Καλημέρα σας. Και πρώτο μήνυμα για μένα στο forum.
Έχω ένα 2014813 το οποίο το έχω επιεικώς βιάσει.
Θα σας πω ολόκληρο το ιστορικό του βιασμού, αλλά πρώτα την κατάσταση στην οποία είναι τώρα.
Τώρα:
Έχω ένα 2014813 το οποίο το έχω επιεικώς βιάσει.
Θα σας πω ολόκληρο το ιστορικό του βιασμού, αλλά πρώτα την κατάσταση στην οποία είναι τώρα.
Τώρα:
- Έχω περασμένη τη ROM xiaomi-miui-hellas-5.1.0_wt86047_V8_GTV-6.6.30_Special.zip
- Μου πετάει μήνυμα Can't get valid device ID
- Η εφαρμογή του τηλεφώνου ανοίγει και κλείνει αμέσως
- Στις ρυθμίσεις, σχετικά με το τηλέφωνο λέει Baseband: unknown
- Όλες οι εγκαταστάσεις έγιναν με fastboot (με MiFlash ή τρέχοντας το flash_all.bat).
- Το τηλέφωνο ήταν της αδελφής μου στα κινέζικα και αποφάσισα να του βρω ROM. Του έβαλα την wt88047_pro_global_images_V9.2.5.0.LHJMIEK_20180119.0000.00_5.1_global_c43306f3d5. Όλα τέλεια αλλά δεν είχε σήμα.
- Μετά του έβαλα την κινέζικη wt86047_images_V9.2.3.0.KHJCNEK_20171229.0000.00_4.4_cn. Δουλεύαν όλα. Δεν μπορούσα να δεχτώ κινέζικη οπότε το γύρισα πάλι σε wt88047_pro_global_images_V9.2.5.0.LHJMIEK_20180119.0000.00_5.1_global_c43306f3d5.
- Κάπου διάβασα ότι πρέπει να σβήσεις τα MODEMST1, MODEMST2, FSG partitions. Το έκανα και αυτό αν και μετά κατάλαβα ότι ήταν λάθος.
- Επανέφερα τους σωστούς IMEI του κινητού διαβάζοντας αυτό το άρθρο [MIUI Device Team] Restoring IMEI on your Redmi 2 - Redmi 2/2A/Prime - Xiaomi MIUI Official Forum . Εντύπωση πάντως μου έκανε ότι το κινητό έχει ίδιο IMEI και για τις 2 SIM. Το βρήκα κάτω από τη μπαταρία. Έκανα έλεγχο με *#*#4636#*#* ότι έχω το σωστό IMEI (τον έχω μάθει απ' έξω το συνδυασμό).
- Πολλά από τα 00000000_0.qcn που περνούσα μέσω virtual serial port αλλάζανε τον προτιμώμενο τύπο δικτύου σε βαθμό που να μην αλλάζει ο τύπος είτε από LTE είτε από GSM only. Εκτιμώ ότι δεν έχω βρει το σωστό ακόμα.
- Εγκατέστησα καμιά 20αρια ROMS 88047 χωρίς αποτέλεσμα. Έκανα μίξη του MODEM partition μεταξύ κινεζικών ROM και international αλλά δεν άνοιγαν καθόλου οι ρυθμίσεις/SIM cards μετά. Εγκατέστησα κάθε (trojan) MODEM partition που κυκλοφορεί εκεί έξω αλλά δε δούλεψε.
- Ξανάβαλα την κινέζικη ROM που δούλευε αλλά τώρα και αυτή δεν έχει σήμα.
- Βρήκα το forum σας.
- Εγκατέστησα την ROM xiaomi-miui-hellas-5.1.0_wt86047_V8_GTV-6.6.30_Special.zip με TWRP.
- Φτάσαμε στην τρέχουσα κατάσταση.
- Μήπως έχει κανένας καμιά ιδέα και μετατρέψω επιτέλους το κινητό, από mini tablet σε κινητό;
- Επειδή πιστεύω ότι ακόμα δεν έχω αποκαταστήσει σωστά τα partitions MODEMST1, MODEMST2, FSG, μπορεί κάποιος με το ίδιο κινητό να μου τα κάνει backup και να μου τα στείλει; Θα αλλάξω με hex-editor τα IMEI, στα δικά μου (μην έχουμε τα ίδια). Ή αν ξέρετε από hex-editors τα αλλάζετε κι εσείς σε τυχαία. Ακούγεται πολύ κουραστικό αυτό που ζητάω, το καταλαβαίνω, πάντως.