Διαφήμιση

Πρώτες εντυπώσεις Redmi Note 8 Pro

• Ο/H amavroudis έγραψε:

Σοβαρα; Αλλάζει η λεζάντα;
      Δε το είχα προσέξει...
      Ναι, αλλάζει. Οπότε ξέρεις με μια ματιά αν η φωτογραφία είναι απλή ή 64Mp. Κατά την ταπεινή μου γνώμη (πάντα) τα μεγαπίξελς δεν κάνουν τη διαφορά. Τη διαφορά την κάνει ο φακός. Δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις mirrorless φωτογραφικής μηχανής από ένα οποιοδήποτε κινητό.

Το επόμενο που έχω να τονίσω είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να τρέχετε να αγοράζετε το τελευταίο μοντέλο κινητού που βγαίνει στην αγορά, όπως έκανα κι εγώ το 2016, που πήγα και "βούτηξα" ένα από τα πρώτα μοντέλα Redmi Note 4 Nikel από Κίνα, που δούλευε με το ζόρι και με χίλια προβλήματα. Και ευτυχώς μετά από λίγους μήνες υπομονή και με την φοβερή βοήθεια των παιδιών εδώ κατάφερα να το κάνω το πιο αξιόπιστο κινητό που είχα ποτέ μου, που δουλεύει ακόμη και τώρα χωρίς βέβαια αναβαθμίσεις στο Android και με πρόβλημα στη μπαταρία.
      Γι αυτό καλύτερα όποιος θέλει καινούργιο κινητό να προχωρήσει σε αγορά ενός μοντέλου που έχει χιλιοδοκιμαστεί και έχει πάρει όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις και διορθώσεις και reviews αντί να τρέξει να πάρει ένα άγνωστο μοντέλο, που μπορεί να μην έχει προλάβει κανείς να κάνει ένα review για να το συγκρίνει με τα προηγούμενα μοντέλα. Και το έχουμε δει πολύ συχνά αυτό το έργο με νεότερα και ακριβότερα μοντέλα να είναι χειρότερα σε σημεία από τα παλιότερα.
    • Ο/H probug έγραψε:

Ο/H Harrytzo έγραψε:

Εγώ πάντως με τον macro δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένος. Η ανάλυση είναι αίσχος όποτε τον έχω χρησιμοποιήσει.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
      το μακρο εχει χαλια αναλυση αν τραβας μακρινη φωτο,η συγκεκριμενη λειτουργια ενδεικνυται για πολυ κοντινες φωτο και μονο
      Και στις κοντινές που έχω δοκιμάσει στο ενυδρείο μου αλλοιώνει τα πάντα... Ίσως επειδή υπάρχει πολύ πράγμα στο πλάνο βέβαια...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    • Ο/H amavroudis έγραψε:

Σοβαρα; Αλλάζει η λεζάντα;
      Δε το είχα προσέξει...
      ναι αλλαζει κανε μερικα κλικ να δεις! :)
    • Διαφήμιση
    • Τώρα που το ξαναείδα έχετε δίκιο. Η μάκρο δεν βγάζει και τόσο καλές φωτογραφίες. Θολώνει. Αλλά εφόσον υπάρχει το 64mp είναι το ίδιο και καλύτερο από μακρο
    • Με την 64mp δεν μπορεις να πας κοντα σε ενα αντικειμενο χ ωρις να θολωσει,οταν λεω κοντα εννοω στο εκατοστο.αντιθετα ο φακος του μακρο μπορει να εστιασει σε τοσο κοντινη αποσταση
    • Δες αυτα τα δυο παραδειγματα απο το παντελονι μου σε αποσταση 2 εκατοστων τραβηγμενες,η μια ειναι με μακρο και η αλλη με 64mp.απο οτι βλεπεις χωρις μακρο δεν εστιαζει σε τετοια αποσταση δοκιμασε το και εσυ για να καταλαβεις την διαφορα.
      IMG-20200617-150659 — ImgBB

IMG-20200617-150652 — ImgBB
    • Ναι, καταλαβαίνω. Αλλά ο μάκρο φακός είναι 2mp. Αρα δεν μπορεί να έχει και τόσο καλά αποτελέσματα. Προσπάθησε να βγάλεις την ίδια φωτογραφία με 64 mp και να εστιάσεις στο πιο κοντινό σημείο που μπορεί να εστιάσει και μετά μπορείς να συγκρίνεις τη μάκρο φωτογραφία με την 64 mp.
    • Διαφήμιση
    • ο φακος 64 mp δεν μπορει να πιασει τις ινες του παντελονιου με τιποτα και ας το βαλεις μεχρι εκει που μπορει να εστιασει,ενω το μακρο τις πιανει,καταλαβαινεις την διαφορα? Αν οχι δοκιμασε το σε ενα παντελονι σου.επισης τραβα μια φωτο με μακρο πολυ κοντινη και τραβα και μια με την 64 απο το σημειο που δεν θολωνει-οσο ποιο κοντα μπορεις-θα δεις οτι και παλι το μακρο υπερισχυει.κανε αυτο που μου ειπες να δοκιμασω στο προηγουμενο σου ποστ και δες το μονος σου γιατι εγω το δοκιμασα και παλι υπερισχυει το μακρο κατα πολυ απο την 64 σε κοντινες αποστασεις
    • Ωραία. Εβγαλα 4 φωτογραφίες. Δυο μάκρο, δυο 64 Μ. Ίδια αντικείμενα. Φυτά. Πράγματι ο μάκρο φακός μπορεί να εστιάσει πάρα πολύ κοντά αλλά με τα 64 mp μπορείς να δεις περισσότερες λεπτομέρειες εφόσον μπορείς να κάνεις ζουμ

1η μάκρο
      Ec-2PerHJmlKvYzPh2UKF20BWlm24qNhF0rXHkBwtYRikg?e=xnYxYQ
      1η 64mp
      Eds7kN7z0CtJkCNSxS4RX5YBDYhjkrfoPVQNJKUK_nXsQQ?e=a3ASrF

2η μάκρο
      Ebh1PCj5MtlLtZ0GaAhR8kgBOWf_mcRlY-6kJMBRWkGPLw?e=fWDzti
      2η 64mp
      ERQm83day3NKm_AwjSqZiHMBX08NJdAOD8NAZI7RrsfGiQ?e=v2SVH1

Εχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις. Στις μάκρο το Focal length είναι στα 2 mm ενώ στις 64 mp στα 5 mm
    • φιλε καλησπερα,το μονο που θα επισημανω ειναι οτι οι φωτο που εχεις τραβηξει με μακρο ειναι εστιασμενες λαθος και απο λαθος αποσταση!πρεπει να πας ποιο κοντα στο αντικειμενο,οι φωτο σου-αυτες με το μακρο-φαινονται απο πολυ μακρυα τραβιγμενες και δεν εστιαζει στο σωστο σημειο ο φακος,φιλικα παντα
    • Ok. Κατάλαβα. Θα ξαναβγάλω. Απλά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ τόσο πολύ. Μόλις βρω χρόνο θα στείλω μερικές που έβγαλα με μάκρο
    • Διαφήμιση