Διαφήμιση

Ρύθμιση γάμμα για το Redmi Note 4 pro (Nikel)

• Ρύθμιση γάμμα για το Redmi Note 4 pro (Nikel)

Καλήσπέρα,
      είμαι κάτοχος του RedMi Note 4 pro / 64GB / Helios 10core και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.

Αργά χτες το βράδυ άλλαξα την σπασμένη οθόνη με κάποια που αγόρασα στο ebay από Κίνα μεριά, μαζί με frame.

Όλα πήγαν οκ, το τηλέφωνο άνοιξε κανονικά, μόνο που τα χρώματα δείχνουν σκούρα και βρώμικα και τα πάντα κάπως σκοτεινά.

Μετά από κάποια tests μέσω κάποιων apps είμαι πεπεισμένος πως όλο το πρόβλημα έχει να κάνει αποκλειστικά με το γ (gamma-γάμμα) της οθόνης.
      Η λογική μου μου λέει να ρυθμίσω πρώτα το γάμμα και αν χρειαστεί επιμέρρους ρύθμιση των RGB το κάνω και μέσω εφαρμογών.

Επειδή έψαξα και δε βρήκα κάποια εφαρμογή να μπορεί να αλλάξει το γάμμα κατά την απαίτηση του χρήστη ρωτάω το εξής:
      Γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να αλλάξω το γάμμα μέσα από τα αρχεία συστήματος, ούτως ώστε να μην χρειάζεται κάποια εφαρμογή να το κάνει και να φορτώνει αυτόματα η ρύθμιση γάμμα που θέλω σε κάθε boot?

Android Version: 6.0 MRA58K
      Cpu: Deca-core Max 2.11GHz
      MIUI version: MIUI 8.1 by xiaomi-miui.gr GTV6.10.20 | Beta

Το να έχω σωστή απόδοση χρωμάτων είναι βασικό για μένα γιατί ασχολούμαι με την φωτογραφία και τρέχω αρκετές σχετικές εφαρμογές.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

• Δεν την δοκίμασες πριν την περάσεις ? Πολύ πιθανό να ήταν ελαττωματική ή κακής ποιότητας :?

Από μία μικρή αναζήτηση δεν βρήκα κάτι σχετικό, δεν ξέρω εάν μπορούν να βοηθήσουν οι @MIUI_ART , @gkalen , @BanditGR , που φτιάχνουν τις ρομ :)
    • Περισσότερο και εγώ κλείνω προς το ενδεχόμενο της κακής ποιότητας panel, ειδικά αν δεν παίζει ρόλο μόνο η φωτεινότητα αλλά φαίνονται και "ξεπλυμένα" τα χρώματα. Πάντως για την ιστορία δεν γνωρίζω να μπορεί να ρυθμιστεί μέσω εφαρμογής το gamma ενός panel, η φωτεινότητα ναι.
    • Διαφήμιση
    • Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για όσους απαντήσανε.
      Εννοείται πως η οθόνη που έβαλα δεν είναι καλή.
      Να διευκρινήσω πως τα χρώματα δεν είναι ξεπλυμένα, αλλά σκούρα και "βρώμικα"
      Τέλος πάντων, περάσαμε μαζί με ττον NasDriver που ευχαριστώ πολύ νέα rom ώστε να περαστούν τυχόν drivers για την συγκεκριμένη οθόνη κα ιμε την ελπίδα να παίξει καλύτερα.
      Το αποτέλεσμα είναι όντως να παίξει καλύτερα, πλην όμως το πρόβλημα παραμένει.
      Πρέπει να ρυθμιστεί το γάμμα της οθόνης, όμως απ' ότι διαβάζω, πιθανότατα εδώ και καιρό η Google έχει περιορίσει την πρόσβαση για ρύθμιση του γάμμα.
      Βρήκα ψάχνοντας στο internet σε άλλο forum πωςυπάρχει μια εφαρμογή που μπορεί να το ρυθμίσει εαν και εφόσον στην rom που θα περαστεί στο κινητό, το kernel εμπεριέχει το λεγόμενο KCAL Support.
      Η εφαρμογή είναι αυτή: Codefire - Listing of kcal
      Την εγκατέστησα, την έτρεξα και το μήνυμα που παίρνω είναι πως η rom version που έχω περάσει στο κινητό δεν έχει KCAL support.
      Η έκδοση που έχω αυτή την στιγμή περασμένη είναι η MIUI 10 Global 8.9.13 Beta

και εδώ δημιουργείται μία νέα ερώτηση: Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν κάποια XRTV ή άλλη rom για το Nikel εεμπεριέχει αυτό το KCAL support;;;

Πριν αρχίσω να περνάω μία μία τις δεκάδεςς διαθέσιμες rom αν κάποιος ξέρει παρακαλώ ας μου πει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
      Γιάννης
    • Καλημέρα, δεν μπόρεσα να βρω κάτι για mediatek, όλα είναι για snapdragon επεξεργαστή :(