Διαφήμιση

Χαμηλή λήψη 4G και συχνή αλλαγή σε H

• Χαμηλή λήψη 4G και συχνή αλλαγή σε H

Καινούργιο ελληνικό ΜΙ 9 με MIUI 10.2 stable 10.2.26 παρατηρώ χαμηλή λήψη 4G σήματος και συχνή αλλαγή σε Η ή και Ε.

Το παρατήρησα στο σπίτι μου που έχω γενικά χαμηλό 4G σήμα και ενώ άλλα κινητά που έχω συνεχίζουν να κρατάνε την σύνδεση σε 4G το ΜΙ 9 το ρίχνει σε 3G όπως αναφέρω.
      Με δοκιμές βλέπω σταθερά χαμηλώτερη λήψη 4-10 dBm από άλλα κινητά Huawei, One+ που διαθέτω οπότε και και το γυρίζει σε 3G.
      Εννοείται όλες οι δοκιμές γινονται με την ίδιο sim στον ίδιο πάροχο και μάλιστα ταυτόχρονα με twin card.
      Επιλέγοντας "LTE only" θα κρατήσει το 4G με χαμηλώτερη σήμα σε σχέση με τα άλλα κινητά σε 4G, αλλά αυτό δεν είναι λύση φυσικά.

Εχει παρατηρήσει κάποιος άλλος παρόμοια κατάσταση;

Ευχαριστώ

• Καλορίζικο... καταρχήν η κάρτα που έχεις είναι κενουργια η παλιά την έχεις κόψη εσύ ή ο πάροχος;;

Επίσης ανέβασε μας ένα στιγμιότυπο για να δούμε ακριβώς την έκδοση όπου έχεις..
      Official Miui Global Beta Tester

XTreme Rom Version by Greek Team...

Εκτός αυτού είμαι Έλληνας και υποστήριζω την ελληνική αγορά....
      Τέρμα πλέον από Κίνα...όσο και αν είναι η διαφορά τους...
    • Ευχαριστώ, η κάρτα έιναι σχειτκά καινούργια και είναι nano sim από τον πάροχο.
      Δοκιμές κάνω με twin card ταυτόχρονα σε δύο κινητά αλλα και αλλάζοντας τες μεταξύ τους αλλά και με άλλη κάρτα στο του ίδιου πάροχου.
    • Διαφήμιση
    • Μηπως αυτό ευθύνεται;; Η συνεχόμενη εναλλαγή καρτών...;;

• Ο/H Octaviastikos έγραψε:

Μηπως αυτό ευθύνεται;; Η συνεχόμενη εναλλαγή καρτών...;;
      Καμία σχέση .... Τα άλλα κινητά δεν έχουν θέμα γιατί αυτό;
      Το ερώτημα είναι αν είναι μόνο το συγκεκριμένο ή γενικώς....
    • Η περιοχή σου ίσως;; Δεν έχω δοκιμάσει twin card bγιαβνα σε πω με ακρίβεια...αλλά δεν και κάποια άλλη κάρτα μήπως δεν δουλεύει σωστά...

• θα μπορούσε κάποιος που έχει ένα δεύτερο κινητό, να κατεβάσει την εφαρμογή "Network Cell InfoLite" να μετρήσει την λήψη του 4G σήματος στο ΜΙ 9 και σε μια άλλη συσκευή χρησιμοποιώντας την ίδια sim.

Στην εφαρμογή θα πρέπει να επιλέξει το tab "Plot 2"και να είναι σίγουρος οτι έχει συνδεθεί στην ίδια κυψέλη όπως στην παρακάτω φωτό (πάνω αριστερά).
      Ελέγχεις στις δύο δοκιμές αν η πράσινη γραμμή LTE RSRP είναι στα ίδια dBm περίπου και στις δυο περιπτώσεις;

Δεξιά είναι το ΜΙ 9 παρόλο με δυνατό 4G σήμα, φαίνεται καθαρά οτι υπολείπεται της άλλης συσκευής δίπλα, την ίδια χρονική στιγμή.

Ευχαριστώ
    • Διαφήμιση