καλησπέρα. Είμαι κάτοχος του redmi note 3 pro και σκέφτομαι να το αλλάξω πλέον. Είμαι ανάμεσα στο redmi note 5 και το mi a2 64gb και για τα 2. Το κινητό το το γονατίζω γενικά με παιχνίδια οπότε χρειάζομαι δυνατό επεξεργαστή και ram. Η κάμερα είναι κάτι που δουλεύω γενικά πολύ στο κινητό οπότε τα 20mp του a2 θα με βόλευαν. Το θέμα με το a2 που με τρομάζει όμως είναι μπαταρία 3000mha έναντι του note 5 στα 4000. Οπότε η απορία μου είναι αν αξίζει να πάρω το a2 για τη χρήση που το θέλω ή και το note5 θα κάνει την δουλειά μια χαρά. Και επίσης σε περίπτωση που καταλήξω σε a2 γίνεται να του βάλω μεγαλύτερη μπαταρία χωρίς να υπάρχει κάποιος κίνδυνος;
Δίλημμα για νέο κινητό
-
-
Ο 636 SD του redmi note 5 θα σε καλύψει απόλυτα και θα έχεις και 4000mah και κάμερα φοβερή και miui.
Ο 660 SD του mi a2 θα σε καλύψει απόλυτα , (καλύτερος του redmi note 5).
Αλλά χωρίς miui (stock Android) 3000mah μπαταρία (δύσκολα θα σου βγάλει την ημέρα αφού παίζεις παιχνίδια) φωτογραφίες βγάζουν και τα δύο καλές.
Redmi note 5 global version από εμένα για την χρήση που το θές παρόλο που έχει εφαρμόσει arb στο κινητό η Xiaomi.
ΥΓ μπαταρία δεν πρόκειται να βρεις μεγαλύτερη της μαμάς του που να ταιριάξει. -
-
-
Ο/H Stratos Oikonomou έγραψε:
2 ερωτήσεις. Τι εννοείς stock android και arb
Arb anti rollback , δεν μπορείς να πας πίσω σε miui έκδοση έτσι απλά , έχεις περιορισμούς. Εάν καταλήξεις τελικά σε redmi note 5 Global Version και αρχίσεις να πειραματίζεσαι με διάφορες ρομ θα πρέπει να ρωτήσεις στο νήμα του κινητού σου με ποιά ρομ είσαι και που μπορείς να πας χωρίς να έχεις πρόβλημα.
Global Version τονίζω μην πάρεις Global rom , τόνισέ τους το , από όπου και να το πάρεις. -
-
Αναγκαιότατο , πλέον η Xiaomi αποφάσισε να δουλεύουν με κλειδωμένο bootloader τα κινητά του 2018 και μετά , έκαστο την ρομ του , global version => global rom , China Version => China rom.
Μπορείς βέβαια να ξεκλειδώσεις bootloader και να βάλεις global rom στο China Version αλλά δεν ξέρεις τι μπορεί να σκαρφιστεί η Xiaomi στο μέλλον... -
-
Δουλεύει out of the box θαυμάσια , απλά τα παιδιά εδώ βγάζουν μια custom rom , xtrv που δουλεύει πιο θαυμάσια.
Και ένα custom recovery twrp by @geoanto555 που σκοτώνει... -
Οκ με καλυψες απόλυτα σε ότι είχα κατά νου
ευχαριστώ για τη βοήθεια
-
Μιας και βρήκα το παρόν είπα να μην ανοίξω καινούργιο topic...... παρόμοια απορία έχω και γω.
Λοιπόν........ καινούργιο Redmi Note 5, μεταχειρισμένο Mi Note 2 ή μεταχειρισμένο Redmi Pro 64αρι?? Η μετάβαση θα γίνει από το εξαιρετικό Hermes με το οποίο όμως βαρέθηκα να τριγυρνάω με τα powerbank και τους φορτιστές ανά χείρας όλη μέρα!! Στα λεφτά τα 2 πρώτα σχεδόν είναι τα ίδια, το Pro βγαίνει ελάχιστα πιο φθηνό.
Για πείτε, για πείτε........ex Redmi Note 2 Hermes with XTRV stable
ex Redmi Note 6 Pro with XTRV Stable
Now....... Redmi Note 11 Pro 5G! -
Ο/H Greektrooper έγραψε:
καινούργιο Redmi Note 5
Redmi Note 6 Pro
Pocophone A1
Mi A2
Mi 8
Mi 8 Lite
Τα άλλα δύο αν και καλά είναι παλιές συσκευές πλέον
-