέσει σχεδόν όλα οπότε ελπίζω μικρή η ζημιά
      Ακολούθησα αυτόν τον οδηγό:

Προφανώς θα χρειαστώ μπαταρία
      Οθόνη έχω(αυτή που θα έβαζα)
      Αυτά που δεν γνωρίζω είναι τα εξής:

1)
      Στο 8:57 του βίντεο βγάζει την ταινία
      Αν καταλαβαίνω σωστά είναι flex cable για την οθόνη?
      Βρήκα 2 στο ebay
      Ένα wide και ένα narrow
      Δεν μπορώ να βρω πουθενά όμως ποιο είναι για το κινητό μου και βλέποντας το δικό μου καμένο δεν μπορώ να ξεχωρίσω διαφορές

2)
      Στο 9:19 βγάζει ένα μικρό πλακετάκι
      Αυτό δεν έχω ΚΑΜΊΑ απολύτως ιδέα τι είναι
      Δεν έχω καμία ιδέα και πως να το ψάξω
      Φοβάμαι μην είναι καμία βασική λειτουργία και μου κάνει το κινητό άχρηστο αν δεν το βρω

Όποιος γνωρίζει κάτι θα το εκτιμούσα πολύ
      Ευχαριστώ
    • Καλημέρα!

1. Το αριστερά φλεξ είναι της οθόνης το δεξιά που βγάζει είναι αυτό που συνδέει το κάτω board (usb board) με το mainboard (μητρική πλακέτα). Ίσως το βρείς γράφοντας "antenna flex cable" ή "usb board flex cable" ή "charging usb flex cable". Κοίτα ίσως φωτογραφία ανοιχτό ένα MTK redmi note 4 για να καταλάβεις ποιο χρειάζεσαι εσύ τελικά.

2. Είναι κάποια επαφή απότι καταλαβαίνω. Δηλαδή κάνει κάποιο σώμα. Ίσως σαν γείωση; δεν ξέρω.. υποθέσεις μπορώ να κάνω μόνο. Εσένα δεν το είχε πάνω; Το βγάζεις απο την παλιά οθόνη και το βάζεις στη νέα. Όπως και όλα τα υπόλοιπα components. Δηλαδή ηχείο, ίσως δόνηση κτλ κτλ. Δεν έχω ανοίξει Redmi Note 4 ακόμα (έχω ακριβώς το ίδιο και δε χρειάστηκε ακόμα) οπότε δεν ξέρω τι περιλαμβάνει πάνω το frame της οθόνης.

Σου μετέφερα και το θέμα στο section για το MIDO γιατί αυτό έχεις.

Για να δούμε εαν κάποιος άλλος ξέρει κάτι περισσότερο! ^^
    • Ο/H iAmLiakos έγραψε:

Καλημέρα!

1. Το αριστερά φλεξ είναι της οθόνης το δεξιά που βγάζει είναι αυτό που συνδέει το κάτω board (usb board) με το mainboard (μητρική πλακέτα). Ίσως το βρείς γράφοντας "antenna flex cable" ή "usb board flex cable" ή "charging usb flex cable". Κοίτα ίσως φωτογραφία ανοιχτό ένα MTK redmi note 4 για να καταλάβεις ποιο χρειάζεσαι εσύ τελικά.

2. Είναι κάποια επαφή απότι καταλαβαίνω. Δηλαδή κάνει κάποιο σώμα. Ίσως σαν γείωση; δεν ξέρω.. υποθέσεις μπορώ να κάνω μόνο. Εσένα δεν το είχε πάνω; Το βγάζεις απο την παλιά οθόνη και το βάζεις στη νέα. Όπως και όλα τα υπόλοιπα components. Δηλαδή ηχείο, ίσως δόνηση κτλ κτλ. Δεν έχω ανοίξει Redmi Note 4 ακόμα (έχω ακριβώς το ίδιο και δε χρειάστηκε ακόμα) οπότε δεν ξέρω τι περιλαμβάνει πάνω το frame της οθόνης.

Σου μετέφερα και το θέμα στο section για το MIDO γιατί αυτό έχεις.

Για να δούμε εαν κάποιος άλλος ξέρει κάτι περισσότερο! ^^
      Καλημέρα :)
      Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση σου και τη μεταφορά του θέματος
      Στα διατάυτα
      1.
      Ναι, το αριστερό flex cable το έχω. Είναι όντως αυτό που ήρθε μαζί με την οθόνη.
      Το δεξί το έχω βρει ως lcd flex cable.
      Το θέμα είναι ότι έχει δύο εκδόσεις. Τη narrow και τη wide.
      Εκεί κολλάω αυτή τη στιγμή.
      Ποιο ακριβώς κινητό έχω?
      Για να δω ποιο από τα δύο μου είναι συμβατό.
      Xiaomi Redmi Note 4 με SD625 έχω, αλλά οι κινέζοι πως το λένε?
      Το αναφέρω επειδή η οθόνη που αγόρασα ήταν συμβατή με xiaomi redmi note 4x(global version) ΚΑΙ xiaomi redmi note 4.
      Στο κουτί μου λέει product model 2016102.

2.
      Από ότι διάβασα είναι για τα led capacitive buttons.
      Για να ανάβουν τα 3 κουμπιά δηλαδή.
      Ακολούθησα ακριβώς τον οδηγό όπως το βίντεο οπότε αυτό το εξάρτημα ήταν ακόμα πάνω όταν έγινε το μοιραίο.
      Δεν είμαι σίγουρος άμα έπαθε ζημιά η όχι αλλά άμα το βρω σίγουρα θα το αγοράσω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
      Δεν είναι βασικό από αυτά που διάβασα. Απλά δεν θα έχει led στα 3 κουμπιά(αν καταλαβαίνω σωστά).
      Όλα αυτά όμως χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος.

Όποια βοήθεια είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη :D
    • Διαφήμιση
    • 1. Το narrow και το wide απο λίγο που έψαξα μόλις παίζει να είναι διαφορετικό ανάλογα το revision της συσκευής. Οπότε για να δεις ποιό θες εσύ, πρέπει να δείς τη συσκευή σου. Οπότε άνοιξε τη συσκευή σου και προσεκτικά δες ποιό χρειάζεσαι. Σου βάζω εδώ τις δυο φωτογραφίες για να δεις συγκριτικά ποιό είναι ποιό. Οι διαφορές είναι σαν αυτό που λέμε "αρσενική υποδοχή ή θηλυκή υποδοχή".
      link1 link2

2. Αν είναι τα leds τότε δε θα έχεις πρόβλημα και να μη το βάλεις. Συνήθως δουλεύουν ξεχωριστά οπότε δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του τηλεφώνου εαν δεν υπάρχουν (ή είναι καμμένα πχ).
    • Ο/H iAmLiakos έγραψε:

1. Το narrow και το wide απο λίγο που έψαξα μόλις παίζει να είναι διαφορετικό ανάλογα το revision της συσκευής. Οπότε για να δεις ποιό θες εσύ, πρέπει να δείς τη συσκευή σου. Οπότε άνοιξε τη συσκευή σου και προσεκτικά δες ποιό χρειάζεσαι. Σου βάζω εδώ τις δυο φωτογραφίες για να δεις συγκριτικά ποιό είναι ποιό. Οι διαφορές είναι σαν αυτό που λέμε "αρσενική υποδοχή ή θηλυκή υποδοχή".
      link1 link2

2. Αν είναι τα leds τότε δε θα έχεις πρόβλημα και να μη το βάλεις. Συνήθως δουλεύουν ξεχωριστά οπότε δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του τηλεφώνου εαν δεν υπάρχουν (ή είναι καμμένα πχ).
      1.
      Τι εννοείς με το revision?
      Τι άλλο "ταυτοποιεί" το κινητό πέρα από αυτά που έχω γράψει?
      Από αναζήτηση που έκανα έβγαλα τα ίδια συμπεράσματα.
      Η διαφορά που εγώ βλέπω από τις φωτογραφίες μεταξύ narrow και wide στη πλακέτα του usb και στη ταινία είναι ως προς την απόσταση που έχουν οι επαφές.
      Γενικά ξέρω τι σημαίνει αρσενικό/θηλυκό σε καλώδια αλλά δεν βλέπω την αντιστοιχία εδώ.
      Μπορείς να μου το εξηγήσεις μήπως δεν το έχω καταλάβει και με βοηθήσει?
      Ανεβάζω και δυο φωτογραφίες.
      Στη μια έχω τη πλακέτα συγκριτικά με αυτές από το ιντερνετ και στη άλλη έχω την δικιά μου (καμμένη) ταινία.

2.
      Με αναζητήσεις κατέληξα πως είναι για να ανάβουν τα κουμπιά.
      Όμως δεν έχω καταφέρει πουθενά να τη βρω αυτή τη πλακέτα προς αγορά.
      Πήρε τίποτα το μάτι σου?
      Και κάτι άλλο.
      Δεν είμαι σίγουρος άμα την πήρε και αυτή η φωτιά ή όχι.
      Το λέω επειδή είναι πιο χαμηλά από τη μπαταρία.
      Και φαίνεται να μην είναι καμμένη.
      Σίγουρα έφαγε νερό(για να σβήσει η φωτιά) αλλά μέχρι να κάνω την επισκευή(θα παραγγείλω από κίνα τα ανταλλακτικά) δεν θα έχει θέμα από άποψη νερού.
      Έστω ότι είναι καμμένη. Είναι safe για το υπόλοιπο κινητό να την αφήσω μέσα?Από την άποψη μη μου χαλάσει τίποτα άλλο και δεν σώζεται μετά. Μη κάνει δηλαδή κανένα βραχυκύκλωμα ή κιάλη έκρηξη. :P
      Το λέω επειδή άμα δεν είναι καμμένο είναι κρίμα να μη λειτουργούν τα capacitive leds.
      Μιλάμε πάντα σε περίπτωση που δεν βρω να αγοράσω καινούριο.
    • 1. Revision. Αμα το ψάξεις θα δείς οτι τα κινητά μας (και εγώ έχω το Redmi Note 4 Snapdragon (Global δηλαδή)) ανάλογα με το ΠΟΤΕ κατασκευάστηκαν μπορεί να "φοράνε" διαφορετικά components. Δηλαδή εμένα να φοράει samsung αισθητήρα κάμερας, εσένα Omnivision αισθητήρα ή το αντίστροφο κτλ κτλ. Και οι οθόνες το ίδιο.. κάποια φοράνε Sharp, άλλα JDI και πάει λέγοντας. Και πάω τώρα στο usb board. Ανάλογα το revision του αλλάζει η θύρα (σήμερα το συμπεραίνω αυτό με αυτά που έχω ψάξει). Δηλαδή άλλα έχουν narrow και άλλα wide κ.ο.κ.
      Ο λόγος που έχουν διαφορετικό revision είναι απλός. Διαθεσιμότητα απο τον κάθε vendor-προμηθευτή των υλικών. Αν τελειώσαν τα chip της samsung (οσον αφορά κάμερα), δε σταματάει η παραγωγή των Note 4 αλλά αλλάζει ο προμηθευτής. Εννοείται ΠΑΝΤΑ όλα τα υλικά έχουν συγκεκριμένα και ίδια specifications. Δηλαδή οι παραγγελίες στον προμηθευτή γίνονται με το να έχουν ΙΔΙΑ χαρακτηριστικά τα components. Οι διαφορές είναι μικρές και αποδεκτές και ίσως σχεδόν ποτέ αντιληπτές απο τον τελικό χρήστη.

Δες εδώ ένα παράδειγμα που αλλάζει ο vendor και υπάρχουν μικροδιαφορές στο τελικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά το δικό σου λοιπόν η φωτογραφία που βλέπω δείχνει οτι χρειάζεσαι narrow flex cable.

Η αντιστοιχία που έκανα με αρσενικό θηλυκό είναι οτι η θύρα που κουμπώνει το φλεξ είναι αμα δεις θηλυκό ενώ το φλεξ αρσενικό. Δηλάδη όταν κουμπωθεί το φλεξ στο board τότε αν το κοιτάς απο τα πλάγια θα φαίνεται το board που είναι θηλυκό και έχει "χωνέψει" το φλεξ (αρσενικό) μέσα του. Μη σε μπερδεύω με την αντιστοιχία βέβαια, ξέχνα το! :D

2. Εγώ αυτό που θα έκανα είναι οτι θα της έριχνα ένα σπρέι επαφών (χωρίς λάδι) για να φύγει η οποιαδήποτε υγρασία και θα την κούμπωνα κανονικά. Μου φαίνεται δύσκολο να προκαλέσει πρόβλημα. Δουλεύει με πολύ χαμηλή τάση και χαμηλά Ampere οπότε μου φαίνεται σχεδόν απίθανο να προκαλέσει πρόβλημα. Το αν θα λειτουργήσουν ποτέ είναι άλλο θέμα :P

Και έτσι για την ιστορία, Redmi Note 4x (οχι global) θείας μου που έπεσε στη θάλασσα το περασμένο καλοκαίρι, το άνοιξα το καθάρισα (με σπρέι επαφών), το έκλεισα και μέχρι σήμερα (10 μήνες μετά) δουλεύει μια χαρά. Το μόνο κουσούρι που του άφησε είναι οτι είναι μόνιμα αναμμένο το led ειδοποίησης χαχα.
    • Νομίζω πως με κάλυψες πλήρως.
      Και εμένα narrow μου φαίνεται.
      Έτσι όπως το κόβω θα παραγγείλω ένα narrow και ένα wide για να είμαι σίγουρος και να μη περιμένω μετά άδικα πάλι σε περίπτωση.
      Άλλωστε 3-4ε κάνουν.
      Σε αυτό που λες για το τσιπάκι για τα led έχεις επίσης δίκιο.
      Θα ψάξω λίγο ακόμα μήπως το βρω αλλίως θα κάνω αυτό που είπες και να μη δουλέψει ντάξει, μικρό το κακό.
      Πραγματικά σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για το χρόνο σου.
    • Διαφήμιση
    • Όταν προχωρήσεις με την επισκευή κτλ κτλ εάν θέλεις ενημέρωσε εδώ για να διαβάσουν και μελλοντικοί αναγνώστες την εμπειρία σου.

Επίσης μια ερώτηση, την μπαταρία την τρυπησες στην προσπάθειά σου να την ξεκολλήσεις από το σασί του κινητού; Είναι σύνηθες φαινόμενο και απλά το ρωτάω έτσι για τα "πρακτικά" του θέματος :D

Λίγο που έψαξα για το led board δε βρήκα κάτι δυστυχώς. Αλλά ψάξε προς AliExpress πχ.. εκεί βρίσκεις μέχρι και... κινέζα για πάντρεμα :lol:
      Επίσης μια καλή ιδεα είναι να στείλεις και mail με φωτογραφία αυτού που ψάχνεις στο dragon-tt που γενικά ασχολείται με πολυυυυ ανταλλακτικό.
    • Εννοείται θα ενημερώσω.
      Λογικά την τρύπησα και βραχυκύκλωσε.
      Κόπηκαν και οι δύο ταινίες που είχε και ο έξυπνος αντί να βάλω μια κάρτα έβαλα κατσαβίδι.
      Και μετά έγινε πυροτέχνημα :lol:
      Έστειλα μόλις μειλ σε dragon-tt.
      Βρήκα πολλά ανταλλακτικά αλλά όχι αυτό που ήθελα.
      Ούτε στο ali βρήκα κάτι οπότε μάλλον θα το αφήσω έτσι και άμα δουλέψει δούλεψε.
      Ποτέ δεν ξέρεις όμως. :grin: