Διαφήμιση

Πρόβλημα με το Glance widget - ο καιρός αλλάζει τη γλώσσα στην εφαρμογή Google

• Πρόβλημα με το Glance widget - ο καιρός αλλάζει τη γλώσσα στην εφαρμογή Google

Χαιρετώ παίδες!

Αντιμετωπίζω το συγκεκριμένο πρόβλημα, μάλλον δεν είναι του Pie αλλά της Google. Έχω τη συσκευή στα Ελληνικά και βέβαια δεν έχω Βοηθό Google (δεν έχει ενεργοποιηθεί στη γλώσσα μας) αλλά απλά φωνητική Αναζήτηση. Αν τυχόν πατήσω το εικονίδιο του καιρού στην αρχική οθόνη, στο at a glance widget, ανοίγει ο καιρός Google, αλλά στα Αγγλικά (ZzIB0yo.png). Και ξαφνικά όλη η εφαρμογή Google γυρίζει στα Αγγλικά: στα αριστερά της κεντρικής οθόνης εμφανίζονται άρθρα στα Αγγλικά, αλλάζει η μορφή της ημερομηνίας στο widget, και ενεργοποιείται ο Βοηθός, χωρίς εντολές στα Ελληνικά βέβαια (1UZkvcI.png). Το ζήτημα είναι πως χάνω τη δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης και εντολών (όσες λίγες τουλάχιστον υποστηρίζονται στα Ελληνικά) στην Αναζήτηση με τον Βοηθό ενεργοποιημένο.

Ο μοναδικός τρόπος να γυρίσω πάλι στα Ελληνικά είναι να κάνω clear data στην εφαρμογή της Google.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα το είχα και στο 8.1, αλλά επειδή τότε δεν είχε μπαστακωθεί το widget της Google, δεν είχα δώσει σημασία και απλά χρησιμοποιούσα το Chronus για ώρα και καιρό. Τώρα που δεν μπορούμε να το αφαιρέσουμε όμως, υπάρχει θεματάκι. Το έχω ήδη αναφέρει στα fora της Google, υπάρχει κάποιος άλλος που έχει το ίδιο θέμα;