Διαφήμιση

Προστασία εγγραφής σε microSD

• Προστασία εγγραφής σε microSD

Χρησιμοποιούσα για 2 χρόνια την συγκεκριμένη κάρτα στο Redmi Note 2 (Hermes).
      Έπειτα πήρα την κάρτα και την έβαλα στην καινουρια μου συσκευή, το Redmi Note 4 (NIkel).
      Δεν είχα παρατηρήσει κανένα πρόβλημα μέχρι πριν από λίγες ημέρες που ανακάλυψα ότι είχα πρόβλημα με την αποθήκευση των φωτογραφιών από την εφαρμογή της κάμερας στην SD.
      Δοκίμασα να κάνω επανεκκίνηση, εκκαθάριση cache κλπ. τίποτα δεν δούλεψε.
      Λοιπόν αποφάσισα να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.
      Πάω να πάρω backup και η εφαρμογή των ρυθμίσεων μου παραπονιόταν συνεχώς για την αδυναμία αποθήκευσης.
      Αποφασίζω να μην πάρω backup εφαρμογών αλλά μόνο των αρχείων που βρισκόταν στην εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου.
      Πέρασα τα αρχεία στην SD επιτυχώς με την εφαρμογή αρχείων του MIUI.
      Αφαιρώ την κάρτα και κάνω επανεκκίνηση.
      Δοκιμάζω για μια τελευταία φορά αν λειτουργεί η κάμερα και το backup και τελικά και τα δυο λειτούργησαν.
      Τότε συμπέρανα ότι το πρόβλημα ήταν στην κάρτα και όχι στο τηλέφωνο.
      Κατάφερα να αντιγράψω τα αρχεία στον υπολογιστή.
      Όμως δεν κατάφερα να κάνω format την κάρτα με καμία μέθοδο.
      Ούτε με την χρήση προγραμμάτων στα WIndows αλλά ούτε και με την χρήση εντολών στο Linux.
      Η μέθοδος με τα DOS δεν δούλεψε.
      Από ότι λεν τα προγράμματα η κάρτα έχει προστασία εγγραφής. ;(
    • Μπορείς να ανεβάσεις μία φώτο με το μήνυμα που σου βγάζει ?

Από το κινητό δοκίμασες να κάνεις format την sd card ?
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

Μπορείς να ανεβάσεις μία φώτο με το μήνυμα που σου βγάζει ?

Από το κινητό δοκίμασες να κάνεις format την sd card ?
      Το μήνυμα που μου γράφει όταν παίρνω backup στην κάρτα είναι απλά ότι "Απέτυχε".
      Δεν λέει κάτι πιο λεπτομερές.
      Δοκίμασα και από τα 2 τηλέφωνα να κάνω format αλλά και από τον υπολογιστή.
      Το θέμα μου είναι να βγάλω την προστασία.
      Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται κάποια ROM για την ενεργοποίηση της προστασίας;
    • Διαφήμιση
    • Έχεις κρατήσει τον αντάπτορα της κάρτας? Να βάλεις μέσα την microSD και να ανεβοκατεβάσεις μερικές φορές τον διακόπτη που έχει στο πλάι? Όταν ο διακόπτης είναι επάνω δεν έχει προστασία εγγραφής.
      memory card unlock.jpg

Αλλιώς δες και μερικές άλλες μεθόδους
      How to remove write protection from micro sd card | Memory card is protected fix
    • Μου έχει συμβεί και εμένα σε μια 32άρα. Εφόσον απέτυχε να γίνει φόρματ, είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για την ίδια περίπτωση. Μην χάνεις τον χρόνο σου, είχα δοκιμάσει ότι εργαλείο, αντάπτορα και utility υπάρχει. Ξέχασε το, απλά αντέγραψε τα αρχεία σου και πέταξε την. Είναι πρόβλημα της κάρτας που όταν εμφανίζεται, δυστυχώς δεν υπάρχει επιστροφή.

@Konmal
      > Απλά, για να νιώσεις ότι δεν παραδόθηκες... αμαχητί, δοκίμασε το SDFormater, αν δεν δουλέψει αυτό, δεν γίνεται τίποτα.

* Όταν τα πράγματα φαίνονται να είναι όπως δεν θα ήθελαν να φανούν ότι δεν είναι. *
    • Ο/H EvangeliaK έγραψε:

Έχεις κρατήσει τον αντάπτορα της κάρτας? Να βάλεις μέσα την microSD και να ανεβοκατεβάσεις μερικές φορές τον διακόπτη που έχει στο πλάι? Όταν ο διακόπτης είναι επάνω δεν έχει προστασία εγγραφής.
      memory card unlock.jpg

Αλλιώς δες και μερικές άλλες μεθόδους
      How to remove write protection from micro sd card | Memory card is protected fix
      Έχω ήδη δοκιμάσει να μετακινήσω τον διακόπτη αλλά δεν άλλαξε κάτι. Ακόμη το ίδιο πρόβλημα.